7 Câini de alimente umane nu pot mânca și de ce (pe baza studiilor)

Chiar dacă câinii sunt undeva între carnivore și omnivorele care consumă materia organică a altor animale, pot fi, de asemenea, clasificate ca erbivore oportuniste. Câinii au capacitatea de a consuma totul de la coarnele Elk la Alfalfa, de la mușchii de carne de vită bogată în proteine ​​la ambalate nutritive afine și alte alimente, astfel proprietarii consideră adesea hrănirea diferitelor produse alimentare, dar câinii de alimente umane nu pot mânca pentru că sunt toxice.

Nu toate alimentele umane sunt rele pentru câini. Există o serie de fructe și legume pe care câinii le bucură și pot consuma în condiții de siguranță în modare. De exemplu, fructe de padure ca căpșune sau cireșe, legume ca ardei gras sau castraveți, Fructe ca Banane sau pepeni nu sunt doar în siguranță pentru câini, ci chiar benefice pentru sănătatea lor în multe feluri.

Cel mai rău alimente umane câini cant mănâncăExistă, de asemenea, un număr de câini de alimente proaste umane nu pot mânca și aceștia nu numai că sunt iritanți, dar probabil fatal pentru câini. Pe măsură ce din ce în ce mai multe alimente din întreaga lume își găsește calea în culoarul nostru de bacanie și în casele noastre, acest "nu se hrănesc cu lista de câini" este în creștere, dar există anumite elemente care sunt cele mai frecvente, motiv pentru care avem o literatură științifică Cu privire la efectele, acești câini de alimente umane nu pot mânca pe animalele noastre și care sunt rezultatele.

În acest articol, luăm o privire la ceea ce trebuie să ne spuneți despre efectele negative pe care acești câini de alimente umane nu pot mânca și riscurile implicate. Cunoașteți și vizionați simptomele enumerate mai jos și dacă credeți că ceva este amiss, contactați medicul veterinar.

LEGATE DE: 4 cele mai periculoase ingrediente în alimentele câinilor (conform științei)

7 câinii de alimente umane nu pot mânca și de ce
(Potrivit studiilor)

Cel mai rău câini de alimente umane pot

1alcool

Acest lucru este în mod clar un nu-brainer. Alcoolul este abia consumabil pentru oameni, să nu mai vorbim de câini. Ați văzut fără îndoială ce poate face alcoolul în mintea umană, imaginați-vă acum ce poate face pentru a fi o fracțiune de dimensiunea și greutatea unei persoane obișnuite. Cu toate acestea, trebuie să fie menționat încă pe o listă de câini de alimente umane nu pot mânca (sau băutură) deoarece veterinarii văd cazurile de câini intoxicați.

Nu sunt în mod surprinzător, efectele alcoolului la câini imită pe cei ai oamenilor. Funcția neurologică este afectată și se observă leziuni hepatice semnificative. Cu toate acestea, efectele alcoolului nu se limitează la aceste două, despre care suntem deja conștienți.

Mai multe:

Sa observat, de asemenea, că prezența alcoolului într-un sistem de câine scade conținutul de calciu care circulă pe tot parcursul unui sistem de câini (Peng, și colab. 1972). Se crede că prezența alcoolului declanșează o mișcare de calciu din sânge și în țesut, cum ar fi osul. Acest impact osul câinelui și sănătatea comună, urmată de o serie de complicații conexe.

La un nivel mai fiziologic, există dovezi care sugerează că intoxicarea de alcool la câini duce la a Rata de mortalitate mai mare Datorită complicațiilor respiratorii când câinii sunt grav răniți (Gettler, și colab. 1963). Acest lucru se datorează probabil faptului că alcoolul are un efect deprimant asupra sistemului nervos central al câinelui, ceea ce face dificilă reacția corpului să reacționeze la o astfel de traumă ca hemoraging acut.

În plus, sa observat că Funcția inimii La câini, în special ventriculurile inferioare ale inimii caninilor, pot fi foarte compromise de consumul de alcool, ceea ce duce la un risc sever de probleme cardiace la câinii intoxicați (Cheng, și colab. 1990).

Când vine vorba de creierul câinilor, consumul de alcool nu scade neapărat "materia gri" sau "celulele creierului" per se. Mai degrabă, studiile arată că este de fapt materie albă într-un creier de câini pe care le-a făcut, făcându-l mai susceptibil la deteriorarea sau pierderea celulelor gliale (Hansen, și colab. 1991). În timp ce alcoolul nu scade neapărat celulele creierului la câini, ea face întregul creier al câinelui mai fragil decât este deja este.

