Câinii pot mânca struguri? Toxica de struguri și pericolele explicate

Chiar și cu un conținut ridicat de zahăr natural, strugurii sunt o gustare sănătoasă pentru oameni. Dar câinii pot mânca struguri sau stafide și sunt struguri pentru câini în condiții de siguranță pentru a consuma? Cum rămâne cu beneficiile pentru sănătate de a da struguri câinilor și există vreun efect secundar? Să luăm o privire mai atentă și știința pe struguri.

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Pot să-mi dau strugurii de câine,& # 8221; raspunsul este Nu - strugurii nu sunt siguri ca câinii să mănânce, Nici măcar în cantități mici. Chiar dacă strugurii și stafide sunt sănătoși pentru oameni, dând struguri la câini poate duce la boli severe și chiar la moarte.

Cel mai frecvent rezultat al unui câine ingestind struguri sau stafide este insuficiență renală (1).

Este o stare tristă de lucruri, deoarece câinii iubesc gustul dulce al strugurilor și acest fruct este considerat destul de sănătos pentru ca oamenii să mănânce. De ce sunt strugurii toxici pentru câini și nesigură să consume și ceea ce ar putea fi rezultatul hrănirii strugurilor câinelui tău? Să investigăm.

De asemenea, nesigur: Pot câinii să mănânce piulițe macadamia?

Ce sunt strugurii?

Un struguri sunt un tip de fructe dulci (din punct de vedere tehnic, o boabe) care crește în sălbăticie practic la nivel mondial și aparține genului Vitis. Astăzi, strugurii sunt clasificați mai ales ca nord-americană, franceză sau europeană.

Strugurii pot fi mâncate proaspete / brute sau pregătite într-o varietate de moduri. Strugurii fac o gustare excelentă, sănătoasă pentru oameni, pot fi adăugați la salate sau folosite pentru a face suc de struguri și vin.

Cele mai frecvente culori de struguri sunt verzi, negru și roșu.

Aceasta este ceea ce arată struguri brut proaspeți:

Cum arată strugurii

Strugurii au unul dintre cele mai înalte conținutul de zahăr natural al tuturor fructelor, motiv pentru care sunt foarte dulci și gustoase. Strugurii sunt, de asemenea, foarte bogați în vitamine, minerale și antioxidanți puternici (2), în special resveratrolul, epicatechinul, catechinul și proantocianidinele.

Din păcate, câinii nu pot mânca struguri pentru a culege aceste beneficii, dar să discutăm toate aceste beneficii potențiale ale strugurilor pentru câini și oameni și De ce canini ar trebui să evite strugurii.

CITIT: 10 alimente câinii nu ar trebui să mănânce

Struguri pentru câini 101
Câinii pot mânca struguri?

Pot să-mi dau strugurii de câineDeci, câinii pot mânca struguri deloc? Nu din pacate Câinii nu pot mânca struguri sau stafide, nici măcar puțin, în conformitate cu mai multe studii (1, 2, 3).

Chiar și unul sau doi struguri vor provoca probleme serioase de sănătate la câini, dintre care unele pot fi fatale pentru animalul dvs. de companie, în funcție de cât de sensibil este caninul de compuși în struguri.

Pentru oameni, strugurii nu sunt doar bine să mănânce, dar sunt chiar recomandate din cauza unor beneficii pentru sănătate pe care le oferă. În special, antioxidanții în struguri Îmbunătățiți sănătatea inimii La om, iar vinul pe bază de struguri este adesea creditat cu asta.

Care sunt beneficiile potențiale ale strugurilor în general?

Există unele dintre modalitățile care s-ar putea fi utile strugurii din punct de vedere tehnic pentru câini dacă am găsi o modalitate de a le hrăni fără efectele adverse ale strugurilor pentru câini. Între timp, tot ceea ce avem în prezent sunt studii cu alte animale și oameni:

Proanthocianidini în struguri reduc deteriorarea oxidativă și prevenirea bolilor cardiace la oameni, în conformitate cu mai multe studii (4, 5).

