Găsiți peștele dvs. De acvariu lipsă

Pește înot în acvariu

Toți proprietarii de acvariu s-au uitat la rezervorul lor cel puțin o dată și au observat că un pește lipsea. Sfârșitul fericit la acea poveste este că peștele era în spatele ceva și a reapărut în scurt timp. Cu toate acestea, uneori peștele nu este niciodată găsit deloc. În unele cazuri, nici un organism nu a fost găsit niciodată. De ce peștele lipsesc uneori și cum poate un pește să dispară pur și simplu în aer subțire? Ori de câte ori un pește lipsește, este important să încercați să o găsiți și să determinați ce sa întâmplat. Dacă peștele continuă să dispară în mod misterios, nevoia de a determina cauza este și mai importantă.

Ascunderea peștelui

Unele specii de pești nu sunt confortabile în aer liber. Ei vor ascunde mult timp și pot găsi unele foarte creative din calea drumurilor. Ei se vor lega sub pietre, în spatele decorurilor, în interiorul unor gropi de plante, chiar și se îngropă sub suprafața substratului. Deci, înainte de a vă presupune că peștele lipsă a dispărut pentru bine, inspectați îndeaproape totul în rezervor. S-ar putea să fiți surprinși de unde se va ascunde peștele. Chiar dacă localizați peștele lipsă, vă puteți întreba de ce se ascund atât de mult și ce puteți face în acest sens. Pește ascunde din mai multe motive, de la a fi speriat de împrejurimile lor sau de alte pești, pur și simplu nu este foarte socială.

Sărituri pești

Un alt motiv pentru care un pește poate lipsi este că peștele a sărit din rezervor. Chiar dacă Rezervorul are o copertă, Dacă există deschideri, este posibil ca peștele să sară. Din păcate, când un pește sare, care, de obicei, vrăji Doom. Dacă nu le găsiți la scurt timp după evadare, peștele va muri în curând și se usucă. Ori de câte ori ați observat că un pește lipsește, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să examinați rapid zona din jurul rezervorului pentru a vedea dacă peștele a sărit. Verificați în spatele rezervorului și în interiorul dulapului dacă rezervorul este pe un stand. Distanța de la rezervor pe care un pește poate fi găsită este surprinzător de mare, deoarece peștele se poate învârti în jurul valorii de speranța de a-și găsi casa de apă.
În mod surprinzător, unele specii de pești pot supraviețui pentru o perioadă de timp din apă. Pește care au un Organul labirint poate supraviețui de ceva timp și poate fi salvat dacă este găsit în timp. Dacă găsiți un pește în afara rezervorului și nu este uscat, returnați-l în rezervor. Urmăriți peștii îndeaproape pentru a vedea dacă revigorează și adăugați niște straturi de stres la apă pentru a ajuta la umplere stratul de slime care vor fi deteriorate în timpul călătoriei sale "în aer liber". Dacă peștele revigorează, va fi mai susceptibil la boală pentru o perioadă de timp și ar trebui să fie urmărită îndeaproape pentru simptomele bolii. Observați, de asemenea, modul în care celălalt pește interacționează cu acesta, deoarece nu este neobișnuit pentru colegii de rezervoare Pick pe un pește slab. Dacă este necesar, mutați peștele slabi la un rezervor de carantină, sau puneți plasa de crescător în rezervorul principal pentru al separa de celălalt pește în timp ce recuperează.

Pește bolnav

Peștele care se îmbolnăvesc sau stresați adesea se ascunde. Găsirea unui pește bolnav care se ascunde poate fi singura șansă pe care o ai de a învăța că este bolnavă și tratează-o înainte de a muri. Uneori, peștele bolnav devin foarte slabi și va fi aspirat în aportul de filtrare, așa că asigurați-vă că inspectați acolo dacă sunteți în căutarea unui pește lipsă. În aceste cazuri, prognosticul este destul de sumbru, dar este mai bine să le găsească înainte să moară și să treacă pe boala la colegii lor de rezervoare care le vor mânca probabil. Oricând găsiți a pește bolnav, Cel mai bine este să-l carantină într-un rezervor separat pentru ao trata. Motivul pentru aceasta este de două ori, mai întâi pentru a le menține de la a fi ales de alte pești și, în al doilea rând, astfel încât să puteți trata boala pe care o suferă de.