Ciroza este o consecință cunoscută a consumului de alcool este oamenii, iar această afirmație este valabilă și pentru canini. Ciroză hepatică, Printre alte afecțiuni, a fost, de asemenea, prezentată la câinii care au consumat alcool (Chaikoff, et al. 1948). Ca urmare, leziunile glomerulare și tubulare (deteriorarea tuburilor rinichilor câinelui) apar împreună cu leziunile la câini.

Este suficient să spunem că alcoolul este ușor unul dintre cele mai grave câinii de alimente umane nu pot mânca sau nu bea și nu ar trebui să vă dați niciodată câinelui. Accidentele nefericite sunt comune, deoarece alcoolul miroase și are gusturi bune și dulci unui câine și pot ieși din calea de ao căuta. De aceea, dacă ar trebui să simțiți vreodată nevoia de a imibi în libații, atunci vă urmăriți paharul pentru a vă asigura că pooch-ul dvs. își păstrează nasul și limba.

Cel mai rău alimente umane câini cant mănâncă

2avocado

Salutând din climatul cald și tropical, avocado-urile sunt adesea foarte apreciate pentru beneficiile nutriționale și de sănătate pe care le aduc oamenilor. Este o sursă de grăsimi sănătoase și tone de substanțe nutritive, iar avocado-urile sunt o capsoare într-un număr tot mai mare de case. Cu toate acestea, nu fiți atât de repede să împărtășiți acel guacamol cu ​​câinele dvs., deoarece avocado-urile sunt unul dintre cele mai grave câinii de alimente umane nu pot mânca și pot scoate masa.

Avocado conțin o toxină cunoscută sub numele de persin, care a fost prezentată în studiile ca fiind foarte toxice pentru câini (Buoro, și colab. 1994). Persinul nu este o problemă pentru oamenii care pot procesa și transmite substanța prin sistemul lor digestiv, dar câinii nu pot face același lucru și se termină acumularea în sistemul lor, otrăvindu-le și cauzează-le și provoacă ficat și daune rinichi.

Sa observat că includerea avocadilor în dieta câinelui va duce la considerabil Deteriorarea inimii și probleme cardiace (Kovalkovilcova, și colab. 2009).

Deci, în timp ce puteți lua în considerare Avocados o parte delicioasă, sănătoasă și esențială a dietei dvs., gândiți-vă de două ori înainte de a da avocado câinelui dvs. Împărtășirea acestor alimente dăunătoare și toxice, câinii nu pot mânca cu tovarășul vostru, vă poate lăsa să vă confruntați cu o situație în care vă grăbiți Fido la un medic veterinar să se pompeze stomacul.

LEGATE DE: 6 Sfaturi trebuie să cunoască pentru a vă face propria casă de casă de casă

Cel mai rău alimente umane pentru câini

3onions și usturoi

Este puțin probabil să vină ca un șoc pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie care ceapă și usturoi sunt unele dintre cele mai cunoscute câini de alimente umane nu pot mânca și pot fi complet devastatoare pentru sănătatea câinelui. Consumul unei doze mari de fie poate duce la anemie, cât și la distrugerea numărului de celule roșii din sângele unui câine.

Recent, a avut loc niște discuții - în special de la veterinarii holistici - că includerea unor usturoi pot fi benefice pentru câini. Cu toate acestea, nu am văzut nici o dovadă care să sugereze că usturoiul este benefic pentru câini, iar majoritatea acestor ipoteze se bazează pe beneficiile de sănătate observate la om.

La această dată, usturoiul a fost afișat din nou și din nou (Lee, și colab. 2000) ca fiind toxic și unul dintre cele mai grave câini de alimente umane nu pot mânca și nu ar trebui să vină niciodată aproape. O serie de probleme de sănătate au fost observate după hrănirea usturoiului brut sau usturoiul copt la câini (Kang, și colab. 2009), inclusiv hipertensiune. Riscurile similare au fost asociate cu ceapă de hrănire și la câini.

Când vine vorba de ceapă, au existat studii limitate (Briggs, și colab. 2001) care sugerează că ceapă poate beneficia potențial sănătatea câinilor; Cu toate acestea, nu există niciun fel ca câinii să consume ceapa fără a experimenta efecte secundare. Deci, faptul că un efect negativ potențial există chiar și este suficient pentru a merita omisiunea cepei de la o dietă a câinelui cu totul.

