7 Semne de probleme hepatice la câini (și ce să facă despre ei)

Ficatul este unul dintre cele mai importante Organe în corpul unui câine. Este cea mai mare cea mai mare după pielea sa și efectuează mai mult de o mie de funcții diferite, cum ar fi excreția de toxine din organism, depozitarea vitaminelor și mineralelor, ruperea nutrienților și eliberarea lor în organism, ajutând la coagularea sângelui și producerea proteinelor plasmatice, la nume doar câteva.

Cu acest lucru în minte, nu este de mirare că problemele hepatice la câini pot provoca multe probleme de sănătate diferite, dintre care unele pot fi fatale. Vom arunca o privire la unele dintre cele mai frecvente semne ale problemelor hepatice de câine și ce puteți face pentru a vă ajuta să faceți pooch-ul dvs. în acest caz.

Semne comune de probleme hepatice

Deoarece ficatul este responsabil pentru multe funcții vitale în corpul unui câine, există o serie de simptome diferite pe care Pooch dvs. le-ar putea prezenta atunci când are o problemă de sănătate hepatică.

Semne de probleme hepatice la câini

1. Icter

Icterul este o nuanță gălbuie a pielii unui câine, care este cel mai bine vizibilă în ochi, urechi și gingii. Este unul dintre cele mai frecvente simptome ale problemelor de sănătate hepatice, deoarece una dintre funcțiile ficatului este excreția Bilirubin, Și când ficatul nu funcționează corect, bilirubina se bazează într-un sânge al unui câine și provoacă aspectul gălbui.

2. Probleme gastrointestinale

În timp ce problemele gastrointestinale pot fi un semnal de o mare varietate de probleme sau chiar să stea pe cont propriu, pot fi, de asemenea, legate de ficat care nu funcționează corect. Scăderea poftei de mâncare și scăderea în greutate sunt cele mai proeminente semne de boală hepatică și sunt în mod obișnuit însoțite de vărsături și diaree. Modificările culorii scaunului câinelui pot fi, de asemenea, un semn al unei condiții hepatice, mai ales dacă observați sânge în fecalele sale.

3. Schimbări în urinare

Creșterea urinării, împreună cu o sete crescută, poate fi un simptom al unei boli hepatice. De asemenea, poate exista sânge în urină sau alte modificări ale culorii, mai ales dacă observați că urina animalului dvs. este mult mai întunecată decât de obicei.

4. Probleme cu ochii

În plus față de icterul menționat mai sus, ochii câinelui dvs. pot deveni, de asemenea, roz în culoare. De asemenea, puteți observa un fel de descărcare care vine de la ochi. În timp ce acest lucru semnalează, de obicei, un tip de boală oculară, poate fi, de asemenea, un semn al bolii hepatice. În cazuri foarte rare, chiar și orbirea poate fi prezentă.

5. Alergii

Dacă observați că puiul dvs. dezvoltă noi alergii, poate semnala o problemă cu ficatul său. În majoritatea cazurilor, alergiile nu sunt un semn al unei boli subiacente, dar pot fi în acest caz.

6. Probleme neurologice

Câinii cu probleme hepatice, în special la etapele ulterioare, pot dezvolta encefalopatie hepatică, care este o colecție de Probleme neurologice cum ar fi dezorientarea, convulsii, presarea capului sau modificările comportamentale, cum ar fi iritabilitatea, agresiunea și depresia.

7. Alte simptome comune

Există alte semne pe care le puteți observa când ficatul câinelui nu funcționează corect și nu sparge substanțele nutritive așa cum ar trebui să se presupună. Acestea sunt lucruri cum ar fi coagularea sângelui, calitatea slabă a unghiilor, probleme cu ligamentele sau tendoanele sau drooling excesiv. Unii câini pot suferi de retenție de fluid în abdomenul lor, numit ascites.