Pește mort

Evident, peștele mort nu înoată. De îndată ce un pește moare, celălalt pește din rezervor va începe să sărbătorească pe fostul lor prieten. Nu este personal - este natura. Nu presupune că au ucis fostul lor mate. Ei doar au ocazia de a avea o masă proaspătă. Dacă peștele mort nu se găsește destul de curând, întregul corp poate fi consumat, fără a lăsa urme de pește lipsă. Acesta este adesea motivul unei dispariții misterioase pești.

Dacă sunteți norocoși, indiferent ce a provocat peștele să moară nu este ceva care poate fi transmis celorlalți pești. Cu toate acestea, oricând lipsește un pește, este înțelept să testați apa pentru amoniac și nitritul pentru a vă asigura că ceva nu este rău. Pot exista boli prezente, sau un alt pește ar fi putut deveni un bully și ia tovarășii săi. Observați cu atenție celălalt pește zilnic pentru săptămâna viitoare sau două, pentru a verifica dacă niciun alt pește nu prezintă semne de boală. De asemenea, urmăriți semne de agresiune. Doar pentru că un pește nu este agresiv pentru a începe, nu înseamnă că nu pot deveni așa mai târziu. Schimbările în machiajul locuitorilor rezervorului sau chiar rearanjarea decorului, pot afecta comportamentul peștilor.

Este, de asemenea, posibil ca peștele să moară de bătrânețe. Nici un pește nu trăiește pentru totdeauna, iar mulți pești au o durată scurtă de viață scurtă. Dacă ați avut peștele dvs. de câțiva ani, unele dintre ele pot fi aproape de sfârșitul anului durata lor naturală. Indiferent de motivul morții, peștii morți trebuie să fie întotdeauna eliminat cu promptitudine.

Dispariții seriale

Dacă un pește dispare în mod misterios și nu a fost găsit niciodată, este posibil să nu fie o problemă mai mare. Cu toate acestea, dacă un pește dispare și nu este găsit, urmat de altul și altul, ceva este greșit. Disparile de pește seriale pot fi cauzate de o serie de factori. Condiții de apă sunt un candidat de top să ia în considerare, precum și boala, și chiar un bully care îi ucide pe colegii de rezervoare. O altă posibilitate este că peștele sunt toți bătrâni. Dacă un grup de specii similare este achiziționat în același timp din același magazin, acestea pot fi similare în vârstă. În cele din urmă, promovarea vârstei începe să le ia, una câte una.

Când se confruntă cu dispariția serială, Testați apa pentru amoniac, nitrit și pH. Comparați cu testele anterioare pentru a vedea dacă există un drift pH sau un vârf în amoniac sau nitrit. Oricare dintre aceste schimbări poate accentua peștele și poate duce la boală și moarte. Căutați orice semn de boală, lipsa apetitului, respirația neobișnuită și comportamentul ciudat în general. Toate pot fi semne de boală sau stres care pot lăsa în cele din urmă pești mai susceptibile la boli. Monitorizați îndeaproape interacțiunea peștilor pentru a vedea dacă orice pește prezintă agresiune. Dacă comportament agresiv se observă, mutați peștele agresiv într-un alt rezervor sau plasați un divizor în rezervor pentru al separa de celălalt pește. Dacă disparițiile se opresc, ați găsit vinovatul.

În cele din urmă, dacă aveți dispariții seriale, nu vă dați nevoii de a înlocui imediat peștele pierdut. Până când știi de ce peștele dispare, nu este înțelept să adauge mai multe victime potențiale la ecuație.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. A primit un pește bolnav? Asociația medicală veterinară americană.

  2. Tulburări și boli de pește. Merck Manual.

  3. Calitatea apei acvariului: ciclul de azot. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Găsiți peștele dvs. De acvariu lipsă