Ghid pentru durere medicamente pentru câinii artritici

Femeie de mers pe jos câine în pădure

Acum un deceniu, puține medicamente au fost disponibile pentru a trata câinii în durere la domiciliu. Câinii au fost spionați sau sterilați la spitalul de animale, cusute și au trimis acasă fără medicamente pentru durere. Și câinii cu dureros artrită limpede, fără medicamente care erau în siguranță și eficiente pentru utilizarea pe termen lung.

Astăzi, aduce o nouă generație de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) relief la milioane de câini cu artrită, probleme comune sau cu dureri după operație.

"AINS sunt extrem de eficiente pentru controlul durerii și inflamației la câini", spune Stephen F. Sundlof, D.V.M., Ph.D., "Acestea sunt medicamente foarte valoroase care ajută multe animale de companie trăiesc la o vârstă roșie."

Siguranță și eficacitate

Centrul de Medicină Veterinară (CVM) reglementează medicamentele pentru utilizarea la animale. A aprobat câteva AINS pentru utilizare la câinii cu dureri din boala articulară degenerativă (osteoartrită) sau durere după operație.

AINS ajută la controlul semnelor de artrită, inclusiv inflamația, umflarea, rigiditatea și durerea articulară. Inflamația (răspunsul organismului la iritație sau rănire) este caracterizat de roșeață, căldură, umflare și durere. AINS funcționează prin blocarea producției de prostaglandine, substanțele chimice ale corpului care provoacă inflamații.

FDA consideră că AINS aprobate pentru a fi sigure și eficiente atunci când sunt utilizate în conformitate cu eticheta și când proprietarii de câini sunt informați cu privire la reacțiile adverse comune. Veterinarii devin din ce în ce mai conștienți de avantajele recunoașterii și controlului durerii, spune Charles Lemme, D.V.M., "Recunoaștem că animalele de companie se vindecă mai bine și mai repede cu controlul durerii."

Lemme spune că accentul pus pe gestionarea durerii poate fi parțial din cauza disponibilității NSAID-urilor mai noi. "AINS-urile pe care le avem disponibile acum sunt mult mai sigure decât ceea ce am avut înainte și vedem mult mai puține efecte secundare decât înainte."

Înainte de a veni mai noua generație de AINS, "oamenii folosesc AINS, cum ar fi aspirina în încercarea de a atenua durerea artritică", spune Michael Andrews, D.V.M., "Am văzut consecința utilizării lor", adaugă Andrews, care își amintește că va vedea un client care ia dat câine aspirină timp de șase săptămâni, de două ori pe zi. "Câinele avea un nas de sângerare care nu se va opri."

"AINS sunt folosite în multe, mulți câini și frecvența problemelor este destul de scăzută", spune Andrews. "Durata utilizării face o diferență în siguranță. Dacă este utilizat pentru o zi sau două, riscurile adesea sunt mult mai mici decât atunci când sunt utilizate pe perioade lungi de timp pentru o condiție cronică artritică."

Când câinele dvs. are nevoie de dureri de durere

Medicamentele utilizate pentru a controla durerea trebuie administrate numai atunci când este necesar, iar în cea mai mică doză eficientă, spune Sharkekey. "Ceara de artrită și dedes. Unele animale se înrăutățesc în vreme rece. Dacă câinele pare să se îmbunătățească până la punctul de a nu avea nevoie de droguri, proprietarul ar trebui să discute utilizarea continuă a AINS cu un medic veterinar."

Un proprietar nu ar trebui să dea niciodată un AINS unui PET sau să crească doza sau frecvența unui medicament, fără instrucțiunile veterinarului, adaugă Sharkekey. "La fel ca oamenii diferiți răspund diferit unui medicament, modul în care fiecare câine răspunde unui AINS variază."

Din cauza acestui răspuns individual, nimeni nu este considerat mai eficient decât altul. De asemenea, deoarece fiecare AINS poate provoca reacții adverse, nici unul nu este considerat mai sigur decât alții.

Dacă un câine este prescris un AINS, CVM recomandă ca proprietarii de animale de companie să ia următorii pași. Acest lucru se va asigura că sunt pe deplin informați cu privire la medicamente și pot face cea mai bună decizie pentru sănătatea câinelui lor.

Durerea medicamente pentru câini: Efecte secundare

Ca orice medicament, AINS poartă un risc de efecte secundare sau reacții adverse. Cele mai multe reacții adverse sunt ușoare, dar unele pot fi grave, mai ales dacă medicamentele de durere nu sunt utilizate în funcție de indicații. Unele reacții au ca rezultat daune permanente sau chiar moarte.

