Folosind tetraciclină în acvariile de apă dulce

Papagalul de sânge Cichlid

Grupul de tetraciclină, din care CHLORTERACTRACICLINE A fost primul membru, sunt antibiotice cu spectru larg derivate dintr-o bacterie de sol descoperită la sfârșitul anilor 1940. Există patru tetracicline care apar în mod natural, precum și o jumătate de duzină de versiuni semi-sintetice. În 2005, un nou subgrup de tetracicline numit glicilcyclines. Aceste noi antimicrobiene sunt utilizate pentru a trata infecțiile rezistente la medicamente care nu răspund la tetraciclinele standard.

  • Natural: CHLORTERACTRACICLINE, DEMECOCYLINE, OXYTETRACKINEA, Tetraciclină
  • Semi sintetic: doxyciclină, limmiciclină, meclocycline, metaciclină, minociclină, rolittraciclină

Utilizați în acvarii

În pește ornamental, tetraciclina este utilizată pentru a trata o varietate de externe și internă Infecții bacteriene, Inclusiv aceste tulburări:

  • Septicemia hemoragică: Infecția bacteriană a fluxului sanguin. Caracterizată de dungi sângeroase pe corp și aripioare
  • Boala bumbac: Infecția bacteriană care afectează gura cu creșterea și eroziunea gurii de gura
  • Fin rot: Aripile și coada devin zdrențuite și înfricoșate, în unele cazuri aproape complet eroding
  • Boala Gill: Peștele respira puternic și branhii apar roșu strălucitor
  • Soarele corpului deschis: Infecția bacteriană care provoacă răni roșii deschise pe corp
  • Slime de corp: Patchele subțiri apar pe corp, peștele se aprinde împotriva obiectelor și respirația rapidă
  • Pop-ochi: Ochii sunt hazhi și pot iesi din cap
  • Cyanobacteria: De asemenea, utilizat pentru a trata cianobacteriile (albastru-verde alge)

În general, tetraciclina este mai eficientă împotriva bacteriilor aerobe, în special organismele gram-pozitive. În infecțiile cauzate de bacteriile gram-negative, minociclina este mai eficientă decât tetraciclina. Tetraciclina devine mai puternică ca vârstele IT, astfel încât datele de expirare ar trebui să fie aderente cu atenție.

Tetraciclina va ucide bacterii de nitrificare, Deci, evitați să o utilizați împreună cu alte antibiotice pentru a reduce impactul pe care aceste medicamente au asupra biologiilor. Monitorizați îndeaproape chimia apei timp de câteva săptămâni după tratamentul cu acest antibiotic, testarea pentru amoniac și nitrit. Evitați utilizarea acestui medicament dacă peștele suferă deja amoniac sau otrăvire nitrită, sau boli care au făcut deja peștele în mod semnificativ anemic.

Duritatea generală ridicată (GH) va reduce eficacitatea acestui medicament. Tetraciclină nu este deloc eficientă atunci când pH-ul apei este mai mare de 7.5. Îndepărtați orice suport de filtru de carbon atunci când utilizați acest medicament, deoarece va elimina tetraciclina din apă. Tetraciclinele pot fi utilizate în condiții de siguranță împreună cu albastru de metilen.

Minocycline este un antibiotic de spectru mai larg decât celelalte tetracicline, în special în tratarea infecțiilor cauzate de bacteriile gram-negative. Din familia de tetraciclină, este cea mai eficientă împotriva septicemiei.

Produse populare și instrucțiuni de utilizare

API T.C. Tetraciclină

Pentru cele mai bune rezultate, eliminați cartușul de carbon sau filtru activat din filtru și continuați aerarea. Pentru fiecare 10 galoane de apă, goliți un pachet direct în acvariu. Repetați doza după 24 de ore. Așteptați încă 24 de ore și apoi schimbați 25% din apa acvariului. Repetați acest tratament pentru a doua oară, pentru un total de 4 doze. Apoi efectuați o schimbare finală de 25% a apei și adăugați carbon proaspăt activat sau înlocuiți cartușul de filtru. Tratamentul poate fi repetat dacă este necesar. Un pachet tratează până la 100 de galoane. Patru doze necesare pentru cursul complet al tratamentului.

Ciclina de pește

Adăugați un pachet (250 mg) pentru fiecare 15 galoane de apă care trebuie tratate. Repetați în 24 de ore. O schimbare parțială a apei este sugerată între tratamente. În timp ce durata tratamentului depinde de tipul și severitatea infecției, băile de medicamente extinse ar trebui să continue timp de cel puțin 5 zile și nu mai mult de 10 zile. Întrerupeți tratamentul dacă nu se observă nicio îmbunătățire în termen de 5 zile. Pentru a elimina culoarea galbenă inofensivă, schimbați 20% din apă și utilizați un filtru de cărbune până când apa este clară.

MARACHN-DOU (Minocycline)

Prima zi, adăugați 2 pachete la 10 galoane de apă. În a doua până în a cincea zi, adăugați 1 pachet la 10 galoane de apă. Repetați acest tratament de 5 zile o singură dată dacă este necesar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Folosind tetraciclină în acvariile de apă dulce