Andaluzian horse: profil de rasă

Cantering gri andaluzian într-un paddock cu zăpadă

Odată ce ați văzut un cal andaluz, este o rasă pe care nu o veți uita. Recunoscut datorită muncii sale lungi, curgătoare și coada și mișcării animate, frumoase, Andaluzian este un cal care comentează atenția. Această rasă versatilă nu este la domiciliu în inelul de dresaj, dar este, de asemenea, un cal pe care îl veți afla pe trasee, care concurează în clase de plăcere și chiar să fie condus. Este această combinație de versatilitate și abilitate care face ca rasa să fie atât de populară astăzi.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 900 până la 1.100 de lire sterline

Înălţime: 15.1 mâini

Tipul corpului: Compact și atletic

Cel mai bun pentru: Jumping, plimbare plăcere, traseu, dresaj și multe altele

Speranța de viață: 25 de ani

Andaluziană istoria și originea

Andaluzian a coborât de la caii Iberici spanioli și portughezi și provine din provincie, Andaluzia, unde își primește numele. De asemenea, numit calul spaniol pur sau Pre, Andaluzian este strâns legată de Lusitano, care a fost numită după numele vechi al lui Portugalia de Lusitania.

Istoria lui Andalusian se întinde de mii de ani, originar cu caii preistorici care au populat Peninsula Iberică din Spania în timpul timpului preistoric. Calul Iberian a fost influențat de cai aduși la peninsula de către exploratori, dând drumul la rasa andaluziană în anii 1400.

Calul Iberian era cunoscut ca un cal de război extraordinar, iar Andaluzul a continuat acea moștenire. Armatele au favorizat Andaluzia pentru agilitatea și viteza sa, iar aceleași trăsături au făcut rasa un cal popular în rândul redevenței europene. Așa cum a format academii de echitatie, iar arta de echitatie a devenit populara, Andalusian a facut o suport populara si a influentat rase ca Lipizzaner, Golful Cleveland, si Connemara.

Dimensiunea calului andaluzian

Andaluzieni sunt cai puternici, compactiți în medie 15.1 mâini ridicate. Armalioanele și gelurile tind să cântărească aproximativ 1.100 de lire sterline, în timp ce iepele cântăresc puțin mai puțin la aproximativ 900 de lire sterline. Asociația crescătorilor de cal spanioli din Spania necesită ca iepuri să fie de cel puțin 14 ani.3 mâini și armasari și geldings pentru a fi cel puțin 15 mâini pentru a fi înregistrate. Pentru ca caii să fie aprobați ca stoc de elită, iepele trebuie să fie de cel puțin 15 & Frac14 - mâinile și armasarii trebuie să fie de cel puțin 15 ani.1 mâini.

Creșterea și utilizările

Andaluzia este o rasă foarte versatilă, făcându-l un suport adecvat pentru dresaj, jumping, traseu de echitatie, Plăcerea occidentală, plăcerea în limba engleză și chiar conducerea. Este o alegere populară pentru parade și demonstrații, datorită aspectului său atrăgător și apariției comandante. Această rasă este adesea folosită ca un suport de luptă în Spania și Portugalia.

Culori și marcaje

Andaluzia a fost găsită odată în multe culori, dar acele culori au fost rafinate în timp. Astăzi, Anduzieni sunt cel mai probabil să fie gri sau golf, deși apar minimal negru, dun, castan și palomino culori. ANDALUSIANI CU Coloratiuni rare buckskin sau cremello pot fi inregistrate.

Caracteristicile unice ale calului andaluzian

Andaluzul este favorizat din cauza mișcării sale naturale ridicate și elegante. Corpul compact al rasei și flexia excelentă a articulațiilor piciorului face ca un montant animat, în mișcare înainte. Acești cai au tendința de a învăța în mod natural colecția și din cauza inteligenței lor, ei adesea învață mișcări dificile ușor și rapid.

Dieta și nutriția

Andaluzieni tind să fie păzitori simpli și sunt adesea predispuși la dezvoltarea unor probleme metabolice. Dieta unui cal va trebui să fie monitorizată cu atenție pentru a se asigura că calul menține o greutate sănătoasă. Caii vor beneficia de o fân de calitate și pot avea nevoie de suplimente cu cereale sau cu un echilibrator de rație. Este posibil ca acestea să fie restricționate de la pășunat pe o iarbă prea luxuriantă, mai ales dacă apar probleme metabolice.

Probleme comune de sănătate și comportament

Andaluzia este cunoscută pentru a fi bine manierată, inteligentă și, în mare măsură plăcută. Rasa este spirited, astfel încât în ​​mâinile greșite, acești cai ar putea deveni prea mult pentru călăreții lor să se ocupe, dar fac mari monturi pentru mulți călăreți talentați.