"Este important ca proprietarii de animale de companie să fie conștienți de riscurile și beneficiile tuturor medicamentelor, inclusiv AINS, astfel încât să poată lua decizii informate cu privire la îngrijirea sănătății animalelor", spune Sundlof. "Proprietarii care își dau câinele NSAIDS trebuie să cunoască efectele secundare pentru a urmări acest lucru indică faptul că animalele lor de companie are nevoie de asistență medicală."

Cele mai frecvente efecte secundare ale AINS includ vărsături, pierderea apetitului, depresia, letargia și diareea. Efectele secundare grave includ sângerări gastrointestinale, ulcerelor, perforațiilor, leziunilor renale și problemelor hepatice.

"Efectele secundare ale AINS sunt foarte bine cunoscute și foarte bine documentate", spune Michele Sharike, D.V.M. Dar aceste informații nu primesc întotdeauna la proprietarul animalelor de companie, spune ea. "Dacă proprietarul animalului poate recunoaște o posibilă reacție, opriți medicamentul și obțineți ajutor veterinar, ar putea însemna diferența dintre un rezultat bun și un dezastru."

Puneți întrebări și respectați simptomele

Adresați-vă medicului veterinar despre beneficiile, riscurile și efectele secundare ale oricăror medicamente, inclusiv AINS. "Un proprietar informat al câinelui este cea mai bună apărare împotriva efectelor secundare grave din AINS", spune Sharkekey. "Proprietarii nu ar trebui să ezite să pună întrebări și să întrebe despre posibile efecte secundare sau semne pentru a urmări când tratează un câine."

Spune-i medicului veterinar Simptomele lui Pet și medicamentele actuale, inclusiv prescripțiile, medicamentele supra-contra, vitaminele, suplimentele pe bază de plante și produsele de control al puricii.

Oferirea AINS și a altor medicamente împreună ar putea dăuna câinelui dvs. Aspirina, de exemplu, poate fi într-un supliment pe care îl oferiți animalului dvs. de companie, spune Sharkekey și nu trebuie utilizat împreună cu un AINS.

Cereți fișa de informații despre client

Proprietarii de câini ar trebui să primească o "fișa de informații despre client" cu fiecare rețetă AINS. Acesta este un rezumat ușor de utilizat, care explică rezultatele care se așteaptă de la utilizarea medicamentului. De asemenea, vă va spune ce să discutați cu medicul veterinar înainte de a da medicamentul, posibile efecte secundare pentru a căuta și alte informații importante.

FDA a ajutat companiile farmaceutice care fac AINS pentru câini să dezvolte aceste foi pentru proprietari. Companiile le oferă fiecare AINS pe care le expediază.

Adresați-vă medicului veterinar pentru foaie dacă nu primiți unul și citiți cu atenție informațiile înainte de a da medicamente câinelui dvs. Dacă medicul veterinar nu poate furniza fișa de informații client, puteți obține unul prin imprimarea de la Site-ul CVM sau prin apelarea numărului gratuit al companiei de droguri.

Obțineți testele recomandate

AINS aprobate pentru utilizare la câini conțin următoarele informații despre etichetele lor: "Toți câinii trebuie să sufere o istorie completă și o examinare fizică înainte de inițierea terapiei AINS. Testele de laborator adecvate Pentru a stabili valori de sânge de bază înainte de și periodic în timpul, utilizarea oricărui AINS este recomandată."

Dacă medicul veterinar recomandă un test de sânge înainte de a administra un AINS la un câine, nu-l refuzați, sfătuiește Sharkekey. "Există motive bune pentru ea."Cunoștințele dobândite din aceste teste ar putea fi critice pentru a decide dacă medicamentul este sigur de utilizat într-un câine.

Testarea este deosebit de importantă, cu utilizarea NSAID pe termen lung, cum ar fi tratamentul durerii artritei, spune Andrews. "Este logic să faceți unele lucrări de screening preliminar de sânge și teste periodice pentru a identifica orice probleme și pentru a monitoriza cât de bine tolerează animalul de companie drogul în timp."

Lucrați cu medicul veterinar pentru a găsi cele mai bune medicamente

Multe opțiuni ale AINS sunt disponibile și selectarea celui mai bun AINS pentru un anumit animal de companie este important, spune Sharkekey. "Uneori, procesul de găsire a celui mai bun poate însemna schimbarea prescripției."

AINS pentru câini sunt disponibile în diferite forme, inclusiv tablete orale, comprimate masticabile, spray-uri orale și injecții. Nu fiecare medicament este disponibil în fiecare formă.

