Cum de a configura un rezervor de cichlid

CHANK CICHLID decorat cu plante vii și false

Cichlidele sunt un grup divers de pești. În primul rând diferențiate de regiunea de origine, există sute de specii de cichlidă disponibile pentru pasari și cultură. Înainte de a vă decide să aduceți niște cichlide acasă pentru a adăuga la acvariul dvs., este vital să le cercetați parametrii optimi de calitate a apei, cerințele de spațiu, proiectarea mediului, densitățile de stocare, practicile de reproducere, comportamentul de hrănire și dieta. Nu există nici o "regulă" pentru toate speciile de cichlide!

Parametrii calității apei

Deoarece cichlidele provin din atât de multe regiuni variate, există restricții împotriva amestecării speciilor bazate pe nevoile variate de calitate a apei. În funcție de specia și regiunea lor natală, puteți solicita apă moale, acidă sau mai multă apă de bază. Mulți proprietari de cichlidă încep cu Ro sau apă de osmoză inversă, Deoarece le dă capacitatea de a-și manipula apa sursă, în special pentru acvariile acide, apă moi potrivite pentru speciile de cichlidă din America de Sud. Pentru majoritatea speciilor de cichlidă africane sunt necesare apă de bază, iar amestecurile speciale de sare pentru aceste specii sunt disponibile la magazinele de pește și pot fi adăugate la apa ro pentru a se amesteca la pH-ul adecvat, duritatea (GH) și alcalinitatea (KH),

Cerințe de spațiu

Cichlidele vin într-o mare varietate de dimensiuni, dar nu cred că peștele mai mic au nevoie de mai puțină cameră! Unele specii de cichlide pot fi foarte agresiv peste resurse cum ar fi teritoriul, ascunderea locurilor, spațiul de reproducere, colegii și alimentele. Mulți proprietari de cichlidă ar trebui să ia în considerare un rezervor mai mare decât este necesar atunci când amestecă mai multe specii. Pentru specii cu densități stricte de stocare, faceți mai întâi cercetarea. Dacă este prima dată cu cichlidele, lipiți la specii ușoare, mai puțin agresive, cum ar fi unele dintre cichii americani centrali. Cichlidele africane sunt foarte teritoriale și vor urmări reciproc în jurul acvariului, astfel încât este nevoie de un rezervor mare cu multe spații de ascundere pentru ei.

Proiectarea mediului

Când vă proiectați acvariul, este ușor să luați în considerare ceea ce găsiți atrăgătoare, nu ceea ce are nevoie de pește. Încercați să luați în considerare întregul ciclu de viață al speciei dorite. Ce tip de mediu seamănă cel mai mult cu mediul lor natural? Dacă intenționați să vă reproduceți peștele, ce strategie de reproducere folosiți peștele dvs? Dacă intenționați să utilizați "elemente naturale", cum ar fi roci găsite sau piese de lemn, asigurați-vă că tipul de rocă și specii de lemn sunt sigure pentru pește și curățate corespunzător înainte de adăugarea la rezervorul dvs.

Mulți proprietari fac greșeala de a-și decorați acvariile. Pește mai mare, pește care înoată în școli, peștii agresivi sunt ușor loviți pe obiecte de decor, cum ar fi ramuri sau crengi. Dacă peștele dvs. are nevoie de acoperire, dar nu faceți bine cu obiecte solide, luați în considerare comutarea rocilor și a lemnului pentru plante false sau vii.

Unii pești agresivi pot lua o infracțiune personală unor elemente în rezervorul lor și le atacă. Aceasta ar putea fi o plantă deplasată, un aerator de umplutură sau un încălzitor electronic. Elementele necesare, cum ar fi încălzitoarele, poate necesita adăugarea unui bord pentru a vă menține peștele să rănească și de a distruge echipamentul. Dacă nu aveți opțiunea de a adăuga un SUMP, este posibil să trebuiască să fortificați echipamentul dvs. cu o peșteră falsă sau o peșteră secretă pe care peștele dvs. nu le poate accesa.

Tipul de decor din acvariu va varia foarte mult din cichlidele africane, care necesită formațiuni mari de rocă cu multe peșteri și nișe, la acvariile puternic plantate pentru angelfish și alte specii Amazon.

