Cum să ai grijă de peștele gurami

Cum să ai grijă de peștele gurami

Dacă ați văzut vreodată un acvariu de pește, șansele sunt că ați văzut o specie de pește gurami în ea. Împreună cu goldfish, peștele Gurami este una dintre cele mai populare specii de pești de acvariu. Probabil că citiți acest articol pentru că intenționați să dețineți unul (sau mai mult) al acestei specii frumoase de pești. Ați ajuns la locul potrivit, deoarece vă vom servi cu toate informațiile necesare de care aveți nevoie înainte de a vă dezactiva pentru a achiziționa un pește gurami. În acest articol, printre alte lucruri vă vom arăta exact cum să aveți grijă de peștele gurami.

Pearl Gourami pește

Ce este un pește gurami

Înainte de a continua, trebuie să știm exact ce este peștele Gurami. Gurami peștele sunt una dintre multele specii de pește acvariu. Termenul Gurami este folosit pentru a acoperi aproximativ nouăzeci de specii diferite de pește care sunt ridicate în acvarii. Caracteristicile generale pe care majoritatea acestor specii de pești le includ o formă de culoare pătrată, un corp subțire care arată comprimat și două aripioare pelvine care arată ca fire lungi. Fishul Gurami a venit inițial din Asia de Sud și unele părți din zona de sud-estică. În general, peștele gurami sunt foarte rezistente în natură și foarte bine manierate. Îi place să aibă o mulțime de spațiu, deoarece ele pot deveni foarte teritoriale când sunt limitate la spații mai mici. Nu este neobișnuit să vezi gouramis să se transforme reciproc și să atace reciproc în cealaltă pentru a stabili dominanța teritorială. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați. Astfel, se recomandă întotdeauna să păstreze numai femele în jurul unui gurami masculin în același spațiu. Aceasta este pentru a evita posibilitatea ca doi bărbați care să atace reciproc.

Gurami Care

Gouramis nu necesită prea multă muncă când vine vorba de îngrijire. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care să le aibă pentru a se asigura că sunt bine îngrijite.

  • Dimensiunea acvariului

Așa cum am menționat mai devreme, Gouramis poate fi foarte teritorial atunci când este limitat la un spațiu mic. Astfel, dimensiunea ideală a unui acvariu de utilizat nu ar trebui să fie mai mică decât treizeci de galoane în calitate. De asemenea, condițiile de pH al apei ar trebui să fie neutre. Cu toate acestea, acestea au fost ridicate în condiții cu niveluri mai ridicate de pH și alcalină. Nivelul perfect al pH-ului ar trebui să fie între 6.8 și 7.8. Nivelul alcalin ideal trebuie să fie între 50ppm și 140 ppm. Acest lucru arată cât de ușor se adaptează la schimbările în habitat. În plus, acestea trebuie să aibă suficientă sursă de oxigen pe suprafața apei, deoarece acestea au capacitatea de a inspira aerul de pe suprafață. Apa ar trebui să fie stabilă fără nici o turbulență.

  • Hrănire

Când vine vorba de hrănire, majoritatea Gouramis sunt omnivores prin natura. Astfel, dieta lor poate fi alcătuită din alimente bazate pe pelete sau pe bază de fulgi.Ele pot fi de asemenea hrănite pe larve de insecte, precum și o serie de varietăți de viermi. Se recomandă să-și rotească dieta pentru a cuprinde atât alimentele de acvariu deja făcute, cât și alimentele vii (cum ar fi viermii vii).

  • Creștere

Gouramis poate fi crescută în captivitate. Cu toate acestea, pentru a avea cele mai bune rezultate când vine vorba de reproducere, este mai bine să aveți un acvariu separat care este exclusiv în scopul reproducerii. Pentru a oferi mediul potrivit pentru reproducere, acvariul separat ar trebui să aibă o lumină foarte slabă. Ar trebui să aibă a Varietate de plante, Pe măsură ce Gouramisul masculin folosește de obicei plantele atunci când își fac cuiburile de bule în timpul reproducerii. Cuiburile acoperă de obicei aproape un sfert din suprafața apei. Gurami de sex masculin, apoi curțile femeii înainte de reproducere începe. După ce au fost așezate ouăle, bărbatul le mișcă să-i cuibăresc și să-i elibereze până când se termină. În această perioadă, bărbatul poate deveni foarte agresiv, deoarece încearcă să protejeze ouăle până când sunt eclozate. Astfel, cel mai bine este să scoateți femeia din rezervorul de reproducere, de îndată ce reproducerea sa terminat și ouăle au fost așezate.

Pearl Gouramis

Tipuri de gurami

Există aproximativ o duzină de tipuri sau specii de guleramis care sunt utilizate în mod obișnuit ca pește de acvariu. Ele variază în dimensiuni și chiar în culori. Acestea includ Gourami Blue, Gourami Dwarf, gurami de ciocolată, gurami, gurami, gurami de perle, gurami lunară, gurami de opalin, gurami Leeri, gurami cu bandă, gurami albastră, Gurami și gurami apus de soare printre altele. În funcție de specia sau tipul lor, Gouramis poate varia în funcție de dimensiune. Un gurami pitic, de exemplu, poate ajunge la o dimensiune maximă de o lungime de o jumătate de centimetri. Alte specii pot crește atâta timp cât 23 de centimetri.

Dwarf Gourami

Așa cum am menționat mai devreme, Gourami Dwarf poate crește doar atâta timp cât un și jumătate de inci - de aici numele său. Când vine vorba de temperament, este de obicei foarte timid și foarte liniștit. Din cauza mărimii sale și a naturii pașnice, este în mare parte la sfârșitul primului atacuri din celelalte specii mai mari. La fel ca și alte Gouramis, Gourami Dwarf trebuie să aibă acces la suprafața apei, deoarece respiră aerul direct într-un organ plăunului.

Blue Gourami

La fel cum sugerează și numele său, Gurami albastru apare în albastru. Este uneori denumită gurami de trei puncte, deși este doar o variație de culoare din urmă. Blue Gouramis are de obicei doar două spoturi de culoare - primul este situat la începutul coada, în timp ce celălalt este situat în centrul corpului său. Motivul pentru care majoritatea oamenilor se referă de obicei la ei ca trei locuri se datorează faptului că ochii lor (de obicei, argintiu albastru în culoarea) este denumit locul al treilea. Un lucru unic despre Gourami Blue este că schimbă culorile pe baza stării sale de spirit. Spre deosebire de Gourami Dwarf, Gouramisul albastru sunt moderat agresivi și pot crește cât timp cinci centimetri.

Blue Gurami Fish

A rezuma

În concluzie, peștele Gurami este una dintre cele mai populare specii de pește de acvariu de apă dulce. Există mai multe tipuri de Gouramis, iar fiecare dintre ele este foarte ușor de îngrijit. În general, Gouramis sunt rezistente, pașnice și foarte adaptate. Cu toate acestea, ei necesită un acvariu cu o capacitate de cel puțin treizeci de galoane pentru a le împiedica să devină agresiv teritorial.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de peștele gurami