Azteca horse: profil de rasă

Azteca Horse

Versatil, nobil, și cu o mulțime netedă, plăcută, Azteca excelează astăzi în nenumărate discipline. Este posibil să găsiți acest cal care concurează în dresaj, explorând traseele sau lucrează din greu pe o fermă de bovine. Această rasă atletică este sensibilă, tare și agilă, iar în timp ce odată a salutat din Mexic, această rasă a devenit foarte populară printre călăreții americani, de asemenea.

Azteca Horse Istorie și Origins

Azteca a fost inițial crescută în Mexic în 1972. Rasa a fost destinată să fie un munte pentru călăreții mexicani, numit Charros. Crediții au căutat un cal care era agil, rapid și care a avut sensul de vacă care lucrează la ferme locale necesare. Crediții au traversat andaluzeni, Cai trimestru, și Criollos, creând liniile de fundație ale rasei. În 1982, Departamentul de Agricultură Mexic a recunoscut rasa. În 1992, Asociația Mexicana de Criadores de Caballos de Raza Azteca, a fost înființată registrul internațional al rasei. Azteca a devenit calul oficial al Mexicului.

În plus față de acești cai de crescătorie mexicană, a apărut un subtip de rasă numit Azteca americană. Societatea internațională americană Azteca Horse a fost înființată în 1999. În America, Aztecas poate include vopsea și linii de sânge de cai. Orice cai cu De rasă influențele care reprezintă mai mult de un sfert din liniile sale de sânge nu sunt autorizate să fie înregistrate. Pentru a fi înregistrat în studiul mexican, un cal trebuie să fie o culoare solidă și trebuie să fie inspectată înainte de înregistrare.

Azteca dimensiunea calului

Aztecas sunt cai compacți, dar puternici. În timp ce armasarii și geldings tind să stea între 15 și 16 ani.1 mâini ridicate, iepele sunt puțin mai mici, măsurând o medie de 14.3 până la 16 mâini. Acești cai cântăresc de obicei între 1.000 și 1.200 de lire sterline, cu o bună musculare.

Creșterea și utilizările

Azteca de astăzi este încă crescută pentru scopul său original - lucrări de ranch - dar această rasă versatilă excelează și în multe discipline. Caii Azteca de calitate au un sens de vacă excelent, făcându-le cai de lucru talentați. De asemenea, sunt de asemenea călărit pe amândouă Engleză și Western. Acești cai pot face aproape orice, inclusiv jumping, Conducerea, pensia, dresaj, traseu de echitatie, și altele. Sunt atletice, agile și inteligente, făcându-le un suport preferat de mulți călăreți care concurează, bucurându-se de o plimbare de plăcere sau căutând un munte de lucru pentru partener cu.

Culori și marcaje

Caii Azteca se găsesc în toate culorile stratului solid, dar caii gri sunt deosebit de obișnuiți. Mexican Azteca Asociațiile de rasă permit marcaje albe pe față și pe picioarele inferioare, dar nu pe corp. Pinto colorat Azteca caii pot fi înregistrați numai la Asociația Americană Azteca Horse.

Caracteristicile unice ale calului azteca

Cea mai unică caracteristică a acestei rase este versatilitatea sa. Este rar să găsești un cal care să exceleze în atâtea disciplină și activități diferite ca Azteca. Sensul de vaci pe care această rasă îl demonstrează o face o montare precuzită pe ferme de lucru, dar SureFootă, forță și agilitate a rasei înseamnă că poate trece cu ușurință discipline. Este în întregime plauzibil să credem că un azteca ar putea învăța să lucreze bovine pe o fermă, să concureze în dresajul occidental și să concureze, de asemenea, în sărituri.

Dieta și nutriția

Aztecas va beneficia de o dietă constând din furaje de calitate - fie fân și / sau iarbă - adesea îmbunătățită cu un balansor de cereale sau rație. Acești cai sunt adesea de mare energie, așa că vor avea nevoie de suficiente calorii pentru a-și susține atleticismul și nivelurile de energie. Rețineți că acestea sunt generalizări și că unii indivizi pot fi păziți ușor, în timp ce alții pot avea nevoie de diete reglementate cu atenție pentru a-și menține starea corpului.

Probleme comune de sănătate și comportament

Acești cai sunt adesea extrem de inteligenți și fac parteneri mari. Ele pot avea temperamente mai calde și pot avea niveluri ridicate de rezistență, astfel încât acestea nu sunt întotdeauna un meci excelent pentru călăreții mai tineri sau piloții care caută un munte mai calm. Cu o pregătire și o lucrare constantă, un azteca poate fi un partener ideal pentru un călăreț care caută un munte activ și atletic.

Îngrijirea

Aztecas nu are nevoi de îngrijire specifice, dar vor beneficia de aceeași îngrijire și atenție pe care ați oferi un cal de orice altă rasă. Currying-ul regulat poate ajuta la stimularea circulației, construind ton muscular și chiar sporiți stralucirea stratului. Mulți proprietari Azteca permit caranii cailor să crească pe deplin, atât de regulat de detașare și condiționare poate ajuta la menținerea părului fără tangles și în stare bună. Caii cu marne extrem de lungi sau groase pot beneficia de faptul că dispunerea lor în mod regulat, ceea ce vă poate ajuta să le păstrați curat în timpul participării și călătoriei.

Îngrijirea atenționată a copiilor este, de asemenea, importantă - chiar dacă acești cai sunt rezistenți, rămânând pe vârful declanșelor și problemelor, vă pot ajuta să le păstrați sunetul.

PROS
  • Mare sens de vacă naturală

  • Foarte versatil

  • Inteligent

Contra
  • Poate avea un temperament fierbinte

  • Încă oarecum rare în Statele Unite

  • Poate fi convingetă

Capete de campion și celebritate Azteca

Deoarece calul Azteca este relativ neobișnuit în Statele Unite, nu există exemple de campion sau celebritate ale acestei rase până în prezent.

Este calul azteca drept pentru tine?

Versatilitatea și confuzul lui Azteca înseamnă că poate fi o potrivire excelentă pentru mulți călăreți diferiți. Din cauza tendinței rasei de a fi oarecum de mare energie și chiar de apreciere, acești cai nu sunt de obicei o potrivire bună pentru proprietarii tineri sau neexperimentați. Încrezător, proprietarii experimentați care caută un cal care este un sportiv talentat va fi, de obicei, o potrivire mai bună. Azteca este în mod natural o opțiune excelentă dacă aveți nevoie de un cal care va lucra bovine și va fi chiar acasă într-o fermă de lucru. Dacă aveți și vise de concurență, traseu sau de a vă aventura în mai multe discipline, această versatilitate a rasei poate face o opțiune ideală.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal azteca

Azteca caii sunt încă oarecum neobișnuite în Statele Unite, deci fiți pregătiți să faceți niște căutare dacă doriți să adăugați unul dintre acești cai la hambar. Acestea sunt disponibile pentru o gamă largă de prețuri, cu hrăniți și anuali fiind oferite pentru câteva mii de dolari, în timp ce caii pregătiți pot costa 10.000 $ sau mai mult. Asigurați-vă că includeți costurile de transport și de transport în bugetul dvs. de cumpărături de cai, deoarece caii pe care îl găsiți pot fi mai multe state distanță.

Din cauza rarității relative a acestei rase în Statele Unite, este neobișnuit să găsești o azteca disponibilă pentru adoptare printr-o salvare. Dacă doriți să experimentați această rasă pentru dvs., este mai bine să găsiți un ameliorator sau o fermă care este specializată în acești cai.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Azteca horse: profil de rasă