Galben tang

Galben Tang Tropical Pește cu fundal de corali

Tangul galben este unul dintre cele mai populare pești dintr-o Aquarium de apă sărată. De asemenea, sunt ușor de găsit și relativ ieftin. Culoarea lor galbenă strălucitoare este foarte atractivă, iar mulți boobbyiști de acvariu de început se bucură să-i urmărească pe alge pe alge în rezervoare mari de apă sărată. Este important să fiți conștienți, totuși, că galbenul galben poate fi agresiv, sunt predispuși la boala de pește numită "ich,"Și pot deteriora coralul în rezervorul dvs. de recif.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Galben chirurg, galben hawaiian tang

Nume stiintific: Zebrasoma Flavescens

Dimensiunea adulților: Până la 8 inci

Speranța de viață: 30 de ani în sălbăticie, 10 în captivitate

Caracteristici

FamilieAcanthuridae
OriginePacificul Central și de Sud
Dimensiunea minimă a rezervorului55 de galoane
DietăHerbivore uscate și înghețate
CreștereGrupul Spawner
ÎngrijireUșor de moderat
ph8.1 până la 8.4
Temperatura72 la 82 f

Origine și distribuție

Chiar dacă Tang galben este considerat endemic apelor hawaii, distribuția sa se extinde din zona Hawaiiană, printre care Johnston Island, spre vest, prin Insulele Marshall din nordul Marcusului, și alte insule Marianas.

Habitul acestui pește este din interiorul reciunii la adâncimi de 100 de picioare sau mai mult. Specimenele mai mari par să rămână în apele superficiale din apropierea recifului, în timp ce minorii preferă de obicei apele mai profunde în care corali cu degetul sunt prezenți.

O mare majoritate a Tangului galben colectat pentru utilizarea acvariului sunt recoltate de pe coasta Kona (West) de pe insula mare Hawaii. Curenții de est care curg în sus partea de vest a insulei mari din adâncurile bogate în nutrienți ale Oceanului Pacific oferă mediul perfect pentru reproducerea și creșterea acestui pește pelagic.

În anii anteriori, acest pește preferă compania altora galbenă și are o tendință de a urma alte Tang galben și poate fi efectiv scăpată ca oile în condițiile potrivite. Ei preferă să locuiască în câmpurile de corali Stanghorn la adâncimi de peste 50 de picioare, unde pot găsi o acoperire ușoară de la prădători și o mulțime de acces ușor la alge verzi care este mâncarea preferată.

Culori și marcaje

Galbenul Tang începe viața ca larve clare înainte de a-și dezvolta corpul galben distinctiv, în formă de ovală, în formă de ovală,. Ei au boturi lungi și șapte aripi, inclusiv aripioarele dorsale și anale spinoase. Ei au, de asemenea, o coloană albă ascuțită pe ambele părți ale cozilor lor pe care le pot folosi pentru a lupta sau a apăra.

În mod surprinzător, galbenul Tang schimbă de fapt culoarea pe parcursul zilei. În timpul orelor de zi, Tang galben sunt galben strălucitor peste tot decât de-a lungul spinelor lor. Pe timp de noapte, culoarea lor se schimbă într-un galben închis, gri, cu o bandă laterală albă (uneori numită "Stripe Nocturnal").

Tangul galben este acoperit în mucus, pe care le secretă din piele. Mucusul formează un strat protector care ține paraziți și bacterii. Mucusul face, de asemenea, corpul galben al Tangului mai puțin rezistent la apă, astfel încât să poată înota mai repede.

Tankmates

În general, acest pește se înțelege bine cu alți pești într-un acvariu, dar poate fi agresiv față de alt Tang galben și chirurghiș dacă nu sunt introduși în acvariu în același timp. Dacă ale tale Dimensiunea rezervorului vă va permite să includeți mai multe dintre aceste pești, veți fi distrați de modelele lor leneș "urmați liderul" în și prin Aranjamente rock live.

Galbenul Tang poate fi inclus într-o configurație a rezervorului de recif marin, dar păstrați un ochi apropiat asupra lor. În timp ce se află pe alge (care pot ajuta la menținerea coralului), ele pot deteriora și unele specii de corali. Comportamentul agresiv poate fi, de asemenea, o problemă.

Gabitul galben Tang și îngrijirea

Tangul galben are nevoie de o mulțime de spațiu (rezervoarele ar trebui să fie de peste 50 de galoane) și să exploreze fiecare parte a rezervorului. Este un pește puternic, puternic și este destul de ușor de îngrijit. Cu toate acestea, este un pește care este predispus la contractarea bolilor Saltwater Ich (Whitespot și pata neagra formulare) și posibil Hlle (eroziunea liniei laterale). Factorul ICH o face o alegere mai mică decât cea ideală pentru un începător doar începând sau Ciclarea unui rezervor Deoarece stresul este mult legat de aceste boli. Utilizați prudență la manipularea acestui pește, deoarece dispozitivul de ras albă lângă zona de coadă este foarte ascuțit și poate provoca tăieturi sau răniri.

Dieta galbenă Tang

Acest pește este un erbivore, pășunat pe alge și alte vieți de plante. Este mai bine păstrat într-un acvariu care are bine Algei de creștere, unde, la rândul ei, își câștigă păstrarea, ajutând la menținerea creșterii algelor. Se va hrăni cu Nori (alge marine uscate sau prăjite), alte materii verzi vegetale și fulgi îmbogățite cu vitamină, dar pot fi nimici la creveți uscați și alte tarioare de carne. Utilizați un clip de salată sau plasați Nori sub o piatră sau o bucată de corali. Acest lucru imită obiceiurile sale naturale de hrănire. În sălbăticie, stilul său de viață este unul de croazieră constant și pășunat.

Dacă doriți să fiți sigur că Tangul galben își menține culoarea frumoasă, evitați hrănirea cărnii. Cu toate acestea, puteți hrăni legumele, cum ar fi dovlecei, broccoli și salată salată.

Diferențe sexuale

Masculin și feminin galben Tang arată foarte asemănător (deși femeia este adesea mai mare decât bărbatul). Atunci când împerecheați, cu toate acestea, bărbații schimbă culoarea și au un comportament "strălucitor", ceea ce le face să fie identificați.

Creșterea Tangului galben

În sălbăticie, galbenă călătoria singură sau în școli libere și în jurul valorii de luna plină. Tangul galben sunt spaje de grup, dar este extrem de dificil să se reproducă aceste pește în captivitate. Numai începând din 2015, cercetătorii au reușit să păstreze un grup de galbeni minunați Tang viu trecut de scena larvei. Această realizare are un potențial semnificativ pentru creșterea disponibilității PET galben Tang.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de Tang galben, ați putea dori, de asemenea, să aflați mai multe despre Tang și chirurg. Toate pot fi adăugate la un acvariu de recif de apă sărată și fiecare are o frumusețe specială.

În caz contrar, verificați tot celălalt Profile de rasă pentru animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa