Atingeți metodele de purificare a apei pentru un acvariu

Utilizarea unui filtru de apă PUR

"Apă"Este de fapt un termen, deoarece există multe tipuri diferite de apă. Apa pură pe care o numim H20 constă numai din molecule de apă, ca în abur pur. Apoi, există apele "brute" care apar în natură, cum ar fi apele subterane, apa de apă, apa oceanică și totul între ele. Aceste tipuri de apă au substraturi diferite de sol dizolvate în interiorul lor. Rock-urile se dizolvă în fluxuri, iar sărurile din mai multe surse colectează în oceane. Desigur, organismele vii înot întotdeauna în toate aceste ape naturale.

Deoarece unele dintre aceste gremlinuri mici sunt nesănătoase, apa municipală este tratată cu dezinfectanți diferiți (clor sau cloramină), Balanțele PH, și alți compuși care fac ca orașul și apa din oraș să fie în siguranță pentru noi să bem. Aceste tratamente chimice, totuși, fac din apă toxică toxică și în cele din urmă letală la toată viața acvatică. Din acest motiv, apa de la robinet nu poate fi turnată direct în acvariile noastre de origine - nu este suficient de curată pentru peștele nostru! În plus, aceste metode necesare de curățare a apei se îndepărtează mineralele necesare din apă, așa că trebuie să adăugăm cei din spate.

Pregătirea apei rezervorului: un proiect de 4 părți

"Machiajul" este termenul acceptat pentru apa produsului final pe care o creați în mod regulat pentru a vă schimba rezervorul de acvariu. De fiecare dată când creați apă machiajului, întregul proiect este un proces care are 4 părți.

Părțile 1 și 2 din pregătirea apei implică trecerea la chiuveta de bucătărie pentru apă direct de la robinet. Indiferent de sursa apei tale, fie că este bine apă sau oraș și apă oraș, această apă trebuie să fie șocată pentru a-l dezinfecta și apoi substanța chimică șocantă trebuie eliminată.

În partea 3 a proiectului de pregătire a apei, va trebui să filtrați apa pentru a elimina toate impuritățile. În ultima parte 4, deoarece apa rezultată va fi dezbrăcată de minerale esențiale, va trebui să înlocuiți mineralele și sărurile necesare înapoi.

Partea 1: "Șocant" apă de la robinet municipal

În primul rând, trebuie dezinfectați apa de la robinet municipal prin adăugarea de clor, care este o înălțime dreaptă.

Avertizare

Nu utilizați versiunea non-deversare care are alți aditivi pe care doriți să o eliminați. Luați măsuri de siguranță adecvate ori de câte ori manipulați clorul, amestecurile de clor sau dezinfectanți de orice fel.

Lăsați amestecul să stea timp de 1 oră într-un vas capabil sau o cană mare. Șocant apa de la robinet, la fel ca o piscină șocantă, va ucide orice bacterii potențial dăunătoare care pot fi prezente în apa de la robinet.

Partea 2: De-clorinat (eliminați dezinfectantul de șoc)

Pentru a doua parte, va trebui să de-clorinați sau să neutralizați apa cu un produs care conține tiosulfat de sodiu, care este o puternică clor. Cu această chimică, un pic merge un drum lung. Produsul rezidual din acest proces este sare, deci este destul de sigur. Nu utilizați niciun fel de dezinfectant în acest scop decât dacă știți cum să eliminați complet și / sau să îl neutralizați.

Șocant elimină doar bacteriile. Nu elimină niciun element chimic probleme cum ar fi fosfații, nitrați, și silicates care dă naștere la flori de alge.

Avertizare

Dezinfectanții nu vor elimina, de asemenea, niciuna dintre metalele grele toxice, cum ar fi cuprul sau fierul care sunt frecvente în țevile sanitare de uz casnic și sunt în detrimentul întregii vieți acvatice.

Partea 3: Filtrați toate impuritățile

Există diferite niveluri de filtrare pentru a alege de la implicarea diferitelor tipuri de echipamente pentru rezervorul dvs. de preparare a apei "make-up". Filtrarea de carbon este cea mai de bază, dar și cea mai critică pentru filtrarea pe termen lung alături de peștele dvs. Dar pentru machiajul dvs., îndepărtarea impurității la cel mai profund nivel provine de la dispozitivele de filtrare a tehnologiei ionice.