TREBUIE CITIT: 32 de mâncare pentru câini și mituri de hrănire trebuie să nu mai credeți

Cel mai rău alimente umane pentru câini

4Coffee, produse de ceai și cafeină

Băuturile de dimineață sunt, de obicei, o dumnezeiesc pentru oamenii care au nevoie de o pick-me-up înainte de a începe cu ziua lor. Câini, fiind creaturi ale prezentului, nu au nevoie de astfel de lucruri. De fapt, produsele cofeinice ca unii dintre cei mai răi câini de alimente umane nu pot mânca sau bea și dându-le ceva care conține cofeina ar fi o sentință de moarte.

În cantități destul de mari, Cofeina este letală câinilor. La fel ca la om, băuturi cofeină (care include băuturi energice ca Red Bull) au capacitatea de a provoca aritmii, palpitații de inimă și tahicardie la câini, potrivit studiilor (Mehta și colab. 1997).

Un studiu observat (Warszawski, et al. 1977) că sunt deosebit de susceptibile la efectele fatale ale cofeinei Câini de sugari și rase mici Datorită dimensiunii lor și cât de mult se poate ocupa cofeina corpul lor. Este, de asemenea, datorită câinilor mici și sugari având volumul scăzut al sângelui. Metabolismul plumburi în timp ce excreția renală skyrocket (Warszawski, et al. 1982) când puii consumă cofeină.

Amintiți-vă că este similar cu toxicitatea de usturoi la câini, nu există antidot la otrăvire de cofeină pentru câini. Studiile arată (Tawde și colab. 2012) toxicitatea de cofeină la câini este, de asemenea, foarte dificil de observat, să confirme și să se trateze; Prin urmare, plasați toate produsele de cafeină pe lista dvs. de câini de alimente umane nu pot mânca sau bea și au grijă de acele scurgeri de espresso.

Cel mai rău alimente umane pentru câini

5 grape și stafide

Ceea ce începe ca un drăguț, delicios tratament pentru tine, omul, poate ajunge să-ți transforme câinele într-un catelus foarte bolnav. În timp ce majoritatea oamenilor știu deja, este important să subliniezi pericolele și toxicitatea struguri și stafide Ca unele dintre cele mai grave câini de alimente umane nu pot mânca.

Când vine vorba de hrănirea strugurilor sau a stafidelor la câini, insuficiență renală este cea mai frecvent observată problema (Eubig, și colab. 2005). Exemplul exact motivul pentru care câinii suferă de leziuni renale rămân neclare până în prezent; Cu toate acestea, există suficiente dovezi pentru a solidifica legătura dintre cele două.

După ce câinele ingeră stafide sau struguri, insuficiența renală nu se întâmplă imediat. Câinii vor prezenta în mod obișnuit crize de letargie, vărsături, anorexie și diaree înainte. Pericolele se aplică Toate tipurile de produse de struguri: uscat, suc și orice altceva.

Staciul uscat, în general, sa dovedit a avea un efect mai toxic (Stanley, și colab. 2008). Se poate deduce că acest lucru se poate datora faptului că orice toxină este implicată ar fi mai concentrată în stafide, care este în esență o strugură uscată.

Cel mai rău alimente umane pentru câini

6macadamia nuci

Mențiune nuci de macadamia și imaginile cookie-urilor proaspete sau copacii înclinate ușor în briza hawaiană intră în minte. Ceea ce majoritatea oamenilor nu văd este ceea ce aceste nuci pot face în interiorul câinilor lor și cum unul dintre acești câini de alimente umane nu poate mânca sunt foarte periculoase.

Consumul de nuci de macadamia de caini poate fi fatal teoretic atunci cand a consumat sume foarte mari, dar nici un incetat nu au fost raportate inca (Mahdi și colab. 2013). Cel mai probabil rezultatul unui câine care mănâncă nuci Macadamia este boală severă.

Câinele este în esență otrăvit Când au ingerat o piuliță macadamia (Hansen, și colab. 2000). Acestea vor prezenta simptome precum contracțiile musculare involuntare și scuturile, oboseala și paralizia, vărsăturile, temperaturile ridicate și spike-ul în ritmul cardiac.

