Flatulența la câini

Shiba inu în câmpul ierbos

Gazul câinelui dvs. are gâfâind pentru aer? Poate cineva de la câinele tău să clarifice o cameră? Un câine gazos ar putea fi cam amuzant, dar este și ceva chiar iubitorii de câini pot trăi fără. Dacă câinele dvs. are o flatulență deosebit de proastă, poate fi un semn al unei probleme de sănătate. Aflați de ce câțiva câini fart atât de mult și să învețe cum să se ocupe de flatulență în câinele dvs.

De ce câinii trec gazul?

Câinii trec gazul pentru că, în principiu, aceleași motive pe care le fac oamenii. Flatulența este o funcție corporală normală care nu poate fi oprită complet, deși gazul excesiv poate fi adesea redus. Aflând motivul pentru gaze este primul pas. Flatulența are loc ca urmare a gazelor care s-au acumulat în sistemul digestiv. Există câteva moduri că aceste gaze se termină de obicei în tractul gastrointestinal (GI).

Aer excesiv

Înghițirea cantităților excesive de aer poate provoca cantități excesive de gaz. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când câinii se înmoaie sau își mănâncă mâncarea prea repede. Amintiți-vă: Ce se întâmplă trebuie să iasă. Dacă câinele dvs. nu aruncă aerul înghițit, acesta va ieși celălalt capăt. Este posibil să puteți distinge acest lucru de la alt gaz, deoarece flatulența de la aerul înghițit nu are de obicei un miros puternic.

Digestie

Procesul normal de digestie produce gaze în tractul intestinal. Gazul mirositor murdar este adesea produs de bacterii în colon, care descompun alimentele care nu au fost digerate complet în stomac și intestinul subțire. Acest lucru poate fi văzut cu indiscreții dietetice (cum ar fi intrarea în gunoi sau consumul de ceva găsit în aer liber). Unele alimente specifice, cum ar fi mazărea, fasole, lapte și produse lactate și dietele care sunt foarte bogat în carne pot provoca toate flatulența la câini.

Probleme medicale

Infecții, boli și tulburări ale tractului GI pot provoca producția excesivă de gaze și flatulență la câini. Unele dintre aceste condiții sunt boala inflamatorie intestinală (IBD), sindromul intestinului iritabil (IBS), paraziți intestinali, Tumorile, alergii alimentare sau intoleranțe, pancreatită și insuficiență pancreatică exocrină (EPI).

Tratament

Este mai bine să programați a Numirea de rutină cu veterinarul dvs. înainte de a încerca să adresați gazului câinelui dvs. pe cont propriu. Simptome ca diaree și vărsături care apar împreună cu flatulența ar putea însemna că există o problemă gi-tractului sau altă problemă de sănătate. Puteți aduce gazul excesiv în timpul întâlnirii cu VET și a vedea ce recomandă.

Tratamentul flatulenței implică adesea schimbări dietetice. Recomandări generale pentru a ajuta câinele dvs. poate include o alimentație ușor digerabilă, cu fibră mică, care nu conține prea multă carne. Diete speciale și medicamente pot fi, de asemenea, prescrise, în funcție de diagnosticul dvs. veterinar.

Cum de a preveni flatulența

Gazul de gaz nu poate fi niciodată eliminat complet. Este o parte a vieții. Dacă câinele dvs. pare să fie în stare bună de sănătate și este curentă la examenele sale VET, există câteva schimbări pe care le puteți face pentru a încerca să reducă flatulența:

  • Exercitați câinele dvs. Aceasta este o abordare ușoară a gestionării problemei de gaz ale câinelui. O plimbare simplă în termen de 30 de minute de mâncare poate ajuta la mutarea mai repede a acelor gazze, permițând ca câinele să-i emită în aer liber în cazul în care mirosul nu este la fel de vizibil.
  • Schimbați dieta câinelui. mâncare pentru câini vă hrăniți câinele dvs. ar putea face ca canina să fie excesiv de gaze. Dacă vă dați în prezent puștilor o dietă "Economie" de calitate inferioară, plină de ingrediente discutabile, încercați să treceți la o dietă de înaltă calitate, foarte digerabilă făcută cu alimente întregi. Dacă deja hrăniți câinele o dietă premium, luați în considerare schimbarea la una care conține un alt tip de proteină. Opțiunile care sunt etichetate pentru câini cu stomacuri sensibile sunt un loc rezonabil pentru a începe.
  • Puneți frânele pe șuruburi. Puteți da câinelui dvs. mai multe mese mai mici pe tot parcursul zilei sau încercați să plasați un obstacol în interiorul câinelui dvs fel de mancare pentru a decerra ritmul consumului. Un castron mai mic se întoarse cu susul în jos ar funcționa bine. Sau să ia în considerare cumpărarea unui castron care este special conceput în acest scop.
  • Încercați probiotice. În timp ce beneficiile probioticelor sunt dezbătute în rândul profesioniștilor, mulți sunt de acord că pot fi benefică. În orice caz, nu există nici un rău în încercarea de a adăuga mai multe bacterii bune la tractul GI al câinelui. Asigurați-vă că utilizați un probiotic de înaltă calitate, care este potrivit pentru câini și sa dovedit a fi eficient. Adresați-vă medicului veterinar pentru recomandări.
  • Luați în considerare suplimentele alimentare. Utilizarea Yucca Schidigera și / sau acetat de zinc poate scădea mirosul de gaz, dar nu neapărat volumul sau frecvența. Carcoașul activat este, de asemenea, considerat a reduce mirosul de gaz. Înainte de a începe orice suplimente, consultați-vă cu veterinarul dvs. și asigurați-vă că alegeți un produs care este etichetat pentru utilizare la câini.
  • Încercați o schimbare dietetică la un moment dat. Când modificați dieta câinelui pentru a reduce gustul, aceasta este într-adevăr singura modalitate prin care puteți determina ce schimbare funcționează cel mai bine. Dacă nu funcționează singur, încercați să combinați modificările două la un moment dat. Dacă în orice moment câinele dvs își pierde apetitul sau orice alte simptome de boală, vezi veterinarul.

Avertizare

Fii atent cu mâncarea umană. Unele alimente umane sunt toxice la câini. Altele pot fi sigure pentru câini, dar creează gaz. Evitați să vă dați alimentele câinilor care pot provoca gaze excesive, cum ar fi lapte, mazăre, fasole și fructe.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: De ce unele pui mănâncă poop?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Grześkowiak, Łukasz și colab. Microbiota și probiotice în domeniul bunăstării Caninei și FelineAnaerob, vol 34, 2015, pp. 14-23. Elsevier BV, DOI: 10.1016 / J.anaerob.2015.04.002

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Flatulența la câini