Ciclul azotului de acvariu

Ciclul de azot

Apelați-l Ciclismul, nitrificarea, ciclul biologic, ciclul de pornire, ciclul de rupere sau ciclul de azot. Indiferent de numele pe care îl utilizați, fiecare acvariu nou înființat trece printr-un proces de stabilire a coloniilor bacteriene benefice. Acvariile mai vechi trec, de asemenea, prin perioade în care coloniile bacteriene fluctuează. Nerespectarea acestui proces este cel mai mare factor care contribuie la pierderea de pește în noile acvarii. Învățând ceea ce este și cum să se ocupe de perioadele critice în timpul Ciclul de azot, va crește foarte mult șansele de păstrare a peștilor de succes.

Problema deșeurilor

Spre deosebire de natură, un acvariu este un mediu închis. Toate deșeurile excretate de pește, alimente neatenție și plante decăzute rămân în interiorul rezervorului. Dacă nimic nu a eliminat acele deșeuri, acvariul tău frumos s-ar transforma într-o clipă în cel mai scurt timp.

De fapt, pentru o perioadă scurtă de timp, un nou acvariu devine un cristal toxic. apă poate să arate clar, dar nu fi păcălit. Este încărcat cu toxine, la fel ca un rezervor septic. Sună îngrozitor, nu-i așa? Din fericire, bacteriile care sunt capabile să convertească deșeurile la produsele mai sigure încep să crească în acvariu de îndată ce se adaugă peștele. Din păcate, ele cresc încet și nu există suficiente bacterii pentru a elimina imediat toate toxinele, deci pentru o perioadă de câteva săptămâni până la o lună sau mai mult, peștele dvs. sunt în pericol. Aceasta este perioada de ciclism nou-rezervor.

Cu toate acestea, nu trebuie să pierdeți peștele. Înarmați cu o înțelegere a modului în care ciclul de azot funcționează și cunoașterea pașilor adecvați pentru a lua, puteți naviga prin ciclul de rupere cu foarte puține probleme.

Etapele ciclului de azot

Există trei etape ale ciclului de azot, fiecare dintre acestea prezintă diferite provocări.

Stadiul inițial

Ciclul începe atunci când peștele sunt introduse la acvariu. Fecalele, urina, precum și orice alimente neatenție, sunt repartizate rapid în amoniacul ionizat, fie ne-ionizat. Forma ionizată, amoniu (NH4 +), este prezentă dacă pH-ul este sub 7 și este mai puțin toxic pentru pescuit.

Avertizare

Forma neononizată, amoniac (NH3), este prezentă dacă pH-ul este de 7 ani sau mai mare și este foarte toxic pentru pescuit. Orice cantitate de amoniac ne-ionizat (NH3) este periculoasă, cu toate acestea, odată ce nivelele ating 1 mg / l, peștele sunt în pericol grav. Amoniacul începe de obicei în creștere până în a treia zi după introducerea peștilor.

A doua faza

În această etapă Nitrosomonas și Nitrospira Specii de bacterii au multiplicat suficient pentru a oxida amoniacul, eliminându-l astfel. Cu toate acestea, produsul secundar al oxidării amoniacului este nitrit (NO2-), care este, de asemenea, foarte toxic pentru pescuit.

Avertizare

Nivelele de nitrit la fel de scăzute ca 1 mg / l pot fi letale pentru unele pești. Nitritul începe de obicei în creștere până la sfârșitul primei săptămâni după introducerea peștilor.

A treia etapă

În ultima etapă a ciclului, Nitrobacter bacteriile convertesc nitritul în nitrat (NUMARUL 3-). Nitratul nu este toxic pentru pescuitul la nivel scăzut până la moderat. Modificările de apă parțială de rutină vor păstra nivelurile de nitrați în intervalul de siguranță. Acvariile stabilite trebuie testate pentru nitrați în fiecare lună pentru a se asigura că nivelele nu sunt extrem de ridicate.

Aditivi de apă

Acum că știi ce se întâmplă, ce ar trebui să faci? Pași simpli, cum ar fi Testarea apei și schimbarea apei vă va ajuta să gestionați ciclul de azot fără a vă pierde peștele.

Folosind substanțele chimice de legare a amoniacului din magazinul de pește vor detoxifica, de asemenea, amoniacul produs într-un acvariu nou stabilit, păstrând peștele în condiții de siguranță. Adăugarea unuia la trei lingurițe de sare de acvariu pe galon de apă va reduce toxicitatea nitritului la pește.

Obținerea de bacterii de la magazinul de acvariu pentru a adăuga la acvariul dvs. va accelera procesul de ciclism, tăindu-l de la 4 până la 6 săptămâni până la jumătate, sau chiar mai puțin. Aceste produse se adaugă bacterii heterotrofice care descompun deșeurile, iar unele chiar adaugă enzime care ajută la ciclul de azot.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ciclul azotului de acvariu