Pyometra în pisici

Pisica deținută de asistentă medicală în scrubs albastru cu un stetoscop

Pyometra este un tip serios de infecție care poate afecta orice animal cu un uter, inclusiv pisici. Dacă este lăsată netratată, pyometra poate fi fatală. Din acest motiv, este extrem de important ca proprietarii de pisici să știe cum să prevină și să trateze această infecție înainte de a provoca probleme pentru animalele de companie.

Ce este pyometra în pisici?

Pyometra este o infecție bacteriană a uterului, astfel încât aceasta afectează numai pisicile care nu au fost spuse. Pisicile care au fost spulbed au avut uterul lor și / sau ovarele îndepărtate, astfel încât nu este posibil ca o pisică să aibă o piometra dacă procedura chirurgicală nu a fost incompletă. Acest tip de piometra neobișnuit care poate apărea pe o pisică spulger cu un anumit țesut ovarian rămas este denumită pyometra. În plus față de acest lucru mai puțin observat pyometra, există două tipuri de infecție de pyometra observate în mod obișnuit la pisici: deschise și închise.

Semne de pyometra la pisici

  • Sângeroasă sau purulentă de descărcare vaginală
  • Urinând în afara casetei de gunoi
  • Abdomen umflat
  • Letargie
  • Vărsături
  • Scăderea apetitului
  • Sânge în urină
  • Creșterea urinării
  • A crescut setea
  • Lins excesiv la deschiderea vaginală

În funcție de faptul dacă pisica dvs. are o piometra deschisă sau închisă, semnele acestei infecții pot varia. Deschideți pyometrele deschise când colul uterin este deschis, astfel încât infecția să se scoată. Rezultă cel mai frecvent la descărcarea vaginală și lingerea excesivă a deschiderii vaginale. Sânge în urină și Urinând în afara casetei de gunoi poate apărea împreună cu o creștere a urinării și a setei datorită toxinelor din uter care afectează rinichii.

Pyometrele închise nu au o col uterină deschisă, astfel încât infecția și puroiul cresc în uterul cauzând un abdomen umflat și o pisică foarte bolnavă. Letargie, o scădere a apetitului și chiar vărsături poate să apară într-o pisică cu o piometra.

Cauze de pyometra la pisici

Atunci când o pisică este în Estrus, mai frecvent menționată ca fiind în căldură, deschiderea la uter se deschide pentru a permite spermei să intre în timpul împerecherii. Dar, uneori, bacteriile care se află în tractul vaginal al unei pisici, introduceți uterul în timpul unui ciclu de căldură. Bacteriile pot provoca o infecție și se dezvoltă puroi. Nu fiecare pisică cu un uter va primi o infecție de pyometra, dar pisicile mai mari cu garnituri uterine îngroșate datorită trecerii prin mai multe cicluri de căldură și pisici cu căptușeală uterică anormală, cum ar fi chisturile, sunt expuse riscului. Acest lucru se datorează incapacității corpului de a scăpa de infecție ca un uter normal și sănătos ar face.

Diagnosticarea piometrului în pisici

Un medic veterinar va efectua o examinare fizică completă, împreună cu obținerea unui istoric medical pe pisica voastră. Dacă nu există dovezi că dvs pisica a fost spionată și prezintă semne de pyometra, vor fi recomandate teste pentru a fi executate. Testele de sânge, o citologie vaginală și raze X sau un ultrasunete pot fi efectuate pentru a căuta semne de infecție și un uter anormal. Dacă numărul de celule albe din sânge și anumite proteine ​​din sânge sunt ridicate în testele de sânge, bacteriile și celulele albe din sânge sunt văzute pe citologia vaginală sau razele X sau ultrasunetele arată un uter mărit, va fi un diagnostic de pyometra făcut. Aceste teste pot fi de obicei efectuate într-o perioadă scurtă de timp în spitalul de animale.

Tratamentul piometrului la pisici

Dacă o pyometra este diagnosticată în pisica dvs., intervenția chirurgicală va fi necesară pentru a elimina uterul infectat. Antibioticele și medicamentele de durere vor fi prescrise și pentru a vă ajuta pisica să se recupereze de la infecție. Dacă piometra este lăsată netratată, infecția poate fi fatală într-o pisică.

Cum de a preveni pyometra în pisici

Cea mai bună și singura modalitate de a preveni apariția unei pirometre de la pisica dvs. este la au spayed. Această intervenție chirurgicală va elimina fie uterul, cât și ovarele sau doar ovarele astfel încât o pisică să nu poată trece printr-un ciclu de căldură. Fără hormonii eliberați din ovare în timpul unui ciclu de căldură sau a unui uter pentru a fi infectați, o pisică nu poate dezvolta o pirometra. Spaying o pisică este o procedură recomandată în mod obișnuit pentru acest motiv și alte motive de sănătate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pyometra în pisici