Compatibilitatea peștelui de acvariu de apă dulce

Neon Tetras în rezervorul plantat

Când vă proiectați acvariul dvs. de apă dulce ideal, începeți cu ce specie doriți să aveți. Dacă ați visat vreodată acvariul dvs. ideal, luați ceva timp și listați speciile pe care le-ați dori cel mai mult. Acum, timpul sa de a lua în considerare câteva puncte cheie din amestecarea speciilor împreună într-un acvariu.

Înainte de a începe

Înainte de a ieși și cumpăra peștele dorit, ia ceva timp pentru a planifica câteva caracteristici cheie cheie.

Volumul și aspectul

Fiecare specie de pește are considerații specifice cu privire la cât de mult va avea nevoie de un pește un pește. Și poate fi un tip specific de spațiu, cum ar fi nisip, stâncos, o mulțime de plante sau peșteri izolate. Mai mult pești orientați spre comunitate ar putea să trăiască în grupuri mari, în timp ce altele ar putea să aibă o mulțime de spațiu pentru ei înșiși. În funcție de ce specii doriți să amestecați, luați ceva timp pentru a determina cât de mult spațiu ar fi nevoie. Vă puteți potrivi acest volum și toate decorurile dorite?

Parametrii calității apei

Când vine vorba de pește de apă dulce, în special cichlidele, unele parametri de calitate a apei nu se amestecă. Dacă o specie îi place apa tare cu un pH înalt, iar celălalt nu poate suporta nimic altceva decât pH scăzut și apă moale, nu încercați să le echilibrați în mijloc. Dacă ph, temperatura sau kh (alcalinitatea) nu se potrivește, nici peștele.

Comportament agresiv

Natura agresivă este specifică speciilor. Uneori, indivizii captivi de crescători pot fi mai obișnuiți să trăiască în sferturi mai strânse, dar acest lucru nu este garantat. Peștele mai agresivi de apă dulce (link către alt articol) ar trebui amestecat foarte atent. Adăugați întotdeauna cele mai agresive pești, astfel, altele, mai puțin agresive, dar totuși orney, peștele pot să se stabilească în petele lor.

Creștere

Dacă intenționați să vă reproduceți peștele, asigurați-vă că aveți un volum suplimentar în rezervorul dvs. pentru a vă păstra descendenții! Peștele de creștere este un proiect distractiv pentru orice proprietari de pește, dar ține minte că un anumit pește vor deveni foarte agresivi în zonele de reproducere. Diferite specii vor dori diferite tipuri de zone pentru creșterea tinerilor lor. Fiți nisip moale, o peșteră mare sau o zonă de curgere scăzută a apei, asigurați-vă că rezervorul dvs. are o mulțime de spațiu pentru părinți să-și facă treaba și să nu-și agraveze vecinii.

Rezervor ideal comunitar de apă dulce

Într-un rezervor ideal, toate peștii, indiferent de natura lor agresivă, ar avea loc să trăiască și să prospere. Odată ce ați corespuns peștilor dvs. la parametrii de calitate a apei, Menținerea unei calități bune de apă va merge mult în păstrarea rezervorului sănătos.

Ce mediu este cel mai bun pentru peștele dvs?

Ar trebui să fie stâncoasă, nisipoasă, plantată sau o combinație? În funcție de locul în care trăiește peștele dvs., modul în care acestea furajează pentru alimente și ale lor Metoda de reproducere, Este posibil să trebuiască să deveniți Așteptați Aquascaper pentru a crea lumea ideală subacvatică pentru combinația de pește specifică. Dacă ați ales diferite specii de pești, ar putea să trăiască în același mediu? Alegeți mai mulți pești comunitari care se pot înțelege în spațiu mai mic și se bucură de același mediu, este posibil să nu trebuie să împărțiți un rezervor foarte mare în diferite zone pentru diferite specii.

Fishul tău mănâncă aceeași dietă?

Peștele agresivi pot fi cea mai mare durere în timpul mesei. Dacă aveți un amestec larg de specii și comportamente, hrănirea poate fi un proces complicat. Dacă aveți o combinație de specii care sunt răspândite peste spectrul Herbivore, Omnivore și Carnivore, asigurându-vă că fiecare pește își dieta dieta poate fi un proces complicat, implicat. Prin alegerea peștilor care mănâncă o dietă similară, veți putea să vă bucurați mai mult și vă faceți griji mai puțin despre cine a mâncat cine este cina.