Un subtil, dar în mod egal cu privire la simptomul toxicității de nuci Macadamia la câini este dezvoltarea durerii și a recumului articular (incapacitatea câinelui să stea sau să mențină erect pentru întinderi de timp).

Se pare că nuci de macadamia țintă și afectează sistemul limbic al caninilor (McKenzie, 2007) și orice schimbări prelungite în postura unui câine (asidele celor provocate de îmbătrânire) ar trebui să fie un semn clar că câinele ar trebui să viziteze medicul veterinar cât mai curând posibil.

Similar: 15 cele mai bune alimente pentru câini de stomac sensibil pentru stomacuri supărate

Cel mai rău alimente umane pentru câini

7Chocolate

Poate că cel mai frecvent cunoscut între câinii de alimente umane nu pot mânca, ciocolată are un mare potențial de a ucide un câine. Acest lucru nu este menționat adesea pentru posteritate sau ca o tactică sperie. Ciocolata este considerată mortală pentru câini și ar trebui evitată ca ciuma. Compusul cunoscut sub numele de Theobromine În ciocolată este bine cunoscută ca un adevărat ucigaș de câini (Strachan, și colab. 1994).

O simplă lingere de ciocolată, Mai ales dulciuri mai întunecate nemulțumit de adăugarea de lapte, poate trimite un câine spiraling prin intermediul unor sete, vărsături, diaree, aritmie, tremură musculară, convulsii și apoi moartea.

În timp ce alte specii au fost cunoscute pentru a reacționa negativ la ciocolată, de asemenea (Miller și colab. 1984), se pare că câinii sunt cei mai susceptibili. Câinele tău mănâncă ciocolată când nu ești în jur este probabil cea mai obișnuită situație - câinii iubesc gustul și mirosul de ciocolată.

Cele mai mari probleme nu sunt doar că un câine a mâncat o substanță toxică, dar și pentru că nu știți cât de mult a fost consumat și cât de mult timp a trecut de la consum, care este unul dintre cei mai importanți factori de evaluare (Finlay, 2005).

Cele 7 câini de alimente umane mai proaste potDin fericire, și spre deosebire de usturoi sau cofeină, există tratamente și protocoale (Ghazaleh, și colab. 2008; PDF) care există pentru tratarea câinilor cu otrăviri de ciocolată. Deoarece câinii care consumă comportamente de ciocolată care elimină în mod eficient fluidele din corpul lor, este esențial să se înlocuiască acele lichide, făcând rehidratare o primă prioritate în cazul otrăvirii cu ciocolată la câini.

Din nou, spre deosebire de alte câini de alimente proaste umane, nu pot mânca, există și medicamente pe care le puteți utiliza. Sulfatul atropinei și dexametazona asigură că sistemul câinelui primește un impuls semnificativ de energie pentru a lupta împotriva bolii, în timp ce un sortiment de droguri (care trebuie prescrie de la caz la caz), îi ajută să se recupereze până la punctul lor în care propriile lor sistemele pot prelua, în conformitate cu mai multe experimente (Stidworthy, și colab. 1994).

