Convulsii la câini

Fata cu câine în câmp de țară

O criză este un episod brusc al activității creierului anormal, care implică adesea unele Pierderea controlului corpului. În funcție de tipul pe care îl aveți, vizionarea câinelui dvs. are a Seizure este unul dintre cele mai înspăimântări lucruri pe care le puteți experimenta și de multe ori te face să te simți neajutorat și frică pentru siguranța câinelui tău.

Din fericire, majoritatea convulsii nu sunt considerate a fi amenințătoare de viață. Ele indică faptul că există o problemă cu creierul câinelui dvs. și că trebuie să aveți animalul dvs. de companie examinat de a medic veterinar (chiar dacă a avut convulsii în trecut).

Cum arată convulsii la câini

Unii câini încep să act ciudat înainte ca o criză să înceapă și poate deveni anxietate sau neliniștită. Unii pot să se rătăcească, să pară dezorientați sau să prezinte alte comportamente anormale. Această perioadă, care precede confiscarea, durează de obicei câteva minute și se numește aură sau pre-ictal fază. Seizurele se manifestă adesea ca convulsii complete sau spasme mici, localizate, care pot dura de la câteva secunde la câteva minute.

  • Convulsii generalizate sau mari: Acestea implică de obicei întregul corp. Un câine care suferă o confiscare mare poate cădea, devin rigid și se agită violent corpul său. Mulți câini salivă sau spumă la gură și un urinat și / sau defecate involuntar. Câinii se pot vocaliza, de asemenea, plângând și mârâindu-se în timpul unei convulsii.
  • Convulsii focale: Cel mai puțin tip serios, acestea sunt limitate la o anumită parte a corpului și nu pot arăta mult mai mult decât o bătaie în mușchii sau membrele faciale ale câinelui.
  • Crizele psihomotorii: Acestea sunt caracterizate de un comportament ciudat care durează doar un minut sau două. De exemplu, câinele dvs. poate începe brusc să-și urmărească coada sau să acționeze ca și cum va vedea lucruri care nu sunt cu adevărat acolo.
  • Crizele de cluster: Acestea sunt mai mult Tipul serios, distincte prin mai multe crize pe parcursul a 24 de ore.

De ce câinii au convulsii?

Deși sunt întotdeauna o indicație a unui anumit tip de anomalie a creierului, convulsii au Cauze diferite. Convulsurile apar adesea în perioadele de schimbare a creierului. De exemplu, un câine poate avea o confiscare atunci când este adormit sau trezindu-se sau în special excitat.

Alergie

Un mediu alergie ar putea fi responsabil. De obicei, îndepărtarea alergenului din mediul câinelui va împiedica acest tip de confiscare să recupereze. Ia notă dacă ceva nou pare să declanșeze confiscarea sau să vorbească cu veterinarul dvs. pentru a determina cauza.

Motive medicale

Unele infecții virale sau bacteriene pot provoca convulsii la câini. Acestea sunt tratate în mod obișnuit cu medicamente antivirale sau antibiotice. Cea mai frecventă cauză de convulsii în canini este cunoscută sub numele de Epilepsia idiopatică. Ea a crezut că majoritatea câinilor cu această condiție îl moștenesc, dar ce cauzează încă nu este clar. Acest tip de confiscare prezintă de obicei uneori când activitatea creierului câinelui trece de la un mod la altul (cum ar fi între somn și veghe). O tumoare cerebrală, fie că este malignă sau benignă, poate provoca, de asemenea, convulsii convulsive într-un câine.

Tratament și prevenire

Dacă câinele dvs. a avut convulsii înainte și credeți că se aprinde, încercați să mutați câinele într-o zonă soft, în cazul în care nu există obiecte ascuțite sau podele dure. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să rămâneți calm și să încercați să vă păstrați câinele și pe voi înșivă. Nu puneți niciodată mâinile în apropierea sau în gura câinelui în timpul unei confiscări.

În cazul în care malformațiile creierului, tumorile cerebrale, inflamația în creier sau infecțiile sunt excluse, este probabil ca câinele dvs. să fie diagnosticat cu epilepsie. Din fericire, convulsii în câini epileptici pot fi adesea reglementate cu medicamente și / sau modificări ale stilului de viață. Există mai multe medicamente anticonvulsivante pe care votul dvs. le-ar putea folosi pentru a controla convulsii câinelui.

Majoritatea veterinarilor nu vor recomanda tratament farmaceutic dacă convulsii apar mai puțin de o dată pe lună sau dacă sunt foarte ușoare. Ca și în cazul oricăror medicamente, aceste medicamente pot avea efecte secundare. Dacă vă ajută să gestionați convulsii câinelui, puteți constata că beneficiile depășesc riscurile.

Când să-ți apelezi medicul veterinar

O convulsivă care durează mai mult de cinci minute este considerată un an Situația de urgență. Dacă acest lucru se întâmplă cu câinele dvs., este imperativ să o duceți la un veterinar imediat pentru a preveni deteriorarea creierului și hipertermia. Apariția a mai mult de trei convulsii într-o perioadă de 24 de ore este, de asemenea, o problemă urgentă care necesită o excursie la medicul veterinar

După ce se încheia sechestrarea (cunoscută sub numele de post-ictal faza), apelați medicul veterinar cât mai curând posibil. Dacă este prima dată când câinele dvs. a avut o confiscare, VET va dori să determine cauza și va efectua teste de sânge și va efectua un examen fizic. Teste suplimentare pot include o scanare CT, un RMN sau chiar un robinet spinal.

Înregistrați convulsii

Dacă câinele dvs. are convulsii recurente, păstrați un jurnal al oricărei activități asemănătoare sechestrului. Descrieți natura și lungimea fiecărui eveniment, inclusiv fazele pre- și post-sechestrate. Aceste informații pot fi utile pentru veterinarul dvs. pentru a determina cum să vă tratați câinele.

Medicamente pe bază de prescripție medicală

Una sau mai multe medicamente anticonvulsivante Poate fi prescris de către VET pentru a controla convulsii câinelui:

Pentru mulți câini, există o perioadă de încercare și eroare cu terapie anticonvulsivantă. Medicamentele pot fi combinate, ajustate sau comutate până când convulsii ale câinelui sunt reglementate. În multe cazuri, testele de laborator trebuie efectuate în mod regulat pentru a monitoriza răspunsul câinelui dvs. la medicamente și sănătatea generală.

Nu modificați niciodată niciun aspect al medicamentelor câinelui dvs. fără instrucțiuni specifice din veterinarul dvs. Comunicarea cu medicul veterinar este vitală și este important să respectați recomandările lor dacă doriți ca tratamentul să aibă succes. Cu grijă și atenție, câinele dvs. poate să trăiască o viață lungă și sănătoasă, în ciuda confiscării ocazionale.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Semnele de confiscare pentru câiniMetropolitan veterinar Associates

  2. Podell, M. și colab. 2015 ACVIM Small Animal Declarație de consens privind gestionarea convulsiilor la câiniJurnalul de Medicină Internă Veterinară, vol 30, nu. 2, 2016, pp. 477-490. Wiley, DOI: 10.1111 / Jvim.13841

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Convulsii la câini