Densități de stocare

Există câteva specii de cichlide cu densități foarte stricte de stocare. Prea multe pești și se luptă. Prea puțini pești și se luptă. Încercarea de a echilibra populația dvs. poate părea ca o bătălie pierdută uneori. Multe resurse Cichlid lasă aceste informații critice atunci când vă pregătiți să achiziționați pește. Cel mai bine este să contactați crescătorul local de cichlid sau Clubul dvs. local Cichlid Pentru a vă asigura că speciile dvs. sunt stocate la densitatea corectă. Deoarece există atât de multe specii diferite de cichlide, un expert în specia dvs. nu poate fi local. O carte bună pe cichlide, cum ar fi Cel mai complet lexicon colorat al cichlidelor, vă va ajuta să determinați câte pești din fiecare specie puteți păstra într-un acvariu. O regulă generală este că cichlidele necesită de două ori mai multă cameră pe centimetru de lungimea corpului decât cele mai multe alte pești de acvariu (adică au nevoie de peste 2 galoane de apă pe centimetru de lungime a corpului adult).

Practici de reproducere

Există multe strategii de reproducere diferite folosite de diferitele specii de Cichlid. Unele sunt brooderii gurii, unde peștele părinte poartă ouăle în gură - unii vor construi peșteri elaborate și își pun ouăle pe pereții laterali, păzind cu atenție; Unii își pun ouăle pe frunzele plantelor acvatice - alții sunt deschiderea de apă deschisă, aruncându-și ouăle și sperma despre rezervor. Dacă intenționați să vă reproduceți peștele, asigurați-vă că aveți un bărbat și feminin și configurația lor ideală de reproducere. Dacă nu intenționați să vă reproduceți peștele, încercați să păstrați rezervoarele cu un singur sex sau să fiți pregătiți pentru dorințele potențial agresive, neîndeplinite. Doar pentru că nu ai luat în considerare reproducerea mai multă pește, nu înseamnă că peștele tău nu va.

Comportamentul de hrănire

În funcție de locul în care trăiesc în sălbăticie, diferite specii de cichlide vor avea strategii de hrănire diferite. Unii mănâncă la suprafață, unii în mijlocul coloanei de apă și altele pe fund, săpat prin substrat. Câteva specii sunt prădători care vor mânca alte pești, sau nibra pe cântare, aripioare și chiar ochi. Deși multe specii de cichlid captivii au învățat cum să înoate până la vârful rezervorului în timpul de hrănire, va trebui să vă gândiți cum își găsesc peștele. Dacă aveți o mulțime de alimentatoare de suprafață și doar câteva alimente de fund, cum va fi suficient de pește pe fundul fundului? Aveți vreo specie care sunt deosebit de agresivi față de mâncare și va bully oricine se uită la ele în timp ce încearcă să mănânce? Aveți un substrat adecvat pentru peștele de alimentare de jos pentru a săpa? Specia dvs. de Cichlid preferă alimentele vii (cum ar fi Oscar) sau alimente congelate? Există multe puncte importante care trebuie luate în considerare atunci când vă hrăniți peștele și pur și simplu "dumping unele alimente la vârf" nu va funcționa pentru fiecare sistem și specii.

Cichlid diete

Împreună cu o mare varietate de specii de Cichlid vine o colecție diversă de erbivore, omnivore, carnivore și toate nivelurile între ele. În funcție de ce amestec de specii alegeți, este posibil să aveți nevoie de mai mult de o dietă pentru a vă păstra pe tot parcursul peștilor. Nu presupuneți că o cutie de "fulgi de cichilid" va face treaba. Multe specii de cichlidă fac cel mai bine cu o dietă variată.

Nu există nici o "o mărime care se potrivește tuturor" când vine vorba de un acvariu cichlid. Faceți o cercetare amănunțită înainte de a cumpăra ceva! Deși este posibil să aveți inima dvs. pe o singură specie, este posibil să nu aveți spațiu sau configurare pentru a le găzdui. Nu tăiați colțurile Gândiți-vă că noile dvs. cichlide vor face cu ceea ce ați pregătit. Multe dintre aceste specii au o calitate strictă a apei, spațiu, dietă și alte cerințe care vor provoca o boală gravă și, eventual, moartea dacă le ignorați. Cichlidele sunt, de asemenea, specii de pește de lungă durată, adesea care trăiesc de la 10 până la 20 de ani în acvarii! Deci, asigurați-vă că ați planificat înainte și obțineți configurarea corectă - deoarece acestea vor fi animalele de companie pentru o lungă perioadă de timp dacă sunt bine îngrijiți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a configura un rezervor de cichlid