Filtrarea de carbon

Filtrele de carbon activate (cărbunele care sunt un boabe foarte fin cu o suprafață de suprafață ridicată) sunt ceea ce este necesar pentru toți contaminanții metalici. Filtrele de carbon îmbunătățesc, de asemenea, calitatea apei prin îndepărtarea solidelor dizolvate, care sunt orice particule mici de murdărie, ulei sau resturi suspendate în apă. Prin trecerea tuturor apei prin filtrarea de carbon, acest lucru ajută la eliminarea compușilor fenolici sau bazați pe amoniac, care sunt compușii care sunt cel mai probabil să producă mirosuri rele.

Animalele acvatice și alimentele lor generează în mod continuu atât producția urinară, cât și cea fecală, care implică grăsimi și acești compuși organici sunt ceea ce pur și simplu nu doriți în acvariul dvs. - acestea vor construi în timp și vor afecta sănătatea peștilor dacă nu sunt îndepărtate.

Filtrele de osmoză și de deionizare inversă

Luați în considerare achiziționarea unui filtru de osmoză inversă (RO) sau a unui filtru de deionizare (di) pentru a vă clarifica apa de machiaj. Mai bine este o combinație RO + DI combinată unitate de filtrare. Osmoza inversă este un procedeu care îndepărtează moleculele de apă H20 la un rezervor separat de exploatare, lăsând toate impuritățile din spatele și tehnologia de filtrare deionizată elimină toate particulele încărcate, creând în mod esențial același produs final printr-o metodă diferită.

În ambele cazuri, apa este curățată la nivel molecular. Investiția inițială într-una din aceste unități poate fi pe partea superioară, dar plătesc pentru ei înșiși destul de repede și sunt cele mai eficiente filtre de purificare a apei disponibile.

Partea 4: Înlocuirea sărurilor și mineralelor esențiale

După ce ați făcut o treabă excelentă curățați apa de la robinet, apa rezultată va fi de fapt prea curată pentru a sprijini viața. Oamenii necesită concentrații scăzute de electroliți și minerale dizolvate în apa pe care o beau și prietenii noștri acvatic au același lucru. Este important să rețineți că toată viața acvatică necesită ca să existe anumite minerale dizolvate în apa care imită mediile naturale de pe pământ în care provine specia lor.

Fie că este vorba de un recif ocean, un flux de munte sau un mediu de tip plajă pe care încercați să îl simuleze în rezervor, toate aceste medii diferite au diferite amprente dizolvate "."Eliminarea acestor minerale esențiale în timpul proceselor de purificare este modul în care apa poate fi făcută prea curată. Cercetați nevoile specifice micro-minerale ale animalelor pe care le veți păstra.

Cand făcând apă sărată, Vizitați magazinul dvs. local de animale de companie pentru a achiziționa amestecurile potrivite de sare și instrucțiunile de concentrare. Oceanele din întreaga lume nu sunt la fel de asemănătoare. Există diferite niveluri de sare și minerale și amestecuri de sare pentru a se potrivi cu acele medii diferite.

Alte surse de apă "curată"

Dacă acestea sunt o opțiune în locația dvs., următoarele surse alternative de apă ar trebui luate în considerare în locul apei de la robinet și amestecându-vă propriul. Dacă puteți localiza aceste surse, puteți sări peste pașii de la 1 la 3 din proiectul cu patru părți.

  • Verificați cu orice acvariu public din zona dvs. pentru a vedea dacă vinde apă dulce filtrată sau filtrate apă de mare.
  • Aflați dacă există dozatoare de apă Public Ro / Di înființate de municipalitățile locale sau de către magazinele locale de animale de companie. La aceste site-uri de distribuție puteți achiziționa apă de către galon când furnizați jugs.
  • Cumpărați apă îmbuteliată dintr-o companie de îmbuteliere a apei comerciale care utilizează propriile unități interne, industriale RO / Di.

Într-un vârf, puteți folosi și apă distilată îmbuteliată, care va fi, de asemenea, "prea curată."

Preocuparea majoră cu acest tip de apă este că mașinile de îmbuteliere pot folosi tuburi de cupru în timpul procesului de distilare. Puteți contacta producătorul pentru a întreba despre metodele lor de procesare, deoarece nu toate distilatoarele utilizează tubul de cupru. Dacă este o preocupare, testați apa pentru orice nivel de cupru înainte de utilizare, deoarece cuprul este doar unul dintre multele metale grele este toxic pentru pescuit și extrem de toxic pentru rezidenții nevertebrați din rezervorul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Atingeți metodele de purificare a apei pentru un acvariu