În cazul în care peștele dvs. mănâncă în coloana de apă este o considerație câțiva proprietari de pește de companie se gândesc înainte de a-și începe rezervorul. Multe pești de apă dulce se vor alimenta la suprafață sau pe coloana de apă. Dar alimentatoarele de jos, cum ar fi Algae-Eaters și Loave va trece adesea prin substrat pentru mesele lor. Puteți garanta că suficientă hrană va ajunge în jos în partea de jos a rezervorului dvs? Răspândirea meselor pe tot parcursul rezervorului dvs. poate ajuta foarte mult să limiteze concurența, atâta timp cât toată lumea are suficientă pentru a mânca.

Cel mai bun pește de acvariu comunitar de apă dulce

Neon Tetra (Paracheirodon Innesi)

Bright și ușor de mers, Neon Tetra este un plus minunat pentru orice rezervor comunitar de apă dulce. Deși o pradă ușoară pentru pește mai agresiv, neon tetres ca la școală împreună, nu necesită mult spațiu și nu sunt mâncători pretențioși.

Panda Cory Cat (CoryDoras Panda)

Acești mici scavengers au un model unic de culoare alb-negru, oferindu-le descriptorul "Panda". Folosit pentru a trăi în grupuri mici de 6 sau mai multe, aceste pește vor trece prin substrat fin, colectarea unor biți pierduți de alimente. Ei se întâlnesc cu multe tipuri diferite de pești, făcându-le membri ai comunității ideale.

periculos / Flickr / Cc cu 2.0"Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-36 "Container de date =" Adevărat "/">

Plata, Mollies și Guppies

Numărul de rase și soiuri ale acestora pește viu este imens. Toate aceste varietăți sunt ușor, peștii comunității. Cu toate acestea, rețineți că purtătorii lii vor reproduce foarte repede. Cu excepția cazului în care puteți separa bărbații și femelele, probabil că veți începe cu multe pești pe care vă așteptați. Mulți o mamă însărcinată a fost adoptată și a dat naștere multiplii în câteva zile de la adăugarea la rezervorul dvs.

Brian Kilford / Flickr / Cc cu 2.0"Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-40 "Container de date =" Adevărat "/">

Pește pentru a evita în rezervoarele comunitare (legătura cu articolul agresiv)

Veil Angel Fish (PTEROPHYLLUM SCALARE)

Multe un acvarist de apă dulce a început cu un mic grup de veil ușor și a ajuns cu mai multe rezervoare de pește înger. Deși se înțeleg ca minori, în timp ce cresc mai mari, majoritatea grupurilor de angelfish vor începe să aibă un abuzator dominant. Odată ce peștele a fost îndepărtat, altul își va lua locul, până când aveți mai multe rezervoare de pește unic.

Bucktooth Tetra (Exodon Paradoxus)

Nu lăsați numele "Tetra" să te păcălească! Acestea nu sunt ca celelalte veri de tetra. Tetra de bucktooth este un ciocan neplăcut care îi place să încerce să ia o mușcătură de ceva strălucitor care trece, probabil, un alt pește! De asemenea, ei nu se joacă bine cu propriul lor tip, așa că le dați o mulțime de spațiu și doar un singur pește pe rezervor.

bertrand.Sant / Flickr / Cc cu 2.0"Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-49 "Container de urmărire a datelor =" Adevărat "/">

Condamnat cichlid (arhocentru nigrofasciatus)

Cichlidul condamnat este doar una dintre multele specii de cichlidă agresive. Dacă vă căutați intrați în cichliduri, Există multe specii și personalități pentru a vă familiariza înainte de a începe. Multe specii de cichlidă necesită o anumită densitate pentru a prospera. Dacă sunteți puțin sub sau supra-populate, peștele dvs. va deveni mai agresiv.

Sfaturi privind acvariul comunității de apă dulce

Este întotdeauna cel mai bine să planificați înainte! Dacă nu ați achiziționat consumabile sau echipamente, începeți cu o listă de specii dorite și mergeți de acolo. Dacă ați cumpărat deja rezervorul, planificați cu atenție specia.

Dacă este posibil, mergeți întotdeauna cu un rezervor mai mare. Acest lucru vă va da loc în cazul în care unii din peștele dvs. nu citesc cartea de reguli.

Adăugați întotdeauna cele mai agresive pești și dați mai multe pești mai timide o mulțime de locuri de ascuns și în timpul hrănirii, acordați o atenție deosebită modului în care se comportă peștele astfel încât toată lumea să poată obține o cotă echitabilă fără a fi hărțuită.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Compatibilitatea peștelui de acvariu de apă dulce