Ce este actinomicoza? Despre această infecție bacteriană la câini

Actinomicoza infecție bacteriană la câini, foxtail și alte iarbă

Orice animal poate dezvolta a infectie cu bacterii Din mai multe motive. Sunt șanse, ați experimentat un fel de infecție bacteriană în timpul vieții voastre. Dacă vă faceți griji cu privire la câinele dvs. obținerea unei infecții bacteriene? Ei bine, nu există nici un motiv să devii alarmat. Cu toate acestea, este o idee bună să se familiarizeze cu actinomicoza și alte infecții bacteriene. În acest fel, puteți să o împiedicați la câinele dvs. sau să îl detectați mai devreme dacă se întâmplă.

Ce este actinomicoza la câini?

Actinomicoza este o infecție care poate apărea la câini atunci când microbii de la Actinomyces Grupul de bacterii penetrează pielea sau corpul. Actinomyces bacteria apare în mod natural în gura câinilor. Cu toate acestea, atunci când bacteriile penetrează pielea sau intră în căile respiratorii sau ale corpului, acesta poate duce la o infecție gravă. Actinomicoza este de obicei însoțită de o combinație de diferite tipuri de bacterii, cum ar fi E. coli, Pasteurella, Staphylococcus aureus, streptococ, și altele. Severitatea de actinomicoză sau orice alt tip de infecție bacteriană depinde de tipul de rană sau rănire, de locație, cât timp a rămas netratate, și sistemul imunitar al câinelui.

Actinomicoza poate apărea la pisici și la alte animale. Este foarte rar la om.

Cauzele de actinomicoză și infecții bacteriene la câini

Actinomicoza este cea mai frecvent cauzată de o rană penetrantă ca a muscatura de caine sau de la un corp străin pătrunzător care migrează, cum ar fi Foxtails și cheatgrass (Awns de iarbă) sau tipuri similare de material vegetal. Corpul străin este adesea inhalat de câine. Sau, materialul vegetal se depune în blană, apoi străpunge pielea. Un câine poate, de asemenea, ingerata material vegetal în timp ce auto-îngrijirea. Oricum, obiectul poate urca și migra în diferite părți ale corpului.

Câini de vânătoare și Câini de rasă mare tind să fie mai frecvent afectate decât alte rase, dar actinomicoza poate apărea în orice rasă de câine.

Deși actinomicoza nu este extrem de comună peste tot în SUA, se poate întâmpla câinele dvs. oriunde. Actinomicoza din corpurile străine apare mai frecvent în regiunile occidentale (și unele occidentale) ale SUA, unde sunt predominante foxtail și zerul similar.

Semne de infecții bacteriene la câini

Semnele infecțiilor bacteriene depind în mod obișnuit de locația infecției. Infecțiile vizibile sunt adesea subcutanate (sub piele), dar pot implica, de asemenea, suprafața pielii. Acestea pot arăta ca rănile sau zonele de umflare. Acestea pot apărea ca fiind ferme sau umflarea moale. Ele pot sau nu pot fi ulcerate pe suprafață. Poate fi prezent o descărcare de gestiune. Consistența și culoarea descărcării pot varia de la apă și roz sau roșu (serosangivinos) până la culoare și galben sau verde în culoarea (puroi). Descărcarea poate avea un miros fault, mai ales dacă arată ca puroi.

Actinomicoza poate apărea și în față, capul, gura sau căile aeriene ale unui câine. Puteți observa semne precum tuse, strănut sau respirație anormală. O descărcare poate fi prezentă din nas sau din gura sau zona ochilor. Câinele dvs. poate avea chiar probleme cu mâncarea sau înghițirea.

Dacă actinomicoza este prezentă în interiorul corpului în care nu poate fi văzută de ochiul liber, câinele dvs. poate apărea diferite semne de boală, cum ar fi letargie, pierderea apetitului și pierderea în greutate. Pneumonie pot apărea secundară actinomicozei.

Deoarece actinomicoza este o infecție bacteriană, mulți Câinii vor dezvolta febră la un moment dat. Unii sau toți ganglionii limfatici ai câinelui dvs. pot deveni mărită (numită limfadenopatie). Ganglionii limfatici sunt situate pe tot corpul câinelui tău, dar cei mai ușor de găsit când umflat sunt submandibulare (partea dreaptă și stângă a capului apropiat în cazul în care partea din spate a fălcilor îndeplinește gâtul), axilară (axile) și ganglionii limfatici poplitei (spate a genunchilor).

Asigurați-vă că Contactați imediat medicul veterinar Dacă observați răni, umflături sau semne de boală în câinele dvs.

Diagnosticarea actinomicozei și a altor infecții bacteriene

Dacă bănuiți că câinele dvs. are o infecție bacteriană (sau orice fel de boală pentru această chestiune), asigurați-vă că contactați medicul veterinar cât mai curând posibil. VET va trebui să vă vadă câinele în persoană pentru a face un diagnostic precis și pentru a începe tratamentul adecvat.

