Cum să coaxi peștele speriat să iasă din ascuns

Hiding_spot_eric_savage.jpg

Aquarium peștii care sunt în mod constant ascunde Printre plantele și accesoriile rezervoarelor nu sunt distractive, deoarece întregul punct de a avea un acvariu este de a viziona și admira toți membrii ecosistemului dvs. Dar ca orice alt animal, un pește se ascunde deoarece este speriat sau inconfortabil cu împrejurimile sale. Considerația importantă este să abordăm tot ceea ce face ca peștele să fie înspăimântat în primul rând. Luați în considerare unele dintre următoarele posibilități.

Noi împrejurimi

Dacă un pește a fost adăugat recent în rezervor, cea mai probabilă cauză de a se ascunde este că se simte pur și simplu nervos în legătură cu noile sale împrejurimi. Acest lucru este valabil în special pentru speciile non-școlare care adesea le place să solicite un anumit teritoriu pe care îl pot apela acasă. Având în câteva zile, un pește nou ar trebui să se simtă confortabil cu noua sa casă și să petreacă mai mult timp și despre.

Dacă peștele dvs. continuă să se ascundă mai mult de o săptămână, există o altă problemă la rădăcină. Până când puteți identifica și corecta problema, noul pește va continua să rămână ascuns.

Bullies

Dacă peștele rămân ascunse pentru mai mult de câteva zile, unele dintre celelalte pești din rezervor pot provoca o problemă. Uneori, adăugarea unui pește nou va aduce tendințe agresive în cisternele care nu erau agresive anterioare. Peștele stabilit care au făcut anterior un teritoriu pot acum să simtă nevoia de a-și apăra teritoriul de la noul nou-venitor.

O modalitate excelentă de a tona comportamentul agresiv de pește stabilit este de a rearanja decorul în acvariu. Odată ce ați urmărit fostele teritorii, toate peștii trebuie să înceapă proaspeți - nu mai există spații familiare lăsate pentru un pește pentru a apăra. Nu fi surprins, totuși, dacă tot peștii tăi se tem de noile împrejurimi de la început și să se ascundă. În timp ce veți fi vindecat problema bully, va dura câteva zile pentru ca noile teritorii să se sorteze.

Ascunderea locurilor

Mulți pești nu se simt confortabil dacă nu au un loc sau două dintre ei unde se pot ascunde ori de câte ori se simt amenințați. Oferind mai multe locuri de ascundere care sunt întotdeauna disponibile vor provoca adesea pește timid pentru a rămâne în considerare mai mult timp. Odată ce se simt în siguranță, peștele vrea să se uite și în jur!

Puteți stiva roci pentru a forma peșteri sau a pune bucăți de vase de lut răsturnate pe fund. Adăugați bucăți de lemn de ploaie cu arcade sau găuri sau utilizați orice alte structuri care permit toate dimensiunile de pește mai multe opțiuni. Dacă fiecare pește știe că are propriile locuri de ascundere personale, comunitatea dvs. fericită va deveni probabil mult mai activă și mai vizibilă.

Școala de pește

Indivizi de specii de pești care în mod normal şcoală cu alții de tipul lor propriu se vor ascunde întotdeauna dacă sunt păstrate singure într-un acvariu sau într-un grup care este prea mic. Continuați mereu peștii în grupuri de cel puțin patru sau cinci. Dacă acestea sunt păstrate în grupuri mai mici decât aceasta, întregul grup va găsi o modalitate de a rămâne ascunsă de cele mai multe ori.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Oldfield, Ronald G. Agresiunea și bunăstarea într-un pește acvariu comun, Cichlidul MidasJurnalul de Științe ale Bunăstării animalelor Aplicate, vol 14, nu. 4, 2011, pp. 340-360. Informa Britanie Limited, DOI: 10.1080/10888705.2011.600664

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să coaxi peștele speriat să iasă din ascuns