Citiți următorul: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Peng TC, Cooper CW, Munson Pl. Efectul hipocalcemic al alcoolului etilic la șobolani și câini. Endocrinologie. 1972 august; 91 (2): 586-93.
  2. Getler, D. T., & Allbritten, F. F. (1963). Efectul intoxicației de alcool asupra ratei de schimb respirator și a mortalității asociate cu hemoragia acută la câinii anesteziați. Analele Chirurgiei, 158 (2), 151-158.
  3. Cheng, C. P., Shihabi, Z., & Little, W. C. (1990). Efectele acute ale nivelurilor ușor de intoxicant de alcool asupra funcției ventriculare stângi în câinii conștienți. Jurnalul de Investigații Clinice, 85 (6), 1858-1865.
  4. Hansen La1, Natelson Bh, Lemere C, Niemann W, de Teresa R, Regan TJ, Masliah E, Terry Rd. Schimbările creierului indus de alcool la câini. Arc neurol. 1991 Sep; 48 (9): 939-42.
  5. Chaikoff Il, Entenman C și colab. Reacțiile patologice în ficat și rinichi de câini hrăniți alcool în timp ce se întrețin o dietă bogată în proteine. Arcul patol (chic). 1948 Apr; 45 (4): 435-46.
  6. BUORO IB1, NYAMWANGE SB, Chai D, Munyua SM. Putare toxicitate avocado la doi câini. Onderstepoort j vet res. 1994 maritim; 61 (1): 107-9.
  7. Kovalkovičová, N., Šutiaková, I., Pistl, J., & Šutiak, v. (2009). Unele alimente toxice pentru animale de companie. Toxicologie interdisciplinară, 2 (3), 169-176. http: // Doi.Org / 10.2478 / V10102-009-0012-4
  8. Lee KW1, YAMATO O, Tajima M, Kuraoka M, Omae S, Maede Y. Modificări hematologice asociate cu apariția excentrocitelor după administrarea intragastrică a extractului de usturoi la câini. Am j vet res. 2000 noiembrie; 61 (11): 1446-50.
  9. Kang MH1, parc Hm. Hipertensiune arterială după ingerarea usturoiului copt (allium sativum) într-un câine. J Vet Med Sci. 2010 aprilie 72 (4): 515-8. EPUB 2009 Dec 16.
  10. Briggs Wh1, Fols JD, Osman El, Goldman Il. Administrarea cepei brute inhibă tromboza mediată de trombocite la câini. J Nutr. 2001 octombrie; 131 (10): 2619-22.
  11. Mehta A1, Jain AC, Mehta Mc, Billie M. Cofeina și aritmiile cardiace. Un studiu experimental la câinii cu o revizuire a literaturii. Acta cardiol. 1997; 52 (3): 273-83.
  12. Warszawski D, Gorodischer R, Moses SW, Bark H. Cafeina farmacocinetică la câinii tineri și adulți. Biol Neonat. 1977; 32 (3-4): 138-42.
  13. Warszawski D, Ben-Zvi Z, Gorodischer R, Arnaud MJ, Bracco I. Metaboliții urinari ai cofeinei la câinii tineri. Metab de droguri Dispos. 1982 Jul-Aug; 10 (4): 424-8.
  14. Tawde, S. N., Puschner, B., Albin, T., Stump, S., & Poppenga, r. H. (2012). Moartea de cafeină: otrăvirea malware prezumtivă a unui câine prin încorporarea în carnea solului. Jurnalul de Toxicologie Medicală, 8 (4), 436-440. http: // Doi.Org / 10.1007 / s13181-012-0254-Y
  15. EUBIG PA1, BRADY MS, Gwaltney-Brant SM, Khan SA, Mazzaferro Em, Morrow cm. Insuficiență renală acută la câini după ingestia de struguri sau stafide: o evaluare retrospectivă de 43 de câini (1992-2002). J Vet Intern Med. 2005 sep-oct; 19 (5): 663-74.
  16. Stanley, S. W., & Langston, c. E. (2008). Hemodializă la un câine cu insuficiență renală acută de la toxicitatea coacăze. Jurnalul Veterinar Canadian, 49 (1), 63-66.
  17. Mahdi, A., & Van der merwe, d. (2013). Expunerea câinilor și a pisicilor la substanțele periculoase raportate la Laboratorul de diagnostic veterinar de stat Kansas: 2009-2012. Jurnalul de Toxicologie Medical, 9 (2), 207-211. http: // Doi.Org / 10.1007 / s13181-013-0289-8
  18. Hansen SR1, Buck Wb, Meerdink G, Khan SA. Slăbiciune, tremură și depresie asociate cu nuci Macadamia la câini. VET hum toxicol. 2000 Feb; 42 (1): 18-21.
  19. McKenzie Ra1. Otrăvirea animalelor de companie prin grădină și plante de casă din Queensland: un sondaj de practică veterinară. Aust Vet J. 2007 noiembrie; 85 (11): 467-8.
  20. Strachan Er, Bennett a. Theobromina otrăvire la câini. VET REC. 1994 Mar 12; 134 (11): 284.
  21. Miller Ge, Radulovic LL, Dewit Rh, Brabec MJ, Tarka SM, Cornish HH. Metabolismul comparativ al teobrominei în cinci specii de mamifere. Metab de droguri Dispos. 1984 Mar-Apr; 12 (2): 154-60.
  22. Finlay, F., & Guiton, S. (2005). Otrăvire de ciocolată. BMJ: British Medical Journal, 331 (7517), 633.
  23. Stidworthy MF, Bleakley JS, Cheeseman MT, Kelly DF. Otrăvirea cu ciocolată la câini. VET REC. 1997 Iul 5; 141 (1): 28.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Câini de alimente umane nu pot mânca și de ce (pe baza studiilor)