Pneumonie la câini

Dog tuse cu fundal alb

Toți câinii au plămâni și aceste părți importante ale tractului respirator inferior pot dezvolta o varietate de probleme, inclusiv pneumonie. La fel ca oamenii, pneumonia poate face dificilă respirația unui câine și poate chiar să fie amenințând viața. Prin înțelegerea mai bună a acestei probleme și de a putea recunoaște unele dintre semnele și simptomele acestei boli, proprietarii de animale de companie pot fi mai pregătiți să aibă grijă de un animal de companie cu pneumonie.

Ce este pneumonia?

Pneumonia este o boală care afectează plămânii. Inflamația în interiorul părților microscopice ale plămânilor numite sacuri de aer provoacă umflarea, puroi și fluidul care face dificilă respirația unui câine. Plămânii nu sunt în mod normal umpluți cu fluid sau puroi astfel încât atunci când sunt mai puțină cameră pentru a umple aceste structuri asemănătoare cu baloane în piept.

Semne de pneumonie la câini

  • Tuse
  • Hiperventilare
  • Respirații scurte și superficiale
  • Mucus galben, verde sau sângeros din nas sau după o tuse
  • Febră
  • Respiratie dificila
  • Membrane de mucus albastru, gri sau purpuriu
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Letargie
  • Oboseală

Semnele de pneumonie la câini sunt adesea aceleași ca și în oameni. Oricând, tractul respirator inferior este compromis, poate exista dificultăți în respirație. Acest lucru este cel mai ușor recunoscut cu respirații scurte și superficiale care se pot transforma hiperventilație și tuse care pot produce mucus. Această descărcare de mucoid este de obicei verde, galbenă sau chiar sângeroasă atunci când există o infecție și o infecție este destul de comună cu pneumonia. Mucusul colorat poate fi văzut venind din nas, precum și după o tuse productivă. O temperatură a corpului rectal față de normal 101-102.5 grade indică o febră, care este de obicei văzută într-un câine cu pneumonie, datorită infecției secundare din interiorul plămânilor.

Deoarece plămânii nu sunt capabili să lucreze eficient într-un câine cu pneumonie, oxigenul nu este mutat foarte bine în organism. Membranele de mucus albastru, gri sau purpuriu pot fi văzute dacă oxigenarea este extrem de săracă, împreună cu letargia și oboseala. În plus față de celelalte simptome, un câine cu pneumonie, de asemenea, nu mi-a mirosit alimentele și pur și simplu nu se simte bine, așa că de multe ori nu mănâncă mult, dacă este deloc.

Cauzele pneumoniei la câini

Pneumonia poate fi cauzată de o iritare, un prejudiciu sau mai frecvent o infecție a plămânilor. Câteva exemple ale acestor cauze includ:

  • Iritanți inhalatori: Spray-urile de aerosoli, fumul, poluanții atmosferici și alți iritanți inhalatori pot provoca inflamații în plămâni și pot duce la pneumonie. Animalele care trăiesc în case unde proprietarii lor fum au mai multe șanse de a dezvolta probleme pulmonare la fel ca omologii lor umani.
  • Aspiraţie: Aspirația este atunci când alimentele sau alte materiale lichide sau solide sunt inhalate accidental în plămâni. Acest lucru poate fi văzut într-un câine care a fost vărsat. Este, de asemenea, o potențială complicație asociată cu anestezia.
  • Boli: Multe boli pot afecta sistemul imunitar al câinelui sau pot compromite tractul respirator, inclusiv megaesofag, palatul cleft, cancer, paralizie laringiană și altele. Aceste boli pot face ca un câine să dezvolte o infecție bacteriană în plămâni care provoacă pneumonie.
  • Virusuri: Infecții bacteriene secundare și inflamație datorate infecțiilor virale, cum ar fi parainfluenza, canin adenovirus tip-2 și gripa canină poate apărea într-un câine și poate provoca pneumonie. Aceste infecții virale sunt adesea ușor de răspândit de la câine la câine.
  • Bacterii: Cea mai frecventă cauză a pneumoniei, a bacteriilor, cum ar fi Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Bordetella Bronchiseptica, Streptococcus zooepidemicus, Pasteurella Multocida, Klebsiella Pneumoniae, și altfel Mycoplasma Specii duc adesea la infecții care au ca rezultat pneumonie. Aceste bacterii se pot răspândi chiar de la câine la câine.
  • Trauma: Dacă apare o vătămare a pieptului, un câine poate dezvolta inflamație în plămâni. Pneumonia poate rezulta din a fi lovit de o mașină, căzând de pe un balcon sau orice altă leziune toracică.

