Hrăniți peștele de acvariu

Koi peștele mănâncă într-un acvariu

Ce vă hrăniți peștele și cât costă le hrăniți - este o parte importantă de a oferi un mediu sănătos pentru ei. Există mult mai mult de oferit Dieta corectă pentru un pește decât stropirea câtorva Fulgi Pe partea de sus a apei de câteva ori pe zi.

Alegerea alimentelor potrivite

Secțiunea de alimente de pește de la magazinul de animale de companie poate fi copleșitoare unui proprietar de novice. În primul rând, aflați mai multe despre dvs specii de pește, Începând cu faptul dacă speciile sunt consumatoare de carne (carnivores) sau consumatoare de vegetație (erbivore). De acolo, opțiunile de alegere includ:

  • Mâncare uscată: Când te gândești la mâncarea de pește, te gândești la fulgi. Aceasta este cea mai comună opțiune pentru hrănirea unui rezervor de pește, dar alimentele uscate de pește vine, de asemenea, în granule și pelete, scufundarea și varietățile plutitoare, precum și opțiunile pentru speciile specifice. Alimentele uscate de pește pot fi mai mici în fibre, dar adăugarea de alimente legume la dietă va contribui la reducerea riscului de tulburări ale vezicii urinare și al balonării pentru speciile vegetariene. Magazinele de animale pot, de asemenea, să vândă foi de spirulină uscată sau de alge Nori, care sunt excelente pentru peștii erbivori să se înmulțească.
  • Mâncare congelată: Unii pești se vor bucura de alimente înghețate, cum ar fi creveți, viermi de sânge, plancton, creveți, krill sau midii. Magazinele de animale de companie de multe ori vinde cuburi de spirulină congelate pentru hrănirea erbivorelor.
  • Freeze uscat: Tubifex viermi și mysis creveți sau alte alimente pot fi găsite ca cuburi uscate prin îngheț. Acestea sunt foarte nutritive și excelente pentru peștii carnivori.
  • Alimente vii: Opțiunile includ saramură vii sau creveți fantome, pește de alimentare (pentru pești carnivori mai mari), greieri și viermi.
  • Verdeaţă: Dacă peștele dvs. sunt tipul de a mânca pe plantele de acvariu, cum ar fi Anacharis, dați-le și verdeață. Opțiunile includ salată, castravete, dovlecei și spanac. Prindeți verdele în partea laterală a rezervorului sau fixați-le în loc de substrat, dar îndepărtați sau înlocuiți legumele neobișnuite în decurs de 24 de ore. Pește, cum ar fi pledostomul dragoste să mănânce verdeață proaspătă.

Biologia diferitelor pești înseamnă că adesea au nevoie de alimente diferite. Prin urmare, dacă aveți o varietate de pește în acvariul dvs., utilizați o combinație de alimente - cum ar fi alimentele plutitoare, alimentele cu scufundare lentă și alimentele care se scufundă rapid - pentru a se asigura că primesc nutriția de care au nevoie.

Cât de mult să se hrănească

Proprietarii de pește sunt mai predispuși să-și depășească peștii lor decât să le sublinieze, ceea ce sporește cantitatea de deșeuri din rezervor. Aceasta nu este doar deșeurile rămase atunci când peștele nu mănâncă toată mâncarea, dar și deșeurile sunt excretate de pește, deoarece mănâncă mai mult decât este necesar. Dacă găsiți că nivelele de amoniac, nitrit sau nitrați se ridică și rezervorul pare poluat, probabil că depășiți peștele.

Peștele adulți pot fi hrăniți o dată pe zi, în același timp, deși le puteți hrăni de mai multe ori pe zi dacă le dați o sumă mai mică pe fiecare hrănire. Peștii tineri pot avea nevoie de trei sau patru hrăniri pe zi. Herbivores, de obicei, nu au stomacuri mari pentru a ține o mulțime de alimente, ca în natură ar fi nimici pe alge și plante pe tot parcursul zilei. Ele pot fi hrănite mai frecvent decât carnivorele, sau au dat verdeață live pe care o pot gusta pe tot parcursul zilei. Urmați regula degetului mare încât ar trebui să hrăniți peștele numai ceea ce vor mânca în cinci minute. Dacă există alimente rămase după acel timp (cu excepția versiilor proaspeți), vă hrăniți prea mult. O excepție este pentru peștii care sunt alimentatoare nocturne (timp de noapte), unde ar trebui să puneți mâncarea în acvariu seara înainte de a opri luminile și lăsați peștele să mănânce peste noapte.

Nu luați dimensiunea acvariului ca o indicație a numărului necesar de alimente. Cinci pești într-un acvariu mare au nevoie de aceeași cantitate de hrană ca cinci pești într-un acvariu mai mic - doar răspândiți-l pe acvariu, astfel încât toată lumea să poată ajunge ușor la ea.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hrăniți peștele de acvariu