  • Deramaxx (deracoxib)
  • Etogesic (Etodolac)
  • Galliprant (grapiprant)
  • Metacam (Meloxicam)
  • Novox (Carprofen)
  • Onsior (robenacoxib)
  • Oocam (Meloxicam)
  • Previcox (Firocoxib)
  • RIMADYL (CARPROFEN)

Reacții rele

Dacă bănuiți că o reacție adversă la un medicament de artrită, opriți administrarea medicamentului și contactați imediat un medic veterinar. Unele reacții sunt ușoare și dispare după oprirea medicamentului.

Când dați un PET un AINS, urmăriți aceste reacții adverse, care sunt enumerate pe fișa de informații client și pe eticheta de droguri:

  • Scăderea sau creșterea apetitului
  • Vărsături
  • Schimbarea mișcărilor intestinului (cum ar fi diareea sau black, tary sau scaune sângeroase)
  • Schimbarea comportamentului (cum ar fi scăderea sau creșterea nivelului de activitate, confiscarea, agresiunea sau lipsa de coordonare)
  • Galbenele gingiilor, pielii sau albe ale ochilor (icter)
  • Schimbarea obiceiurilor de băut (frecvența sau cantitatea consumată)
  • Schimbarea obiceiurilor de urinare (frecvență, culoare sau miros)
  • Schimbarea pielii (roșeață, scabie sau zgârieturi)

Aceste efecte secundare sunt cele mai frecvente. Dar nu toate reacțiile adverse posibile sunt incluse pe fișa de informații client sau pe eticheta medicamentului. Contactați întotdeauna medicul veterinar dacă aveți întrebări despre medicina de artrită a câinelui dvs.

Ceea ce începe ca o problemă minoră poate progresa rapid la o situație de urgență. Un proprietar ar trebui încurajat să-i cheme medicul veterinar cu orice preocupare cu privire la medicina de artrită pe care o primește câinele lor.

Medicamente sub supravegherea veterinară

FDA a aprobat unele medicamente antiinflamatoare nesteroidale (AINS) pentru utilizare la câini.

Cu toate acestea, medicul veterinari pot prescrie medicamente umane la animale, cu excepția cazului în care prezintă un risc pentru sănătatea publică. Acest tip de utilizare este cunoscut sub numele de extra-etichetă sau în afara etichetei, deoarece este pentru utilizări care nu sunt enumerate pe etichetă.

Utilizarea extra-etichetă poate însemna, de asemenea, prescrierea unui medicament la o altă specie, pentru o altă condiție sau într-o doză diferită de cea pentru care medicamentul a fost aprobat.

Cu toate acestea, proprietarii de animale de companie nu ar trebui să-și dea propriul medicină de artrită la animale de companie sau altfel își dorește animalele fără supraveghere veterinară, spune Sharkekey.

Diferite specii metabolizează diferit medicamentele, spune ea. "Luați Aspirină sau Tylenol în orice zi de cap și nu vă gândiți de două ori, dar câinii sunt mai sensibili la aspirină decât oamenii. Proprietarii de animale de companie ar trebui să lucreze întotdeauna cu medicul veterinar pentru a lua decizii de medicamente."

Raportați reacții proaste

Dacă dumneavoastră sau medicul veterinar suspectează că o reacție adversă este legată de utilizarea unui medicament de artrită sau a oricărui medicament, acesta trebuie raportat companiei farmaceutice. De obicei, medicul veterinar raportează, dar dacă medicul veterinar nu este, proprietarul ar trebui.

Compania, prin lege, trebuie să raporteze toate reacțiile adverse la FDA, care caută semnale de frecvență și severitate crescută a reacțiilor adverse. FDA funcționează cu firmele farmaceutice pentru a aborda aceste evenimente și pentru a îmbunătăți capacitatea produsului de utilizat în siguranță.

Dacă nu se poate raporta problemele direct companiei farmaceutice, medicii veterinari și proprietari sunt încurajați să raporteze experiențele de droguri veterinare (ADES) și eșecurile suspectate de produs către agenția guvernamentală care reglementează produsul. Experiențele adverse cu AINS trebuie raportate la CVM-ul FDA.

Surse

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Osteoartrita la câini. Colegiul American de Chirurgi Veterinari

  2. Sfaturi pentru proprietarii de câini ale căror animale de companie iau AINS. U.S. Administrarea alimentară și a medicamentelor

  3. Obțineți faptele despre ameliorarea durerii pentru animalele de companie. U.S. Administrarea alimentară și a medicamentelor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghid pentru durere medicamente pentru câinii artritici