Cum să vă protejați câinele de foxtails și de cheatgrass

Foxtail apus de soare

S-ar putea să fiți auzit că iarba a fost potențial periculoasă pentru câini, dar știi de ce sunt dăunătoare? Semănătorii de semințe din ierburi înalte, cum ar fi foxtail și cheatgrass, pot fi atașate de un câine și pot deveni încorporate în piele. Stânga netratată, aceste corpuri străine pot migra prin corp și pot provoca infecții grave. Vă puteți ajuta să vă protejați câinele de foxtails, cheatgrass și alte dureri de iarbă dăunătoare prin învățarea modului de identificare a ierburilor potențial periculoase. Cu cât recunoașteți mai devreme semnele de probleme de iarbă AWN în câinele dvs., cu atât mai ușor vă puteți ajuta câinele.

Ce sunt de iarbă?

Iarba Awns sunt păstăi de sămânță din anumite ierburi înalte care cresc ca buruieni invazive. Aceste ierburi pot fi găsite în America de Nord și sunt deosebit de răspândite în Statele Unite ale Americii. Exemple comune ale acestor buruieni includ foxtail și cheatgrass.

Aceste ierburi de buruieni formează poduri de semințe care se usucă și se împrăștie în vară. Multe dintre aceste păstăi de semințe au hambare mici în ele care le permit să se atașeze cu ușurință animalelor și obiectelor. Acesta este modul de răspândire a semințelor de iarbă pentru propagare.

Când un câine se mișcă prin ierburi înalte, podurile de semințe se pot atașa cu ușurință câinelui. Barburile mici asigură că iarba AWN se deplasează într-o singură direcție, permițându-i să înclină în piele și să migreze mai adânc și mai adânc în țesuturi ca un corp străin.

Iarba Awns sunt uneori numite "semințe medii" din cauza răului pe care le pot face câinilor. Riscul este cel mai ridicat în timpul verii atunci când podurile de semințe sunt uscate și slăbesc din iarbă.

De ce sunt periculoase iarbă periculoasă pentru câini?

Iarba Awns de la buruieni ca cheatgrass și foxtail devin mai atașați la haina unui câine în timp ce alergați sau umblați prin aceste ierburi înalte. Înălțimea multor câini se îndreaptă bine cu locația podurilor de semințe pe ierburi, iar contactul cu iarba permite ierbii ascuțite și ușor pentru a rămâne la câine. Mișcarea de la câine permite ierbii AWN să străpungă pielea câinelui, devenind încorporată datorită butoanelor. Mișcarea ulterioară permite migrația ierbii AWN. Semințele de foxtail pot fi separate de pod și pot deveni încorporate.

Iarbă s-ar putea să fie prinsă în labele unui câine, nări, fețe și urechi. Ele pot deveni, de asemenea, încorporate în organism. Iarba Awns au fost cunoscuți că migrează prin peretele corpului și migrează în piept și cavitățile abdominale.

Când este încorporată o iarbă AWN, organismul răspunde cu inflamație. Celulele încep să zideze zona pentru a conține o potențială infecție, formând un abces. Mulți câini dezvoltă o bucată în care este localizată iarba AWN. Încălzirea ierbii încorporate pot duce la gravă Infecții și alte complicații.

Semne de probleme de foxtail sau de cheatgrass la câini

  • Letargie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Umflături sau forfetare
  • Gaura de puncție
  • Descărcare sau sângerare
  • Lins, mestecat sau pawing la zona afectată
  • Limping (dacă picioarele / labele afectate)
  • Capul de agitare (dacă urechile afectate)

Dacă observați aceste sau alte semne de boală la câinele dvs., contactați imediat medicul veterinar. Lăsați-vă medicul veterinar să știe dacă câinele dvs. a fost în jurul ierburilor înalte. Cu cât mai repede se găsește o iarbă AWN, cu atât este mai ușor să se trateze. Nu așteptați ca problema să se rezolve singură. Iarba Awns sunt foarte puțin probabil să cadă pe cont propriu și de obicei se înrăutățește în timp.

Tratamentul pentru problemele de iarbă AWN

Veterinarul dvs. va îndeplini îndeaproape Examinați-vă câinele, Mai ales zona în care este încorporată iarba AWN (dacă poate fi localizată). În multe cazuri, VET nu va ști dacă problema a fost cauzată de un corp străin până când se fac diagnostice suplimentare.

Dacă câinele dvs. are probleme respiratorii, probleme digestive sau alte semne generale de boală, dar un corp străin nu poate fi găsit pe examen, atunci razele X pot fi necesare. Sângele și urina pot fi testate pentru a vedea dacă există un impact asupra funcției de organe sau a celulelor sanguine. O ultrasunete poate fi de asemenea necesară pentru a vizualiza interiorul corpului.

Câinele dvs. poate fi necesar să fie sedat dacă iarba AWN este într-o zonă ca gura sau nasul sau dacă zona afectată este foarte dureroasă. Veterinarul dvs. poate încerca să îndepărteze iarba AWN, dacă este posibil, în timp ce câinele dvs. este încă sub sedare. În unele cazuri, abcesul poate fi deschis și corpul străin eliminat.

În alte cazuri, intervenția chirurgicală va fi necesară pentru a elimina iarba AWN și câinele dvs. va fi plasat sub anestezie generală. Operația exploratorie poate fi recomandată dacă testele de diagnosticare indică o problemă în piept, abdomen sau adânc în țesuturile corpului.

Dacă iarba AWN este suspectată a fi în cavitatea nazală, medicul veterinar poate fi necesar să-l elimine prin rinoscopie. Aceasta implică punerea unui tub cu o cameră mică în nas și recuperarea acestuia cu o sculă mică care este trecută prin tub.

Cum să vă protejați câinele de foxtails și de cheatgrass

Dacă câinele dvs. a fost într-o zonă cu ierburi înalte, asigurați-vă că verificați corpul pentru iarba, rănile și zonele umflate. Uită-te la labele îndeaproape, verificând vârfurile și fundul picioarelor și între degetele de la picioare. Verificați urechile și gura. Îndepărtați obiectele străine de la câinele dvs. și păstrați-i un ochi apropiat pentru următoarele câteva zile.

  • Eliminați buruienile din curtea și incintea animalelor.
  • Păstrați animalele din câmpurile de iarbă uscate și ale drumurilor.
  • Păstrați haina de companie curată și bine îngrijit. Acest lucru va ajuta la reducerea acumulării de semințe de iarbă și va facilita inspecțiile zilnice.
  • Inspectați animalul dvs. zilnic pentru păr Mats (în cazul în care iarba a trebuit să se ascundă) și să examineze zona dintre degetele de la picioare.
  • Îndepărtați părul dintre tampoanele de labe la câini pentru a reduce potențialul de ridicare a awn-ului de iarbă.
  • Luați în considerare un produs de protecție comercială, cum ar fi Garda de teren Outfox, pentru câini în câmp pentru a păstra și iarbă de la ochi, nas, gură și urechi.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă protejați câinele de foxtails și de cheatgrass