Pot folosi pietriș sau roci în aer liber într-un acvariu?

Pietricele pe un pat de râu. Reflecții și valuri pe suprafață

Un acvariu are un farmec personalizat dacă fundul său este acoperit cu pietre pe care le-ați manipulat. Cu toate acestea, folosind propriul pietriș sau pietre în partea de jos a acvariului vine cu unele riscuri inerente dacă nu testați mai întâi pietrele. Compoziția rock ar putea schimba eventual duritatea și pH-ul apei într-un mod care vă dăunează peștelui. Pietrele în aer liber colectate pot fi, de asemenea, acoperite cu contaminanți care pot afecta Apei de acvariu.

Experții au opinii mixte - mulți susțin că, dacă nu sunteți expert în identificarea compoziției rock, este cel mai bine să mergeți la un magazin de animale de companie și să cumpărați roci și substraturi care au fost considerate în condiții de siguranță pentru utilizarea acvariului. Cu toate acestea, alte autorități consideră că utilizarea pietrișului și a pietrelor colectate este acceptabilă, cu condiția să urmați instrucțiunile despre cum să le testați pentru a exclude componentele periculoase.

Cum de a testa roci

Principalul pericol de utilizare a pietrișului dvs. în aer liber și a pietrelor într-un acvariu este posibilitatea ca acestea să conțină calciu, care poate modifică pH-ul apei de acvariu. Dar înainte de testare, asigurați-vă că spălați pietrele cu atenție pentru a elimina toate granulele și contaminanții liberi.

Testarea pentru calciu poate fi la fel de simplă ca plasarea câtorva picături de oțet pe stâncă sau pietriș pe care intenționați să o utilizați. În cazul în care oțetul (o substanță acidă) Fizze sau spume pe stâncă, nu o folosiți. Reacția chimică pe care o vedeți indică faptul că piatra conține calciu.

Un alt mod de testare a pietrelor și pietrișului este de a plasa pietrele spălate într-o găleată, complet scufundată într-o cantitate mică de apă pe care o utilizați în acvariul dvs. Testați inițial pH-ul și duritatea și apoi lăsați apa cu roci să stea o săptămână și să testeze din nou. Dacă există o creștere semnificativă, aceste roci sau pietriș vor provoca probleme în acvariul dvs.

Roci pentru a evita, roci de utilizat

Rockurile pentru a evita sunt cele care sunt foarte calcaroase, au o cantitate mare de calciu. De asemenea, evitați întotdeauna rocile ascuțite care pot dăuna peștelui dvs.

Rock-uri pentru a evita includerea:

  • Cochilii sau corali zdrobite (acestea nu sunt ideale pentru cele mai multe tancuri de apă dulce, dar pot fi utilizate pentru tancurile africane cichlide, unde sunt de dorit duritatea mai ridicată a pH-ului și calciului.)
  • Calcar
  • Geodes
  • Marmură
  • Dolomită

Rochiile mai sigure includ:

  • Granit
  • Cuarţ
  • Ardezie
  • Lava rock (luați în considerare margini ascuțite, în special cu pești care au barbeli sensibili, cum ar fi Specii Cory.)
  • Onyx și sticlă solului
  • Gresie (întotdeauna testați înainte de a utiliza, deoarece poate conține urme de calcar.)

Multe pietriș și roci au un amestec de minerale, chiar și în aceeași piatră. Chiar dacă credeți că ați identificat corect o piatră ca minerală sigură, încercați întotdeauna să fiți sigur.

Unde să găsești roci în aer liber

Pietrele în aer liber și pietrele netezite pot fi colectate în mare în aer liber. Încercați plaje de la ocean și deșeuri, în paturi uscate de spălare sau de-a lungul malurilor fluxurilor și râurilor. Cu toate acestea, evitați colectarea pietrelor din locațiile subacvatice, în special în medii protejate, deoarece îndepărtarea pietrelor poate deranja habitatele native pe care le depind peștele sălbatic și viața plantelor.

De asemenea, puteți cumpăra pietre în aer liber dintr-o varietate de surse:

  • Companiile de peisaj care vând rock neted rock și alte agregate
  • Centre de grădină și pepiniere
  • Centrele de îmbunătățire la domiciliu cu departamente de grădinărit

Toate aceste surse vă pot oferi roci ieftine și atractive și pietriș. Nu uitați să aveți grijă să vă faceți selecțiile și să încercați întotdeauna roci sau pietriș înainte de a le folosi în acvariul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot folosi pietriș sau roci în aer liber într-un acvariu?