Ce trebuie să faceți după o procedură chirurgicală a animalelor de companie

Relaxați-vă pe covor

Majoritatea medicilor veterinari trimiteți manuale tipărite acasă după un Procedura de anestezie Detalizarea îngrijirii post-procedură a animalelor de companie. Acest lucru este util pentru că, în timpul ocupat de descărcare a celor mai multe clinici, cuplat cu entuziasm la vederea animalelor de companie, mulți proprietari nu auzi toate detaliile sau nu se gândesc la întrebări până când sunt acasă. Acest articol discută despre îngrijirea generală a procedurilor. Vă rugăm să sunați medicul veterinar cu întrebări specifice despre recuperarea animalului dvs. de companie.

01 din 08

Păstrați-vă animalul limitat

Sunt mulți Drogurile anestezice disponibile, iar animalele pot reacționa în mai multe moduri, în funcție de vârsta, greutatea, sănătatea generală, speciile și rasă (in unele cazuri). Doar pentru că pisica ta a venit acasă de la ea SPAY anul trecut, alergând ca și cum nu sa întâmplat nimic, nu înseamnă că cealaltă pisică va veni acasă de la dentar în același mod. Păstrarea calmului dvs. de companie Primele 24 de ore va accelera recuperarea anestezică și a activității de restricționare timp de câteva zile va ajuta la prevenirea dehiscenței chirurgicale.

  • 02 din 08

    Asigurați-vă că animalul dvs. este cald

    Dacă animalul dvs. de companie este încă un pic grogos, pot avea probleme cu menținerea căldurii corporale normale. Dacă animalul este în mod normal un animal de companie în aer liber, este înțelept să le aduceți în interiorul dacă temperatura exterioară este rece. Animalele de casă pot beneficia de un pat de mângâiere sau de companie "Snuggler". Nu puneți animalul dvs. pe un pad de încălzire decât dacă sunteți indicat de dvs medic veterinar. Acest lucru poate provoca arsuri grave dacă sunt utilizate necorespunzător!

  • 03 din 08

    Monitorizați consumul de alimente și apa

    Cât de curând animalul dvs. de companie poate mânca și bea va fi determinat de medicul veterinar și ce procedură (e) animalul dvs. de companie. În timp ce este încurajator să vă vedeți animalul de companie mâncați și să beți (mai ales după postul de pre-procedură), vă rugăm să nu oferiți mai mult decât veterinarul dvs. recomandă! Acest lucru poate duce la un stomac deranjat și vărsături, ceea ce nu este plăcut pentru dvs. sau pentru animalul dvs. de companie.

  • 04 din 08

    Îndepărtați obstacolele și pericolele pentru animalul dvs. de companie

    Presupunând că casa / curtea dvs. este deja înfundată și sigură pentru animalul dvs., faceți un moment suplimentar pentru a lua în considerare lucrurile din nou. PET dvs. poate să nu fie complet "cu ea", în ceea ce privește percepția, coordonarea și judecata în adâncime timp de câteva ore după ce acestea sunt acasă după o procedură anestezică. Acest lucru poate duce la rănirea lucrurilor comune - cum ar fi scările, scaunele sau alte obstacole fizice. Un câine sau o cutie de pisică poate fi cea mai sigură opțiune.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Fii atent manipularea sau mutarea animalelor de companie

    Chiar dacă majoritatea medicilor veterinari administrează medicamente de durere, animalul dvs. de companie poate fi într-o anumită durere sau disconfort, deoarece anestezia se stinge. Acest lucru poate provoca o supraîncărcare a lucrurilor "normale", cum ar fi sărituri pe pat, fiind luate sau mergând la o plimbare. Mutați puțin mai încet și cu atenție primele câteva ore după ce animalul dvs. este acasă pentru a vă asigura că acestea pot fi tratate așa cum sunt în mod normal. Dacă animalul dvs. de companie poartă o aripă sau bandaj, asigurați-vă că utilizați o atenție deosebită activităților normale.

  • 06 din 08

    Supraveghează interacțiunile PET-to-PET la domiciliu

    În timp ce oamenii pot presupune că animalele de companie își pierd reciproc și nu pot aștepta să se vadă din nou, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Animalele de companie, în special pisicile, pot vedea animalul de întoarcere ca străin, datorită tuturor mirosurilor noi și posibile comportamente diferite ale animalului de întoarcere.

    Dimpotrivă, animalele exuberante pot fi "prea mult" pentru ca animalele de întors, saluturile și timpul de joc vor trebui să aștepte până când anestezia este complet uzată și suturi (dacă este cazul) au vindecat.

  • 07 din 08

    Luați-vă animalul de companie afară pentru a vă ușura cât mai repede

    Acest lucru poate părea evident, dar important, totuși. Unele animale de companie nu vor folosi facilitățile de toaletă disponibile la veterinar sau pot fi prea entuziasmate / groggy să se elibereze înainte de călătorie acasă. În plus, multe animale de companie primesc fluide IV (intravenoase) în timp ce sub anestezie, ducând la vezici compleți!

  • 08 din 08

    Când să-ți apelezi medicul veterinar

    Dacă animalul dvs. de companie experimentează un comportament ciudat, drenaj de la un sit chirurgical sau de recuperare întârziată de la anestezie, vă rugăm să sunați medicul veterinar cât mai curând posibil pentru a discuta. VET dvs. poate fi necesar să facă o notă despre înregistrarea animalelor pentru referințe viitoare.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Ce trebuie să faceți după o procedură chirurgicală a animalelor de companie