Rotavirusul în mânji

Cal pe câmp

Dacă aveți un cal matur, acesta este un cal de peste cinci luni sau mai mult, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la rotavirus ca cai mai în vârstă nu sunt susceptibili la virus. Rotavirusul este o preocupare pentru proprietarii de mânzuri. Aaep susține că 70% dintre mâncători vor avea cel puțin un bou diaree care vor fi cauzate de rotavirus. Pentru proprietarul de mânz, este cu siguranță o îngrijorare, deoarece este una dintre cele mai multe cauze ale diareei și este foarte tulburătoare pentru a vedea un copil mult anticipat care se luptă cu o infecție virală care ar putea fi fatală. Cu o bună îngrijire veterinară, toate ar trebui să fie bine, iar există măsuri preventive care vă vor ajuta să vă protejați mânz.

Rotavirusul este o îngrijorare și pentru oameni, în special pentru sugari și copii mici. Dar virușii care provoacă rotavirus ecvine nu sunt aceiași ca și cei care provoacă rotavirus uman. Este doar bun simț de a practica o bună igienă atunci când lucrați între casa și hambar, dar nu trebuie să vă înspăimântați, veți transfera virusul unui copil mic sau chiar pe voi înșivă. Ecine rotavirus, spre deosebire de Canine Rotavirus, nu este zoonotic.

Cauze

Rotavirusul este un virus care dăunează Villi în intestine, ceea ce face dificilă interesele de a absorbi substanțele nutritive din malabsorbția alimentară. Deteriorarea căptușelii intestinale face ca mânzul să nu poată digera lactoza, o componentă a laptelui Mare. Aceasta determină diareea care trage apa din corpul mânzilor. Stânga netratată, mânzul va deveni prost deshidratat, o situație care ar putea duce la moarte. Virusul este purtat în gunoi de grajd și dacă un cal intră în contact cu gunoi de grajd, virusul poate fi ușor ingerat.

Simptome

Simptomele rotavirusului sunt diareea apoasă, adesea începând cu gunoi de grajd moale. Gunoiul poate avea un miros distinctiv. Foaia poate deveni deprimată și refuză să mănânce. Un medic veterinar ar trebui să ia eșantioane fecale pentru a confirma un diagnostic, deoarece diareea în mâncăruri poate fi cauzată de mai multe lucruri. Dacă mai multe fețe par să aibă virusul, eșantioanele trebuie luate din mai multe.

Tratament

Odată ce medicul veterinar a confirmat că este rotavirus care cauzează diaree, mânzul poate fi dat fluide intravenos pentru a preveni deshidratarea ulterioară. Probioticele pot ajuta Foal să-și digereze hrana. Suplimentele nutriționale pot fi administrate pentru a compensa malabsorbția. Electroliți pot fi date pentru a ajuta la înlocuirea mineralelor și a sărurilor pierdute, deoarece fluidele sunt pierdute din cauza diareei. Cu un tratament adecvat, este puțin probabil ca mânzul să sufere daune de durată. Dar lăsată netratată, deshidratarea și lipsa de nutriție pot duce la moarte.

Prevenirea

Odată ce medicul veterinar a confirmat că este rotavirus care cauzează diaree, mânzul poate fi dat fluide intravenos pentru a preveni deshidratarea ulterioară. Probioticele pot ajuta Foal să-și digereze hrana. Suplimentele nutriționale pot fi administrate pentru a compensa malabsorbția. Pot fi date electroliți pentru a ajuta la înlocuirea mineralelor și a sărurilor pierdute, deoarece lichidele sunt pierdute din cauza diareei. Cu un tratament adecvat, este puțin probabil ca mânzul să sufere daune de durată. Dar lăsată netratată, deshidratarea și lipsa de nutriție pot duce la moarte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rotavirusul în mânji