Cauze de probleme hepatice la câini

Cauze de probleme hepatice la câini

În timp ce există câteva probleme hepatice diferite sau boli pe care Caninii le pot trece, toate sunt destul de cauzate de aceiași factori.

Vârsta câinelui

În timp ce câinii îmbătrânesc, este normal ca ei să experimenteze anumite probleme de sănătate. Problemele hepatice sunt mai frecvent diagnosticate în câinii seniori, spre deosebire de câinii adulți sau tineri. Cu toate acestea, puii sunt uneori născuți cu o boală numită hepath Shunt care împiedică circulația sângelui în ficat.

Predispoziția de rasă

Unele rase au mai multe șanse de a suferi de probleme hepatice. Știind dacă pooch-ul dvs. este la un risc mai mare, vă poate ajuta să luați măsuri preventive. De exemplu, Poodles, Retrieves, Dobermans și Shepherds German sunt la un risc mai mare de dezvoltare Boala de stocare a cuprului, care provoacă corpul unui câine să acumuleze cupru în ficat și să-l deterioreze dacă este lăsat netratat.

Chihuahuas și terrii, precum și alte rase de jucărie, sunt predispuse la boala ficatului gras. Această boală este cauzată de acumularea de trigliceridă în ficatul unui câine și duce la leziuni hepatice.

Bolile netratate

Problemele hepatice vin adesea ca urmare a unei stări netratate. Lucrurile precum diabetul, bolile pancreatice, infecțiile virale și bacteriene și boala de vierme pot duce la probleme cu ficatul dacă nu sunt tratate în mod corespunzător în timp util.

Alte cauze

Problemele de sănătate din ficat pot fi cauzate de alți factori. Anomaliile genetice și toxinele sunt cele mai proeminente dintre ele. Unele medicamente și substanțe chimice conțin toxine care se pot construi într-un corp de câine și pot provoca leziuni hepatice. Este important să administrați medicamente în funcție de instrucțiunile VET și să nu o faceți pe cont propriu.

Cum sunt diagnosticate problemele hepatice ale câinelui

Nu puteți face acest diagnostic de la domiciliu acasă. Luați câinele dvs. pentru a vedea imediat un medic veterinar dacă observați oricare dintre semnele menționate pentru a obține diagnosticul corect. Unele teste comune pentru problemele hepatice de câini includ testele de sânge, raze X, urineză și ultrasunete abdominale. VET dvs. poate dori, de asemenea, să efectueze o biopsie, ceea ce înseamnă eliminarea unei probe de țesut mic pentru testare.

Cum câine

Cum de a preveni problemele hepatice

Nu puteți împiedica întotdeauna problemele hepatice, în special cele care vin cu vârsta sau ca urmare a anomaliilor genetice. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza riscurile problemelor hepatice sau pentru a scădea șansele de dezvoltare.

Îndepărtați toxinele din mediul câinelui

Unele toxine pe care câinele dvs. intră în contact cu pot fi evitate. De exemplu, Unele vaccinuri au substanțe care pot deteriora ficatul. Consultați medicul veterinar despre aceste vaccinuri și evitați-le pe aceștia și pe veterinarul dvs. considerați inutil sau nu merită riscul. Cu toate acestea, întotdeauna obțineți câinele dvs. vaccinat pentru vaccinuri de bază, cum ar fi hepatita caninică și leptospiroza.

Nu lăsați câinele să vină în contact cu substanțele chimice periculoase pesticide și diverse produse de curatat. Dați câinele dvs. doar medicamente esențiale pe care VET-ul dvs. le prescrie și nu-i dau niciun medicament uman. De asemenea, puteți căuta remedii naturale pe care le puteți da pooch-ului dvs. în loc de unele medicamente sintetice dăunătoare, dar consultați-vă cu dvs. veterinar despre acest lucru în prealabil.

