Linii directoare pentru stocarea acvariului

Acvariu

Practic, fiecare proprietar de pește a privit la acvariul lor și sa întrebat cât de multe pești pot fi puse acolo. din pacate, acvariile Nu veniți cu o diagramă de stocare pătată pe partea laterală. Ca rezultat, mulți proprietari depășesc cu ușurință rezervorul lor, uneori cu a rezultatul dezastruos. Deci, cum un proprietar de pește știe câte peștii pot păstra? Există câțiva factori care trebuie luați în considerare, precum și mai multe metode de calculare a nivelurilor de stocare sigure.

Un inch pe galon

Cea mai cunoscută regulă pentru stocarea unui rezervor este cea de un centimetru de pește pe galon de regulă de apă. În timp ce acest tip de calcul funcționează ca o estimare brută, acesta lasă o mulțime de spațiu pentru eroare. Regula nu ia în considerare, sisteme de filtrare moderne, indiferent dacă aveți sau nu plante vii / iluminare adecvată și exact ce fel de pește doriți să păstrați. Ca și oamenii, peștele nu sunt de aceeași dimensiune și formă. Stocarea unui rezervor de zece galoane cu zece centimetri în formă de subțire Zebra Danios nu este același lucru cu care îl stochează cu zece centimetri de corpuri pline peștișor de aur. Peștele corporale mai mari creează mai multe deșeuri și, prin urmare, necesită un volum mai mare de apă.

De asemenea, peștele au nevoie de spațiu pentru a înota, unele mai mult decât altele. Chiar dacă numerele pot arăta bine pe hârtie, în realitate, rezervorul poate fi prea mic pentru ca peștele să se miște în mod normal. Acest lucru este valabil în special pentru speciile active, precum și pentru speciile active specie de școlarizare.

Care aduce un alt subiect de școlarizare ar trebui păstrat în multipli, ceea ce înseamnă mai mult spațiu. Adăugarea unuia sau a două pești de școlarizare va accentua peștele și va duce la a Lifespanuri scurte.

În plus, peștele adesea nu sunt complet crescuți când a adus prima dată acasă. Puțintul adorabil mic care este puțin un centimetru de lungă durată, a ajuns la o jumătate de picior în dimensiune atunci când crește. Dimensiunea adevărată a adulților a peștilor trebuie să fie utilizată în calculul pentru stocarea rezervorului. Mulți proprietari, cu toate acestea, nu au nicio idee despre cât de vechi este peștele lor sau cât de mare va crește. Înainte de a face orice achiziție de pește, cercetați întotdeauna peștele în cauză pentru a determina dimensiunea reală a adulților. Multe magazine de companie vor avea semnale pe tancurile cu informații despre pește, inclusiv dimensiunea adulților de pește și ce alte tipuri de pești pot fi adăpostite.

Un alt loc pentru eroare presupune că dimensiunea rezervorului este echivalentă cu numărul de galoane de apă pe care o deține. Un rezervor de zece galoane umplut cu pietriș, roci, plante și un sortiment de decorațiuni nu deține zece galoane de apă. În realitate, volumul apei este adesea zece până la cincisprezece la sută mai mic decât dimensiunea rezervorului.

În timp ce un inci de pește pe galon regulă este un exemplu rezonabil, are defectele sale. Pentru a fi în siguranță, cu pește mare, cum ar fi Goldfish și Cichlide, un inch de pește pe două galoane de apă este o regulă mai sigură.

Suprafață

Cu cât suprafața suprafeței apei este mai mare a apei, cu atât este mai mare schimbul de oxigen, care la rândul său suportă mai multe pești. Prin urmare, suprafața apei are un impact direct pe cât de multe pești pot fi păstrate într-un acvariu. Un rezervor care este înalt și subțire poate ține același număr de galoane ca un rezervor care este scurt și larg, dar ei au zone de suprafață foarte diferite.

Folosind regulile zonei de suprafață, Diferența de formă între rezervoare este luată în considerare. Suprafața este calculată prin înmulțirea timpului lățimii lungimea rezervorului. Sub regula zonei de suprafață a apei, rezervorul poate fi stocat cu un centimetru de pește pentru fiecare douăsprezece centimetri pătrați de suprafață.

Acest calcul, totuși, are multe defecte ca și regula cu un inch. De exemplu, a fost conceput pentru a-și asuma că peștele sunt relativ subțiri, ceea ce nu este întotdeauna cazul. Dacă în rezervor se păstrează peștii largi, calculul trebuie schimbat la un centimetru de pește pentru fiecare douăzeci de centimetri de suprafață.

Ca și regula cu o singură inch, regula zonei de suprafață nu este perfectă. Avantajul său principal este că ia în considerare acvariile în formă neobișnuit.

Argumente pro şi contra

Ca o monedă generală pentru situații normale, regula cu o singură inch funcționează în mod adecvat și este foarte ușor de calculat. Dacă o utilizați, utilizați întotdeauna galoane de apă și luați în considerare dimensiunea adulților, precum și forma peștelui. Dacă acvariul este o dimensiune non-standard, regula zonei de suprafață va funcționa mai bine decât regula standard de o inch. În ambele cazuri, întotdeauna vă faceți temele mai întâi și errr pe partea de a merge mai degrabă sub limită, mai degrabă decât peste.

Nu stocați complet rezervorul la un moment dat - nu mai mult de 25% din volumul total de pești ar trebui introdus la acvariu la un moment dat. Deșeurile de pește, care sunt toxice, sunt eliminate prin colonii de Bacterii benefice. Aceste colonii bacteriene au nevoie de timp pentru a se adapta la modificările din bio-sarcină. Prin introducerea peștilor câțiva la un moment dat, coloniile bacteriene au suficient timp să crească și să aibă grijă de toxinele produse de deșeurile de pește.

Probleme de filtrare

În cele din urmă, fiți conștienți de faptul că filtrare De asemenea, joacă o mare parte în cât de multe pești vă va sprijini acvariul. Filtrul dvs. trebuie să funcționeze de patru ori volumul total de apă în rezervor prin filtru în fiecare oră. Aceasta înseamnă că un rezervor de 10 galoane necesită un filtru minim de 40 de galoane pe oră. Dacă aveți îndoieli, mergeți mai sus, deoarece nu există nici un pericol de supra-filtrare a apei.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Linii directoare pentru stocarea acvariului