Bruceloza la câini

Aur Retriever Sniffing capătul din spate al unui alt retriever de aur

Bruceloza este o boală infecțioasă care poate afecta multe specii diferite. Tipul specific de bruceloză care infectează câinii este o infecție gravă care determină inflamația în organele de reproducere, precum și alte organe, cum ar fi ganglionii splinei și limfatici. Știind cum să împiedice un câine de la contractarea bruceloza este importantă pentru proprietarii unui câine care nu a fost spionat sau neutered a întelege.

Ce este bruceloza la câini?

Bacteriile Brucella Canis Cauzează Brucellossis la câini. Există diferite tipuri de Brucella bacterii care infectează diferite specii de animale, dar B. canis este cea primară care afectează câinii. Această infecție bacteriană este gravă și, spre deosebire de multe alte infecții bacteriene, un câine este de obicei infectat pentru viață dacă îl contractează.

Semne de bruceloză la câini

  • Umflate testicul sau scrot
  • Erupție pe scrot
  • Testicule shunken
  • Infertilitate
  • Dificultatea de a rămâne gravidă
  • Avort spontan 45-55 de zile în timpul sarcinii
  • Descărcarea vaginală
  • Dând naștere unui cățeluș liniștitor
  • Dând naștere unui catel slab care moare la câteva zile după naștere
  • Ganglionii limfatici mărită

Majoritatea semnelor de bruceloză sunt foarte diferite la bărbați și femei, deoarece au diferite organe reproductive, dar ganglionii limfatici umflați sau măriți pot fi observați atât la câinii de sex masculin, cât și la femele care au bruceloză.

Câinii de sex masculin care nu au fost neatentați au un scrot cu două testicule în ea. Când este infectat cu bruceloză, unul dintre aceste testicule se poate umfla să fie mai mare decât celălalt datorită unei infecții a unei părți a testiculului numit epididimul. O erupție cutanată sau o inflamație a scrotului poate fi, de asemenea, prezentă. În cazurile cronice, netratate de bruceloză, testiculele pot chiar atrofie sau psihiatru. În cele din urmă, un câine de sex masculin poate fi infertil datorită a Brucella infecţie.

Pentru un câine de sex feminin care nu a fost spayed, poate avea dificultăți în a rămâne gravidă sau a fi infertilă. A acelor câini de sex feminin infectați cu Brucella care reușesc să obțină gravidă, Mulți vor face rău cu doar câteva săptămâni înainte de a fi intrarea în muncă, dă naștere unui cățeluș încă, sau dă naștere unui cățeluș care este atât de slab încât acesta moare în câteva zile după ce sa născut. Descărcarea vaginală este de obicei văzută și la un câine de sex feminin cu bruceloză. În cazuri rare, pot fi afectate alte organe, cum ar fi ochiul și coloana vertebrală.

Cauze de bruceloză la câini

Cea mai obișnuită formă de transmisie a brucelozei la câini este pe cale orală, dar mulți consideră că este o boală cu transmitere sexuală. Unele bacterii sunt răspândite în saliva și urină, dar majoritatea Brucella se răspândește prin descărcarea vaginală și penisului. Câinii tind să se lingi și pe alți câini și obiecte, astfel încât bacteriile să se răspândească ușor.

  • Linge de urină infectată
  • Linge de descărcare vaginală sau penisă infectată
  • Licking Fetusuri infectate sau materiale placentare
  • Împerecherea cu un câine infectat
  • Inhalarea urinei infectate
  • Inhalarea descărcării vaginale sau a penisului infectat
  • Contactul membranelor mucoase cu material infectat

Diagnosticarea brucelozei la câini

Un medic veterinar va efectua o examinare fizică completă și va obține o istorie a unui câine intact. Dacă există îngrijorare Brucella Canis După ce a fost contractat recent, va fi colectată o probă de sânge și va fi efectuată un test de aglutinare rapidă a diapozitivului (RSAT). Un alt tip de test numit un test de imunodifuzie a gelului de agar (AGID) poate fi de asemenea efectuat dacă s-a considerat că infecția a fost de peste douăsprezece săptămâni înainte, chiar dacă a fost efectuată un RSAT. Poate dura până la patru săptămâni după infecție înainte ca orice testare să poată confirma bruceloza.

Tratamentul brucelozei la câini

Deoarece bruceloza este o infecție bacteriană, antibioticele vor fi folosite pentru a trata un câine care a testat pozitiv pentru această boală. Tratamentul combină de obicei două sau mai multe antibiotice și sunt necesare timp de cel puțin patru săptămâni. Probioticele pot fi recomandate pentru a fi utilizate alături de antibiotice pentru a preveni tulburarea stomacului. Este important ca proprietarii de câini să-și amintească totuși că bruceloza nu poate fi complet vindecată și bacteriile pot vărsa intermitent. Sterilarea sau spargerea unui câine intactă cu bruceloză va ajuta, de asemenea, la scăderea cât de multă bacterii sunt vărsate.

Cum de a preveni bruceloza la câini

Deoarece bruceloza este transmisă prin reproducere, cea mai bună modalitate de a împiedica un câine de a obține acest lucru este de a fi testat pentru infecție înainte de reproducere. Câinii într-o situație de kennel de reproducere ar trebui să fie ținute departe de câinii noi până când o perioadă de carantină de două până la trei luni a fost finalizată împreună cu un test negativ pentru bruceloză.

Este bruceloza la câini contagioasă?

Bruceloza este considerată a fi o boală zoonotică, astfel încât câinii și oamenii sunt expuși riscului de a contracta acest tip de bacterii. În timp ce mai puțin frecvente într-un adult sănătos, bruceloza poate apărea într-o persoană compromisă imunitar după intrarea în contact cu un câine infectat. Dar, în ciuda riscului scăzut, mănușile trebuie să fie purtate întotdeauna de orice persoană care este în contact cu descărcarea corporală, fetușii și placenta unui câine infectat și ar trebui urmate tehnici de spălare a mâinilor adecvate.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Santos, Renato L, Souza, Tayse D., și colab. Canin bruceloza: o actualizare. Frontiere în știința veterinară, Voi 8, 121, 2021. DOI: 10.3389 / FVETS.2021.594291 

  2. Bruceloza la câini. VCA Spitale de animale.

  3. Cele mai bune practici pentru prevenirea și controlul lui Brucella Canis în instalațiile de reproducere a câinilor. Serviciul de inspecție a sănătății animalelor și a plantelor, Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii.

  4. Hensel, Martha E și colab. Bruceloza la câini și riscul de sănătate publică. Emergente boli infecțioase vol. 24,8 (2018): 1401-1406. DOI: 10.3201 / EID2408.171171

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bruceloza la câini