Andaluzii sunt predispuși la anumite probleme de sănătate:

  • Probleme intestinale mici: Andaluzii tind să experimenteze probleme cu fluxul sanguin redus la intestinele mici mai des decât alte rase fac.
  • Laminită: Andaluzieni care se confruntă cu probleme intestinale sunt, de asemenea, la un risc mai mare de dezvoltare laminita, O condiție extrem de dureroasă a copitei care necesită gestionarea și tratamentul pe termen lung.
  • Probleme metabolice: Andalusienii tind să fie predispuși la probleme metabolice, cum ar fi Cushing`s, care apar adesea ca vârstele calului. Aceste aspecte necesită adesea o gestionare atentă dietetică și pot necesita medicamente.

Îngrijirea

Andaluzii necesită îngrijire semnificativă, în principal datorită marnei și cozilor lor groase și curgătoare. Dezlugarea regulată, condiționarea și întreținerea este necesară pentru a păstra sănătatea acestor manele și cozile lungi. Unii proprietari aleg să se împujizeze zilnic pentru a ajuta la minimizarea încurcărilor, iar cozile ar putea fi trebuie să fie legate pentru a le menține în afara terenului când caii nu sunt afișați sau afișați.

Ca orice rasă, Andaluzieni vor beneficia de îngrijirea regulată, în special curry, ceea ce poate ajuta la scoaterea uleiurilor naturale și strălucirea hainei calului. Cu atât de mulți cai fiind gri sau alb, păstrarea lor curată poate fi o provocare. Fiți pregătiți pentru îmbăierea regulată sau pentru tratarea la fața locului dacă dețineți un cal cu un strat mai ușor colorat.

PROS
  • Foarte versatil și atletic

  • Inteligent și ușor de antrenat

  • Temperamentul agreabil face cel mai plăcut să lucreze cu

  • Mișcarea ochilor

Contra
  • Puțin mai scump decât cele mai multe alte rase

  • Mișcarea înainte poate face această rasă nepotrivită pentru începători

Cai de campioni și celebrități andaluzieni

Există mulți cunoscuți cai andaluzeni:

  • Babieca, un armăsar alb andaluz, a fost un munte prețios al lui Rodrigo Diaz de Vivar în Spania medievală. El a fost un cal de război favorizat și, de 30 de ani, a contribuit la victoria proprietarului său în fiecare bătălie.
  • Opus, un armăsar andaluz, a fost un cal imens de lupte cu tauri. Când sa retras, fanii au umplut stadionul ca să-l vadă să-și ia viața de victorie.

Andaluzii au fost foarte recomandați și în mass-media. Clint Eastwood le-a pornit în multe dintre filmele sale, iar rasa a apărut în hit-uri, inclusiv Gladiator, interviu cu vampirul, curajos, și Stapanul Inelelor filme.

Este calul andaluzian drept pentru tine?

Andaluzia este foarte inteligentă și adesea agreabilă, dar această rasă este cunoscută și pentru mișcarea înainte, astfel încât acești cai sunt cel mai potriviți pentru călăreții intermediari și mai sus. Este o potrivire naturală pentru sport, cum ar fi dresajul și conducerea căruciorului, și mișcarea animată și aspectul izbitorilor comenzi în inelul de spectacol sau în parade.

Analuzii instruiți, rai și înregistrați încep în jur de 10.000 de dolari, deși aceste prețuri pot dubla cu ușurință sau triple, cu cai premium care preluau prețuri și mai mari. Deoarece acești cai poartă puncte de preț mai mari, ele pot fi alegeri impracticabile pentru călăreții care lucrează cu bugete mai mici.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal andaluzian

Veți avea câteva opțiuni diferite atunci când cumpărați un andaluzian. Este posibil să identificați un program de reproducere a calității și să cumpărați un cal direct din program. Andalusul de spectacole Andalusian vinde adesea cai instruiți cu înregistrări de concurs stabilite, deși acești cai pot aduce prețuri mai mari. De asemenea, este posibil să cumpărați un andaluzic de la un vânzător privat, deoarece acești cai sunt populari și bine stabiliți în Statele Unite. Luați în considerare aderarea la un club andaluzian din zona dvs., deoarece clubul vă poate conecta la crescătorii și vânzătorii de reputație din zona dvs.

Andaluzii sunt cai valoroși, așa că rareori vin pentru adoptare printr-o salvare. Crucii andaluzene pot apărea mai des spre adopție. La adoptarea unui cal, este important să tratați procesul cu aceeași precauție pe care le-ați folosi atunci când cumpărați un cal. Cercetați salvarea și citiți recenzii de către alții care au adoptat cai. Este o idee bună să aveți un examen de pre-cumpărare efectuat pe orice cal, indiferent dacă îl cumpărați sau îl adoptați de la o salvare.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica altele Populară rasă de cai profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Andaluzian horse: profil de rasă