Deshidratarea în pisici: simptome și tratamente

Close-up de o pisică leneșă

Nu este un secret că pisicile au nevoie de apă. Deși strămoșii lor au venit din deșert, pisicile au nevoie de fluide pentru a supraviețui. Apa ține țesuturile corpului sănătoase și este vitală pentru rinichi să-și facă treaba de a elimina toxinele din sistem. Potrivit WebMD, apa constituie 80% din corpurile pisicilor. Pisicile care mănâncă brute sau mancare la conserva În mod normal, obțineți suficientă umiditate din mesele lor. Cu toate acestea, produsele uscate de pisică conține numai o medie de 10% apă, iar pisicile pe alimente uscate trebuie doar să aibă o sursă continuă de apă proaspătă pentru a înlocui fluidele pierdute prin urinare, defecare și respirație. Apa nu numai că oferă fluide, ci și electroliți, cum ar fi sodiu, potasiu și clorură, toate fiind necesare pentru funcția adecvată a corpului.

Simptomele de deshidratare în pisici

De unde știi că pisica ta este deshidratată? Prima dvs. indicație poate fi atunci când medicul veterinar vă spune așa. Cu toate acestea, un test destul de ușor la domiciliu vă poate spune imediat că pisica dvs. suferă de pierderea de fluide: zona de frecare dintre umerii pisicilor este în mod normal netedă și flexibilă. Prin urmare, dacă o înțelegeți cu degetele și cu ușurință, scruftul se va întoarce aproape imediat. Cu toate acestea, dacă o pisică este deshidratată când ridicați scrufful pielii, acesta va forma un cort și când îl eliberați, acesta va rămâne în poziție verticală în forma sa de cort. Alte simptome de deshidratare, în funcție de stadiul pierderii fluidelor, includ ochi scufundate, gingii uscate, drooling sau gâfâie.

Factori de risc

Deshidratarea poate fi cauzată de pierderea fluidului, fie de un aport de lichid prea puțin. Există mai mulți factori asociați cu deshidratarea la pisici. Ei includ:

  • Căpitanul: pierderea de fluide în timpul vremii calde: Temperatura pisicii poate urca rapid când este în afara sau, mai rău, lăsată într-un vehicul într-o zi fierbinte de vară, mai ales dacă au concomitent, lipsesc fluide suplimentare. Păstrați un termometru rectal la îndemână și învățați cum să îl utilizați. O temperatură de 103 ° F sau mai mare ar trebui considerată o urgență veterinară.
  • Insuficiență renală sau renală: Fie brusc sau cronică, poate umple rapid sângele cu acele toxine, rinichii se ocupă în mod normal. Înlocuirea fluidului pierdut și electroliți joacă un rol vital în tratament. Înlocuirea fluidului poate fi realizată de personalul clinicii dvs. de veterinar cu fluide IV (intravenoase), aproape întotdeauna urmate de fluide subcutanate la domiciliu. Deși poate suna înfricoșător la început, făcut corect, oferind fluide sub-q nu este atât de rău, iar pisica voastră se va simți mult mai bine după aceea că merită să învățați cum.
  • Feline hipertiroid boală: Simptomele hipertiroidismului la pisici includ vărsături frecvente, diaree și polidipsia (crescute), indicii că pisicile hipertiroide pot fi deshidratate.
  • Diabetul de feline: Ca și în cazul hipertiroidismului, simptomele diabetului de feline includ urinare frecventă, setea excesivă, care ar putea fi, de asemenea, un semn de deshidratare. Unul dintre cele mai grave efecte secundare ale diabetului de feline netratate este cetoacidoza diabetică, care poate pune viața în pericol. O parte importantă a tratamentului pentru această condiție este un IV veterinar cu soluție sonerie. Nefropatia diabetică (insuficiență renală sau renală) este, de asemenea, un efect secundar potențial grav atunci când nivelurile ridicate de glucoză deteriorați funcția de filtrare a rinichilor. Ca și în cazul cetoacidozei diabetice, tratamentul include înlocuirea fluidului veterinar IV.
  • Lipidoza hepatică: Lipidoza hepatică, cunoscută în mod obișnuit ca "boală hepatică grasă", este o boală care pune viața în pericol, este complet reversibilă dacă este tratată în timp. Pur și simplu, ficatul începe să se închidă dacă o pisică nu mai mănâncă. Tratamentul constă în hrănirea printr-un tub într-un spital veterinar, împreună cu fluidele IV pentru a menține rinichii care lucrează. Odată stabilizat, medicul veterinar ar putea sugera seringa care hrănește un amestec apoasă de alimente, împreună cu fluide sub-q.

Informațiile găsite aici subliniază necesitatea critică de a cunoaște starea normală a pisicii, astfel încât orice abatere de la normal să fie o indicație puternică că este Este timpul să vă apelați medicul veterinar. Tu ești linia de viață a pisicii tale pentru o sănătate bună și el depinde de tine să-l ajuți sănătoși și bine hidratați. Ambii veți fi mult mai fericiți dacă respectați acea încredere.

Disclaimer: Autorul nu este un medic veterinar. Acest articol nu este destinat să fie un răspuns definitiv la orice întrebare pe care ați putea avea despre deshidratare în pisici, dar este menită să vă ofere un loc de plecare pentru a vă face propriile cercetări, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză, ar trebui să devină vreodată necesar. Mai presus de toate, propriul dvs. medic veterinar ar trebui să fie întotdeauna sursa dvs. principală de informații și sfaturi despre pisicile dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Deshidratarea în pisici: simptome și tratamente