Top 7 simptome de insuficiență hepatică la câini

Jack Russell Terrier se așeză pe lateral pe canapea gri

Ficatul este un organ intern care este foarte important pentru sănătatea unui câine. Acest organ este situat în abdomenul de lângă diafragmă și stomac cu cea mai mare parte din partea dreaptă a câinelui tău. Este întunecat roșu în culoare și are multiple lobi.

Ficatul joacă un rol vital în detoxifierea corpului, producând celule roșii din sânge, sângele de coagulare, digestia alimentelor și alte funcții necesare pentru viață. De asemenea, este capabil să se regenereze și să se repare, dar poate deveni bolnav. Dacă problemele cu câinii dvs. ficatul dvs. nu sunt abordate cu promptitudine, acesta poate duce la insuficiență hepatică ne-reversibilă și fatală.

Pentru a împiedica câinele dvs. să ajungă la această etapă care pune viața în pericol, poate fi util să știți ce simptome de a căuta. Există numeroase semne că un câine este în insuficiență hepatică, dar unele sunt mai frecvente decât altele.

Știind ce să urmăriți și căutați o atenție veterinară promptă vă poate ajuta să vă păstrați câinele sănătos și confortabil cât mai mult posibil.

01 din 07

Icter

Un simptom uneori evident, în special în câinii de culoare deschisă, icterul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Icterus. Se întâmplă când carnea merge de la alb sau roz la galben.

Icterul schimbă fizic apariția pielii și a membranelor mucoase și un câine va părea că are o nuanță galbenă. Este cel mai vizibil în interiorul urechilor, pe burtă, unde există mai puțină blană, în albii ochilor și gingiile. Stânga netratată, aceste nuanțe galbene care se dezvoltă vor deveni mai evidente pe măsură ce trece timpul.

Icterul este rezultatul unei acumulări de bilirubină în sânge și care poate fi cauzată atunci când ficatul nu funcționează în mod optim. Bilirubina este un compus normal în organism, dar dacă ficatul nu o poate metaboliza, atunci prea mult va circula în sânge și provoacă schimbarea culorii pe pielea câinelui tău.

  • 02 din 07

    Ficatul joacă un rol important în digerarea alimentelor. Dacă eșuează, vărsăturile sunt observate în mod obișnuit. Vărsăturile pot produce alimente, Bile galbene, sau apă, în funcție de cât de curând câinele dvs. a mâncat sau a băut, dar sângele poate fi văzut și dacă este prezent un ulcer de stomac. Dacă este lăsată netratată, vărsăturile pot provoca deshidratare.

  • 03 din 07

    Letargie

    Dacă un câine nu se simte bine din nici un motiv, poate deveni letargic. Eșecul hepatic poate fi o cauză a acestui letargie din cauza durerii, a disconfortului sau a lipsei unei alimentații adecvate. Ascitele (acumularea de fluide) în abdomen poate face mai dificilă ca câinele dvs. să se miște în jur și, în consecință, vor cheltui mai multă energie.

  • 04 din 07

    Anorexie

    Anorexia are loc într-un câine când refuză să mănânce. O lipsă de apetit nu este probabil dacă un câine cu insuficiență hepatică nu este incomod, în durere sau vărsături. Acest lucru poate duce la o greutate rapidă.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Umflarea abdomenului

    Ascites este un termen medical folosit pentru a descrie acumularea fluidului în abdomen. Stomacul umflat că aceste cauze la câini poate da aspectul unui balon umflat. Ascitele pot fi incomode, deoarece face mai greu ca câinele dvs. să respire și să se miște în jur.

    Deși un stomac disperat poate fi legat de alte probleme, este asociat în mod obișnuit cu tensiune arterială ridicată, niveluri scăzute de proteine ​​din sânge sau dezechilibre de electroliți care pot fi rezultatul insuficienței hepatice.

  • 06 din 07

    Convulsii pot apărea de la insuficiență hepatică atunci când ficatul nu poate elimina toxinele din sânge. Aceste toxine se acumulează în sânge și provoacă leziuni ale creierului. Acest lucru poate provoca apoi convulsii și alte probleme neurologice.

  • 07 din 07

    Probleme de coagulare a sângelui

    Ficatul creează multe proteine ​​care ajută cheagul de sânge. De asemenea, digerează unele vitamine importante care sunt, de asemenea, necesare pentru coagulare.

    Dacă ficatul nu funcționează bine, sângele va avea probleme de coagulare. Acest lucru poate provoca sângerări excesive din reduceri mici. Îndepărtarea sub piele poate fi de asemenea observată. Sângele din scaun și voma și sângerarea din gingii sunt, de asemenea, comune cu câinii care au probleme de coagulare.

  • Multe dintre aceste simptome pot fi observate la câini cu alte tipuri de afecțiuni și boli, astfel încât această listă de simptome poate descrie mulți câini cu insuficiență hepatică sau boală de ficat, De asemenea, ar putea descrie un câine cu un alt tip de problemă. Veterinarul dvs. va putea să diagnosticheze dacă câinele dvs. este sau nu în eșecul hepatic.

    Deși nu există nici un remediu pentru insuficiența hepatică, în funcție de severitatea sa, dietele speciale, suplimentele și medicamentele pot contribui la extinderea și îmbunătățirea calității vieții câinelui.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Top 7 simptome de insuficiență hepatică la câini