3 Modalități de prevenire și tratare a infecției staph la câini

O infecție de stafină este un tip de infecție cauzate de bacterii Stafilococ. Această bacterii trăiește liber în mediul înconjurător și nu necesită o gazdă de a trăi, deși poate trăi în sistemul respirator superior sau pielea unei gazde. Infecția cu Staph la câini este la fel de obișnuită ca și la om și este important ca proprietarii de animale de companie să-și cunoască simptomele și cum să o trateze.

Cel mai frecvent tip de infecție a stafilului la câini este o infecție în cadrul pielii sau a dermatitei stafilococice. Reacția este o infecție bacteriană care determină reddenul pielii câinelui și a devenit inflamat. Bacteriile se găsesc în mod natural pe partea din afara pielii animalelor și nu este dăunătoare atâta timp cât pielea rămâne sănătoasă. Infecția are loc odată ce pielea devine iritată sau rănită, permițând bacteriilor să intre pe pielea mai târziu și să provoace o infecție.

Semne si simptome

Semnele și simptomele comune ale infecțiilor Staph sunt ușor de identificat. Simptomele constau în principal din abcesele pielii, durerea, pierderea apetitului, inflamația pielii cu leziuni umplute cu PU-uri, infecții ale ochilor câinelui, a pielii, a urechilor sau a sistemului respirator și a mâncării excesive, mestecând sau lins.

Zona infectată poate fi, de asemenea, crustă sau scalabilă, cu zone de roșeață. Urmărirea diferitelor simptome va permite un veterinar să identifice cu exactitate dacă a fost staaph sau alte bacterii care au cauzat infecția.

Diagnosticarea infecției stafină la câini

Diagnosticarea infecției stafină la câiniNu este tipul de infecție pe care probabil că îl diagnosticați acasă. Dacă observați câteva dintre semnele menționate mai sus, abordați VET cu o listă completă a acestor simptome pe care câinele le-a experimentat, iar medicul veterinar va efectua apoi o examinare fizică a câinelui.

Veterinarii vor efectua adesea un profil de biochimie, o analiză de urină, un test de sânge complet și un test de piele pentru a determina dacă alergiile sau problemele legate de imunitate cauzează inflamația. În cazurile severe de infecție, va fi luată o biopsie a pielii și o tamponare a pielii pentru a determina care dintre antibiotice vor funcționa cel mai bine.

Tratamentul stafului la câini

Cel mai frecvent curs de tratament pentru o infecție a stafului la câini implică medicamente antibiotice orale. Dacă infecția este în principal în interiorul pielii, un Șampon antibacterian sau Unguent topic pot fi prescrise.

Aceasta necesită câteva săptămâni de tratament înainte ca o infecție a stafului să fie considerată sub control. Principala preocupare ar trebui să completeze cursul complet al antibioticelor, deoarece infecția cu Staph nu poate arăta simptome sau semne exterioare, dar poate exista în continuare sub pielea animalului și reapare la o dată ulterioară.

Tratamentul la domiciliu este posibil atunci când infecția se află în etapele de început. Menținând zona curată și împiedicând cainele să se încurce cu zona infectată utilizând un Guler conului de câine este critic. Dacă infecția continuă să se răspândească, există o șansă minimă de vindecare a infecției cu Staaph folosind complet tratamentul la domiciliu.

Cum de a preveni infecțiile Staph

Pe măsură ce bacteriile sunt întotdeauna pe partea exterioară a pielii lor, principalele modalități de prevenire a infecției cu stafilare la câini constau să reducă iritanții care pot provoca zgârierea sau deteriorarea stratului exterior al pielii. Există trei modalități simple de a reduce aceste iritante pe piele.

1. Eliminarea alergenilor

Câinii cu alergii severe sau frecvente sunt la un risc mai mare pentru dezvoltarea infecțiilor cu Staph, deoarece pielea lor este în mod constant iritată, determinându-le să zgâriească în mod constant și să se încadreze în zonele afectate. Eliminarea acestor alergeni va reduce posibilitatea deschiderii de răni și zgârieturi pe pielea lor.

Identificarea alergenului este primul pas; Eliminarea vine în continuare. Dacă alergenul este un alergen de mediu, cum ar fi iarba, obținerea medicamentelor alergice de la veterinar sau vizitarea veterinarii o dată în fiecare lună pentru a obține o fotografie de alergie este cea mai bună opțiune. Inițial, aceasta poate fi o investiție mai substanțială, dar este făcută pentru prevenirea infecțiilor stafate, deoarece acestea pot fi costisitoare în timp ce se dezvoltă în etapele ulterioare și necesită un tratament intens.

2. Menținând o nutriție adecvată

Păstrarea câinelui în stare bună de sănătate va permite câinelui să împiedice stafurile din interior. Când este acceptată aportul adecvat al nutrienților, împreună cu nivelurile de activitate și hidratarea, câinele este mai puțin probabil să dezvolte condiții de sănătate sau boli. Acordați atenție la ceea ce poate fi alergic Pooch; Alegeți alimentele care lucrează pentru Câini cu sensibilități, sau treceți la a Dieta de casă Pentru câinii cu alergii cutanate.

Când câinii primesc alimente care sunt de acord cu sistemul lor și sunt împiedicați să dezvolte condiții și boli prin nutriție adecvată, care îi împiedică să provoace probleme în pielea lor, ceea ce altfel ar provoca câinele în zgârieturi sau mușcături, rezultând în cele din urmă la bacterii sub piele.

3. Menținerea unei bune igiene

Asigurați-vă că igiena câinelui este întotdeauna menținută, poate reduce semnificativ riscul de infecții staf. Spălări regulate (dar Nu prea frecvent) și îngrijirea poate ajuta la reducerea puricilor și căpușelor, eliminându-le ca iritanți potențiali. Atunci când se menține un program de îngrijire, pete neobișnuite pe pielea lor devin ușor vizibile, precum și posibilitatea de a observa rapid când câinele are o rană deschisă sau zgârieturi deschise.

Tratarea rănilor la domiciliu înainte de infecție, mai degrabă decât să așteptați ca o infecție să aibă loc pentru a începe tratamentul poate reduce riscul de a deveni și o problemă. Ca și oamenii, rănile de câine pot fi tratate inițial prin curățarea regulată a zonei afectate și menținând zona protejată de murdărie și resturi în mediul înconjurător. Dacă rana se vindecă cu succes pe cont propriu fără intervenția VET, a fost evitată o infecție stafină.

Este staaph contagioasă?

Top 3 moduri de prevenire și tratare a infecției Staph la câiniDa, infecțiile Staph sunt contagioase și sunt zoonotice. Poate fi transmis de la câine la câine și chiar de la câine la om. Câine la transmisia umană este foarte rar, dar nu imposibil. Persoanele cu sisteme imune slabe sunt la cel mai mare risc de infecții.

Câine la transmiterea câinilor de Staph este foarte frecventă. Dacă câinele intră în contact cu un alt câine care poate suferi de o infecție cu stafina sau are răni deschise, ambele sunt expuse riscului pentru infecții ulterioare.

Infecțiile Staph pot fi, de asemenea, transferate prin mușcături și zgârieturi cauzate de alte animale. Aceste infecții pot fi un risc mai mare, iar un veterinar trebuie contactat imediat pentru a testa și a vedea dacă a existat staaph în rana provocată.

Citiți următorul: Top 7 cele mai bune tratamente de infectare a pielii pentru câini (OTC)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 3 Modalități de prevenire și tratare a infecției staph la câini