În timpul vizitei la biroul medicului veterinar, un tehnician sau asistent vă va pune întrebări despre istoria și activitățile recente ale câinelui. Voința medicului veterinar efectuați o examinare fizică completă. În funcție de constatările VET, următorul pas poate fi să faceți câteva teste de laborator. Chimia sângelui și numărul total de sânge vor fi probabil recomandate pentru a evalua funcția de organe a câinelui, numărul de celule sanguine și sănătatea generală. În cazul în care VET notează sau suspectează și orice anomalii interne, pot fi de asemenea recomandate radiografii (raze X).

Dacă site-ul de infecție suspectat este accesibil, VET dvs. va recomanda probabil testarea culturii și a sensibilității. VET sau tech va colecta un eșantion de la rană. Această probă va fi pregătită într-un mod care stimulează creșterea oricărei bacterii prezente. Dacă se creste ceva, vor determina microscopic tipurile de bacterii prezente. Apoi, ei vor testa diferite tipuri de antibiotice pentru a vedea care elimină bacteriile. Efectuarea unei culturi și a unei sensibilități este cea mai exactă modalitate de a afla care sunt prezente bacterii și de a determina care Medicamente antibiotice este cel mai probabil săradieze infecția.

Tratamente de infectare bacteriană pentru câini

Tratamentul unei infecții bacteriene depinde de tipul de bacterii prezente și de severitatea infecției. Pentru infecții ușoare până la moderate, antibioticele pot fi singurul tratament necesar. Penicilina este antibioticul de alegere pentru actinomicoză. Cu toate acestea, medicul veterinar poate prescrie un antibiotic diferit în funcție de rezultatele culturii, natura infecției și istoricul medical al câinelui. Cursul necesar de tratament cu antibiotice durează de obicei câteva săptămâni.

Pentru infecții mai grave sau invazive, poate fi necesară intervenția chirurgicală. Tratamentele chirurgicale variază în funcție de locația și severitatea infecției. Pentru infecțiile severe ale pielii, VET trebuie de obicei să clarifice țesutul mortal pentru a promova o nouă creștere a țesutului (acest proces se numește debridare). Dacă afectarea țesuturilor au provocat buzunare sub piele, poate fi plasată și o scurgere chirurgicală. Unele răni vor fi închise parțial închise, în timp ce altele trebuie lăsate deschise pentru a se vindeca.

Dacă infecția bacteriană este prezentă în interiorul unei cavități corporale, cum ar fi abdomenul, veterinarul poate avea nevoie să meargă chirurgical pentru ao elimina. Acest tip de intervenție chirurgicală poate necesita, de asemenea, o scurgere chirurgicală.

Pentru unele infecții majore, medicul veterinar de îngrijire primară poate recomanda trimiterea la un chirurg veterinar. Acești specialiști sunt certificați în chirurgia veterinară și știu cum să se ocupe de cele mai grave proceduri chirurgicale.

Recuperarea de la actinomicoză și alte infecții bacteriene poate dura săptămâni până la luni. Câinele dvs. va trebui să fie pe un curs lung de antibiotice. Alte medicamente pot fi prescrise pentru managementul durerii. Câinele dvs. va trebui să fie spitalizat timp de câteva zile dacă Tratamentul chirurgical a fost făcut. Așteptați să reveniți frecvent la veterinar pentru examenele și tratamentele ulterioare. Este esențial să vă conformați instrucțiunilor VET dacă doriți ca câinele să vă recupereze. Comunicați despre orice dificultăți pe care le aveți, astfel încât biroul dvs. VET vă poate ajuta să faceți ajustări.

Cum de a preveni incepțiile bacteriene la câini

Cea mai bună modalitate de a preveni actinomicoza și orice alt tip de infecție bacteriană la câinele dvs. este de a detecta problemele mai devreme. Dacă câinele dvs. este mușcat de un alt animal, solicitați atenția veterinară imediată. Bites de animale se pot întoarce foarte repede. Chiar dacă sunteți în stare să Administrați primul ajutor pe scenă, Ar trebui să urmați încă un medic veterinar.

Inspectați și Groom câinele dvs. bine După petrecerea timpului în aer liber, mai ales dacă câinele dvs. a fost într-o zonă cu ierburi înalte sau plante similare. Cele mai multe corpuri străine penetrante sunt greu de văzut cu ochiul liber, dar este posibil să le periați sau să le piepați. Acest proces vă poate ajuta, de asemenea, să detectați paraziți cum ar fi purici sau căpușe.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Actinomicoza la câiniManualul veterinar, 2020

  2. Actinomicoza la bovine, porcine și alte animaleManualul veterinar, 2020

  3. Câini mușcăturiClinica de urgență veterinară fericită, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este actinomicoza? Despre această infecție bacteriană la câini