Infecții de drojdie la câini

Chihuahua obține un examen de urechi

Infecțiile cu drojdie de urechi sunt foarte frecvente la câini, în special cei cu urechi floppy. Acest tip de infecție diferă de o infecție bacteriană, dar cauzează încă disconfort urechii. Ignorarea problemei poate duce la probleme mai mari, deci este util să știți cum să găsiți aceste infecții și ce să faceți dacă câinele dvs. devine unul.

Ce este o infecție cu drojdie la câini?

O infecție cu drojdie ureche apare atunci când drojdie peste populează urechea unui câine. Malassezia Pachydermatis este specia de drojdie care este de obicei văzută în urechile de câine - o infecție este denumită otită de drojdie. Acest tip de drojdie este diferit de drojdie care este folosit pentru a coace pâinea sau care se găsește în probiotice. Se găsește în mod natural pe piele și urechile câinilor în cantități foarte mici, dar dacă sunt prezente condițiile potrivite, provoacă o infecție. Canalul urechii și clapeta urechii în sine pot fi afectate.

Simptomele infecțiilor cu drojdie ureche la câini

Simptomele infecțiilor cu drojdie ureche

  • A da din cap
  • Zgârierea la urechi
  • Urechi dureroase
  • Roșu sau umflarea în interiorul urechilor
  • Miros de la urechi
  • Resturi de urechi excesive
  • Flapsurile urechii îngroșate
  • Scalarea pielii urechii
  • Ureche droopată

Similar cu un bacterian Infecția urechii, O infecție de drojdie determină de obicei un câine să-și scuture capul și zgârierea la urechi. Acest lucru se datorează iritare și disconfort că infecția cauzează. Câinele dvs. poate fi, de asemenea, reticent în a avea capul și urechile au atins dacă se confruntă cu dureri de urechi sau urechi droopate ca simptome.

În interiorul urechii, roșeață, umflarea și îngroșarea pielii pot fi văzute într-un câine cu o infecție cu drojdie. Scalarea sau crusterea pielii pe clapeta urechii este, de asemenea, comună, în special în cazuri severe sau cronice. Un miros care este adesea descris ca mirositoare ca jetoanele de porumb poate fi prezent alături de resturile excesive, uleioase urechii.

Cauzele infecțiilor de drojdie la câini

Există mai multe cauze ale infecțiilor cu drojdie ureche la câini. Unele dintre cele mai frecvente cauze includ:

  • Alergii - Dacă un câine are o alergie la ceva din mediul înconjurător sau la un aliment, atunci o supraaglomerare de drojdie poate apărea în ureche. Corpul reacționează la alergen cu inflamație, iar acest lucru, la rândul său, poate provoca drojdie să se prolifereze în ureche.
  • Acarieni de urechi - Acarienii de ureche, care se hrănesc cu ceară urechii câinelui, pot provoca iritații și inflamații în ureche. Acest lucru poate duce la overgrowth de drojdie.
  • Umiditate - Un canal al urechii este un loc cald, iar drojdie le place să crească în medii calde și umede. Dacă apa intră în canalul urechii și urechile nu se usucă în mod corespunzător, drojdia va reproduce și va provoca o infecție. Acest lucru apare adesea după ce un câine devine o baie sau merge înot.
  • Deformări ale urechii - Unii câini se nasc cu canale anormale ale urechii sau țesuturi urechii excesive. Alți câini vor dezvolta problemele urechii în timp datorită traumelor, infecțiilor recurente sau a altor lucruri. Aceste deformări îngreunează, de obicei, o ureche de a rămâne uscată și, în schimb, capcană, care ajută la crearea unui mediu pentru a crește drojdie.
  • Tumorile - Unele tumori în ureche blochează deschiderea la canalul urechii. Acest lucru cauzează căldură excesivă și umiditate pentru a construi și încurajează o creștere a drojdiei.

Unele schimbări hormonale, utilizarea antibioticelor și alte probleme de piele pot provoca, de asemenea, infecții cu drojdie ureche la câini.

Diagnosticarea infecțiilor cu drojdia urechii la câini

Dacă bănuiți că câinele dvs. are o infecție cu drojdie în urechile sale, ar trebui să o examinați de un medic veterinar. VET dvs. va folosi un otoscop pentru a vedea în interiorul canalului urechii și asigurați-vă că tamburul urechii nu este rupt. Un tampon de bumbac va fi apoi folosit pentru a colecta o parte din resturile de urechi pentru a froti pe un diapozitiv de microscop. Acest diapozitiv va fi examinat sub microscop pentru a vedea dacă drojdie, bacterii sau ambele sunt prezente.

Tratamentul infecțiilor cu drojdie ureche la câini

Infecțiile cu drojdie în urechi sunt, de obicei, suficient de ușor pentru a se limpezi. Picăturile urechii medicinale și un detergent sunt în mod obișnuit trimise acasă pentru a fi aplicate timp de două săptămâni. Medicamentele vor conține medicamente antifungice pentru a ucide drojdia în plus față de alte ingrediente. Dacă urechea este deosebit de dureroasă, pot fi folosite și medicamente antiinflamatoare. Ocazional, o infecție cu drojdie de ureche poate fi atât de dureroasă pentru un câine că va trebui să fie sedat sau anesteziat de către VET pentru a avea o curățare și tratament inițial a urechii. Veterinarul dvs. poate recomanda, de asemenea, unele Remedii la domiciliu În funcție de severitatea infecției.

Cum de a preveni infecțiile cu drojdia urechii la câini

Cel mai bun mod de a preveni dezvoltarea câinelui dvs. de a dezvolta o infecție cu drojdie ureche este de a-și păstra urechile curate și uscate. Un dispozitiv de curățare a urechii cu un agent de uscare trebuie utilizat după Baie și înot Pentru a ajuta la uscarea canalului urechii. Dacă câinele dvs. are alergii, medicul veterinar poate recomanda anumite alimente și suplimente pentru a ajuta la susținerea pielii și reducerea inflamației. Aceste produse pot include ingrediente cum ar fi acizi grasi omega-3, probiotice, beta-glucani, ceramide, hardy kiwi, acid gamma-linolenic (GLA), palmitoiltanolamid (PEA) și mai mult.

Factori de risc pentru infecțiile cu drojdie ureche la câini

Câinii cu urechi floppy, alergii și deformări ale urechii vor fi la un risc mai mare de a dezvolta o infecție cu drojdie ureche. Câinii care doresc să se joace în apă sunt, de asemenea, mai susceptibili de a obține o supraaglomerare de drojdie și au o infecție. Anumite rase de câine care au în mod natural urechi floppy vor avea și un risc mai mare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecții de drojdie la câini