Diagnosticarea pneumoniei la câini

A Veterinarul va efectua o examinare fizică completă pe un câine după un proprietar notează simptome care sunt caracteristice pneumoniei. VET va căuta descărcare nazală, tuse, ia temperatura câinelui și va asculta plămânii folosind un stetoscop. Dacă pneumonia este suspectată X-Rays de plămâni vor trebui să fie luați pentru a căuta lichid și inflamație. Uneori se efectuează, de asemenea, un lavaj bronșic pentru a verifica dacă bacteriile sunt prezente în plămâni. Un eșantion din descărcarea nazală sau lichidul pulmonar de la lavaj poate fi trimis pentru o cultură microbiană sau citologie pentru a vedea ce tip de bacterii cauzează pneumonia. În cele din urmă, sângele este adesea verificat pentru a vedea dacă o infecție este sistemică, căutând o altitudine în numărul de celule albe din sânge.

Tratamentul pneumoniei la câini

Pneumonia este de obicei tratată într-un spital veterinar pentru a monitoriza respirația câinelui și a administra medicamente. Pneumonia poate fi amenințarea vieții, astfel că aceasta este o condiție gravă. Medicamente, inclusiv antibiotice, antiinflamatori, antussive, expectoranți, bronhodilatatori și uneori chiar steroizi pot fi utilizați pentru a gestiona simptomele pneumoniei. Cupa poate fi efectuată pentru a descompune mucusul în interiorul plămânilor, umidificatoarele sau nebulizatoarele pot fi folosite pentru a slăbi mucusul, iar sesiuni de exerciții scurte pot fi necesare pentru a încuraja un câine să topească mucusul.

Câinele cu pneumonie nu vor dori adesea să mănânce, dar nutriția bună este importantă în a le ajuta să se recupereze. Tehnici, cum ar fi încălzirea alimentelor și oferirea de alimente cu conserve suplimentare sau pentru copii pot fi folosite pentru a atrage un animal de companie să mănânce. Există, de asemenea, medicamente pentru a stimula apetitul. În cazuri severe, poate fi necesar ca un tub de alimentare să fie plasat. Fluidele IV sunt, de asemenea, adesea necesare pentru a preveni deshidratarea, precum și administrarea medicamentelor. În cele din urmă, dacă nivelurile de oxigen sunt scăzute, pot fi necesare și oxigen suplimentar pentru a ajuta un câine cu pneumonie să obțină suficient oxigen în corpul său.

Cum de a preveni pneumonia la câini

Cea mai bună modalitate de a împiedica un câine din dezvoltarea pneumoniei bacteriene sau virale vaccina Pentru aceste boli. Cele mai frecvente cauze ale pneumoniei au vaccinuri disponibile pentru ei, dar păstrarea unui câine dintr-o zonă infectată cunoscută este, de asemenea, recomandată. Locurile în care câinii frecventați, inclusiv parcurile de câini, îngrijirea copiilor de câine și Facilități de îmbarcare pot toate bacteriile și virușii care pot provoca pneumonie. Dacă un câine tuse sau prezintă semne de pneumonie sau o altă boală respiratorie, alți câini ar trebui să fie țintiți și de el.

Dacă iritanții inhalați sunt îngrijorarea, menținând aerul curat în cazul în care o viață de câine poate scădea probabilitatea de a provoca pneumonie. Purificatoarele de aer pot ajuta la menținerea aerului curat, proprietarii de animale de companie nu trebuie să fumeze niciodată în casă sau prin animalele de companie, iar spray-urile de aerosoli trebuie evitate.

Este pneumonia contagioasă?

Dacă pneumonia are un câine este cauzat de un virus sau bacterii, atunci da, poate fi contagioasă. Dacă pneumonia este cauzată de aspirație, un iritant sau traume și inflamație este prezentă fără o infecție, atunci nu este contagioasă, dar există întotdeauna îngrijorări pentru o infecție care se dezvoltă. Pentru a fi în siguranță, dacă un câine este diagnosticat cu pneumonie, este mai bine să o păstrați izolați și departe de alte animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pneumonie la câini