Hrăniți câinele dvs. o dietă sănătoasă

Alimentele prelucrate pot provoca deteriorarea ficatului câinelui. Dacă sunteți suspicios față de alimentele comerciale, încercați să hrăniți câinele mai multor alimente proaspete, fie dietă de casă, fie crudă. Familiarizați-vă cu aceste diete și cum să le faceți în mod corespunzător pentru a evita malnutriția. Dacă vă hrăniți hrana comercială de câine sau alimentele umede, asigurați-vă că este de cea mai înaltă calitate și veterinar recomandat.

Puteți adăuga mai multe legume și fructe proaspete la dieta câinelui care sunt bogate în antioxidanți cum ar fi vitaminele A, E și C și carotenoidele. Aceste vitamine pot fi găsite în afine, mere, pepene galben, spanac, țelină, fasole verde, mazăre, morcovi și dovleac, toate cărora câinii pot mânca cu moderatie.

Dacă alegeți o dietă brută, măriți cantitatea de Carne de organe Te hrănești. Adăugați mai mult ficat în dieta animalului dvs., deoarece este mult mai bogat în substanțe nutritive decât carnea musculară. Rețineți că uneori acest lucru poate provoca scaune libere dacă câinele dvs. nu este obișnuit, așa că orice dietă se schimbă treptat pentru a da sistem digestiv al câinelui suficient pentru a se adapta.

Curățați ficatul

Unii veterinari holistici sugerează să curățați ficatul câinelui ocazional pentru a ajuta acest organ vital să se ocupe de toate toxinele. Rețineți că nu există studii care să sugereze că acest lucru este util, dar o mulțime de dovezi anecdotice.

Se sugerează că, chiar dacă vă hrăniți corect câinele și evitați substanțele chimice și medicamentele dăunătoare, ficatul intră în contact cu o mulțime de toxine și poate beneficia de curățare. Țineți minte că, cum ar fi Cleanse Ficat & # 8221; poate provoca unele efecte secundare, deci discutați acest lucru nu numai cu veterinarul vostru holistic, ci și cu medicul veterinar obișnuit și obțineți oa treia opinie.

Cum de a trata problemele hepatice la câini

Cum de a trata problemele hepatice la câiniExistă câteva probleme hepatice diferite pe care câinele dvs. le poate suferi și nu există un tratament specific pentru toți. De exemplu, dacă problemele hepatice ale câinelui dvs. sunt cauzate de infecții virale sau bacteriene, obiectivul principal va fi tratarea bolii subiacente.

Pe de altă parte, dacă câinele dvs. are cancer de ficat, tratamentul va include probabil o intervenție chirurgicală, chimioterapie, radiație sau o anumită combinație a acestora, în funcție de locație, severitate și tip. Oricum, medicul veterinar este singurul care vă poate ghida prin tratamentul problemelor legate de sănătatea ficatului animalului.

Cu acest lucru în minte, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta câinele să se ocupe de boală hepatică cronică sau acută. În primul rând, schimbați obiceiurile sale dietetice așa cum am vorbit deja. De asemenea, puteți utiliza suplimente ca LA FEL sau Lapte de lapte Pentru a ajuta ficatul să se recupereze de la daune. Anumite medicamente pot oferi un anumit control asupra acestor probleme. Cu toate acestea, toate acestea ar trebui făcute în consultare cu VET dvs.

Cunoașterea semnelor de probleme hepatice la câini este foarte importantă deoarece tratamentul timpuriu este unul dintre factorii cheie în prevenirea unor daune mai grave sau chiar moarte. Luați-vă pooch-ul la veterinar dacă observați oricare dintre aceste simptome și urmați instrucțiunile sale pentru a vă ajuta câinele să se ocupe de aceste probleme prin scăderea nivelurilor de disconfort pentru animal de companie.

Citiți următorul: Cum să hrăniți câinii cu boală hepatică

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Top 7 semne de probleme hepatice la câini (și ce să facă despre ele)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Semne de probleme hepatice la câini (și ce să facă despre ei)