Comenzi rapide, sfaturi și trucuri ale ciclului de azot

Dr. Thomas R. Reich PhD și numeroasele sale cărți

Într-un acvariu sănătos stabilit și bine întreținut, Ciclul de azot procesează deșeuri și păstrează niveluri de amoniac, nitriți și nitrați la un minim sigur. Acest proces este ajutat în mediul de acvariu închis prin schimbări ocazionale de apă parțială și îndepărtarea imediată a oricărui material rezidual din acvariu, fie că este vorba de pește, plante sau alimente în exces.

Iată câteva dintre dr. Sfaturile și trucurile lui Reich pentru începerea ciclului de azot într-un nou acvariu, precum și pentru menținerea unui ciclu de azot sănătos în acvariul dvs. de ani de zile pentru a veni.

Împrumuta o ceașcă de la un prieten

Punctul de stabilire a ciclului de azot este de a stabili bacterii bune în sistemul de acvariu. Această "bacterie bună" este ceea ce descompune nitriții răi în nitrații mai ușor de gestionat. De asemenea, începe un proces numit Denitarificare. În substraturi mai adânci, compacte și alte zone de oxigen zero (uneori în filtru sau sub cel puțin două centimetri de pietriș bun de acvariu) bacterii anaerobe benzi azotat de atomi de oxigen și eliberați gazul de azot (N2) în proces. N2 este apoi consumată de plante vii.

Când începeți un nou acvariu, întrebați un prieten cu un acvariu sănătos și bine stabilit pentru o ceașcă de pietriș de la adâncime pe fundul substratului. Da, asta pare foarte murdar. Dar este plină de bacterii anaerobe, pe care am discutat mai sus. O ceașcă mică (nespălate) a pus în partea de jos a noului dvs. acvariu și apoi acoperit cu cel puțin două centimetri de pietriș de acvariu și umplut cu apă în vârstă (vezi cel de-al treilea sfat de mai jos) și vă veți reduce acvariul în mai puțin de trei săptămâni spre deosebire de trei sau patru luni tradiționale.

Au întotdeauna plante vii pentru a îmbunătăți eficiența ciclului de azot

Plantele vii fac acvariile mai sănătoase, vă permit să aveți populații mai mari de pește, să vă dați peștelui ceva pentru a vă gusta și a ascunde și îmbunătăți frumusețea oricărui acvariu. Mai important, aceștia consumă azot și expirați oxigenul.

Unul dintre rolurile cheie jucate de plantele de apă în natură, precum și în acvariul dvs. este în ciclul de azot. Deșeurile de pește, sub formă de amoniac, sunt defalcate de bacterii benefice mai întâi la nitrit mai puțin toxic și apoi la nitrați.

Nivelurile ridicate de nitrate nu sunt recomandate și apar și după stabilirea ciclului de azot. Pentru a reduce cantitatea și frecvența schimbării apei, natura ne oferă plante live. Nu numai că plantele "respira" N2 și expirați oxigenul așa cum este explicat mai sus, dar Plante de acvariu live De asemenea, consumă nitrați ca îngrășământ pentru a ajuta la creșterea, ceea ce reduce nitrații din apă, face ca plantele să fie mai mari, astfel încât "respira" mai mult N2, expirați și mai mult oxigen și mâncați și mai mulți nitrați.

Adăugarea plantelor vii la un acvariu stabilită va reduce și algele, deoarece plantele vii vor mânca alimentele de plante (nitrații) și vor respira N2, mai eficient decât algele. În multe cazuri, un puț-Aquarium plantat nu are nici o problemă de alge care a înfometat în întregime algele.

Pregătirea corectă a apei pentru schimbări de apă

Acesta este cel mai simplu vârf al tuturor, fără substanțe chimice, fără aparate sălbatice, deși multe substanțe chimice și dispozitive sunt necesare pentru discus și alte soiuri specializate de pește. Dar, pentru un acvariu comunitar bun, bine stabilit, face următoarele:

  1. Achiziționați unul sau două cani de apă goale de cinci galoane
  2. Umpleți canabile cu apă de la robinet și setați într-un colț din lumina soarelui și descoperite. Zona pe care o plasați cana de cinci galoane umpluți ar trebui să fie în casă, nu într-un garaj în care fumul sau gazele s-ar putea dizolva în apă.
  3. Lăsați cana sau canditatea descoperită de apă să stea cel puțin 48 de ore, dar până la două săptămâni sunt OK. (Mai mult de două săptămâni și apa ar putea să stagnească sau să devină învechit.)
  4. Scurgeți nu mai mult de 25% din apa acvariului dvs. și înlocuiți-o direct de la jugurile "în vârstă". "Apa în vârstă" înseamnă apă de la robinet în vârstă de 48 sau mai multe ore.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Comenzi rapide, sfaturi și trucuri ale ciclului de azot