Boala intestinală inflamatorie la câini

câine mănâncă de la castron.indoor

Una dintre sarcini orice proprietar de câine vă va spune că acestea nu placerea este curățarea vărsăturii câine sau diaree. Câinii pot avea episoade de vărsături și diaree Din mai multe motive, dar dacă câinele dvs. suferă de momentele de câteva săptămâni, ele pot avea o tulburare gastro-intestinală cunoscută sub numele de boală intestinală iritabilă (IBD).

Ce este Ibd la câini?

Boala intestinală iritabilă sau IBD la câini, ca și în oameni, nu este de fapt un proces de boală, ci un sindrom. A Sindrom este o varietate de simptome care apar împreună și, astfel, caracterizează astfel un proces specific de boală în timp ce a boală este un proces specific în organism care are o cauză specifică, precum și o caracteristică specifică a simptomelor. Deși aceste definiții sună foarte asemănătoare, există sindroame în cazul în care un proces specific de boală cauzator nu este clar. IBD ca sindrom se caracterizează prin iritare cronică la tractul gastrointestinal al câinelui, dar cauza fundamentală a acestei iritații poate fi o întreagă serie de lucruri. Această inflamație poate submina capacitatea intestinei câinelui dvs. de a digera și absorbi în mod corespunzător substanțele nutritive, ceea ce duce la malabsorbție și semne generale de supărat gastrointestinal.

Ce cauzează IBD la câini?

Cauza adevărată de bază a IBD-ului câinelui dvs. poate varia de la infecție, alergii, un sistem imunitar anormal și chiar genetica. Agenții infecțioși care pot determina IBD pot include bacterii, cum ar fi Salmonella și E. coli, protozoare (organisme cu o singură celulă), cum ar fi Giardia, și paraziți intestinali. Alergeni care cauzează IBD la câini sunt cel mai frecvent din surse de proteine, spre deosebire de grâu și alți carbohidrați

Care sunt simptomele IBD la câini?

IBD-ul câinelui dvs. se va manifesta diferit în funcție de ce parte a tractului lor gastrointestinal este efectuată în primul rând. Dacă IBD-ul câinelui vă influențează în principal stomacul, simptomul principal va fi vărsat. Dacă IBD-ul lor influențează în principal intestinele lor, simptomul lor primar va fi diaree, fie cu sau fără sânge sau cu și fără mucoasă. Dacă IBD-ul câinelui dvs. este mai cronic, pe măsură ce progresează, puteți începe să vedeți pierderea în greutate, o scădere a apetitului, letargie (așezarea în jur) sau febră. Pentru câțiva câini, totuși, puteți vedea o absorbție în apetită, cu ei mănâncă să încerce să încerce și să compenseze malabsorbția alimentelor în intestinele lor.

Cum este diagnosticat IBD la câinii?

IBD poate fi diagnosticat definitiv prin căutarea microscopic la biopsiile luate de la căptușeală intestinală a câinelui. Un patolog veterinar va căuta schimbări inflamatorii în probele de țesut intestinal al câinelui, semnul distinctiv al IBD. Evident, probe de biopsie este o procedură invazivă, de multe ori necesită anestezie generală pentru a le obține prin intervenția chirurgicală abdominală. Dacă câinele dvs. merge la veterinar pentru vărsături sau diaree, chiar dacă este cronic intermitent, veterinarul dvs. nu va programa câinele dvs. pentru operație a doua zi. În schimb, veterinarul dvs. poate conduce mai întâi teste de bază, cum ar fi munca de sânge, radiografiile și privirea la o probă de scaun. Deși aceste teste nu pot diagnostica IBD, ele pot exclude alte cauze comune ale semnelor GI la câini, cum ar fi pancreatita, gastroenterita, colita și corpurile străine intestinale. Dacă aceste teste se reîntoarce neremarcabile, veterinarul dvs. poate opta pentru a trata gi-ul câinelui dvs. supărat cu "Therapeutică GI standard", inclusiv terapia cu fluid (indiferent dacă este administrat intravenos printr-un cateter IV sau subcutanat sub piele), medicamente, medicamente, și instrucțiuni pentru o dietă slabă la domiciliu. Dacă acest lucru nu rezolvă complet semnele GI ale câinelui, atunci veterinarul dvs. poate începe să urmărească diagnosticarea și tratarea pentru IBD.

Tratamentul IBD

Din păcate, IBD la câini, la fel ca la oameni, nu poate fi vindecată. În schimb, medicul veterinar va dezvolta un plan de tratament pentru a gestiona simptomele IBD ale câinelui. Acest plan de tratament poate consta din medicamente, o dietă specială sau o combinație a celor două. VET-ul dvs. poate prescrie câinelui dvs. un corticosteroid cum ar fi prednisonul și / sau un antibiotic, cum ar fi metronidazolul, pentru a ajuta la inflamație și overgrowth bacterian în intestinele câinelui tău. De asemenea, aceștia pot recomanda o dietă specială, fie de casă, fie pe bază de prescripție medicală, pentru a ușura semnele GI ale câinelui, oferind, de asemenea, o dietă completă și echilibrată. Planul de tratament pentru câinele dvs. poate fi ajustat pe baza răspunsului câinelui dvs. Acest lucru se datorează faptului că IBD nu poate purta doar câinii diferit, ci pentru că agentul cauzator al IBD al unui câine poate fi diferit de un alt câine și tratamentul pentru o singură cauză ar putea fi diferit de tratamentul pentru o altă cauză.

Cum de a preveni IBD la câini

Din păcate, pentru că există atât de multe cauze pentru IBD la câini, într-adevăr nu este o modalitate garantată de ao împiedica. Ocazional vărsături și diaree de la a intra în ceva ce câinele dvs. nu ar putea fi normal, dar dacă câinele dvs. sa luptat cu o problemă pentru o vreme, vorbiți cu medicul veterinar despre ceea ce ar putea provoca simptomele câinelui tău.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala intestinală inflamatorie la câini