Resveratrol este un antioxidant găsit în pielea strugurilor (6) care luptă împotriva coagulării sângelui, reduce riscurile bolilor cardiace, inflamația, cancerul și - nota acest lucru - chiar a fost demonstrat că prelungește viața în animalele de testare (7, 8, 9).

Anthocyanins reduce inflamația și riscul multor boli, inclusiv inima, diabetul, obezitatea, cancerul, problemele legate de ochi și Alzheimer (10, 11, 12, 13, 14).

Strugurii sunt unul dintre cele mai bune fructe (alături de mere și afine) să consume dacă vrei Reduceți riscul de diabet de tip 2 (15).

În cele din urmă, există tone de beneficii ale celei mai faimoase băuturi făcute din struguri - vin. Multe studii au arătat cum vin rosu Reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă, scade tensiunea arterială, reduce riscul de cancer, demență, depresie, rezistență la insulină și riscul de diabet și obezitate (16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25).

Cu atât de multe beneficii de sănătate din struguri, stafide și vin roșu de pe linie, există vreo modalitate de a hrăni strugurii câinilor pentru a culege aceste beneficii? Din păcate, nu știm, pentru că știința nu știe prea multe despre cauza exactă a toxicității strugilor pentru câini.

Pot câinii să bea vin roșu?

Absolut nu (26). Nu numai că vinul conține aceleași toxine pe care le fac strugurii, dar conține și etanol (alcool). Amintiți-vă că nu puteți da niciodată alcoolului câinelui, pentru că rinichii câinelui sunt Nu este conceput pentru a procesa alcoolul și va provoca probleme serioase.

Să vorbim puțin despre toxicitatea strugurilor pentru câini în general.

Care struguri în special sunt toxici pentru câini?

Un câine este sniffing și încearcă să mănânce struguriOrice fruct care cade sub definiția de struguri și # 8221; va fi toxic pentru câini. Aceasta include toate tipurile și formele de struguri pe care nu trebuie să le dați niciodată câinelui dvs., inclusiv:

  • Struguri însămânțate
  • Struguri fără semințe
  • Struguri comerciale sau de casă
  • Grape organice sau non-organice
  • Struguri roșii sau verzi
  • Stafide (struguri uscate)
  • Alimente care conțin stafide sau coacăze (mixul de traseu, granola, cerealele Bran, articole de panificație)
  • Presuri de struguri proaspete sau prelucrate
  • Suc de struguri, vin și alte băuturi pe bază de struguri

După cum puteți vedea, nu puteți da struguri câinilor sub nici o formă, fie că struguri uscate (stafide) sau struguri presați (sucuri). Toate aceste alimente și băuturi vor conține anumiți compuși din struguri care vor fi toxici pentru câinele dvs.

Dar de ce sunt strugurii toxici pentru câini?

Într-adevăr, la fel ca și cu multe alte alimente toxice pentru câini, nu știm de ce (1) Strugurii sunt toxici pentru câini sau în special ce cauzează boli și decese în canini atunci când o mănâncă. Cu toate acestea, există speculații și am discutat pe cele de mai jos în acest articol.

În timp ce cauza toxinei rămâne un mister pentru oamenii de știință, efectele secundare ale ingestiei de struguri de către câini sunt foarte clar definite. Cel mai adesea, atunci când un câine mănâncă un strugure, rezultatul va fi o durere considerabilă, disconfort, boală și potențial - moarte.

Există beneficii de struguri pentru câini deloc?

Din păcate, nu există nici o modalitate de a ști dacă strugurii pot beneficia de câini în vreun fel, pentru că pentru a studia struguri cu câini pentru a afla acest lucru, am fi nevoie să furați struguri câinilor care îi pot ucide sau cel puțin provoacă probleme grave de sănătate.

Prin urmare, în acest moment, cererea este: Nu există beneficii ale strugurilor pentru câini.

În plus, severitatea bolii și deteriorarea faptului că strugurii pot face corpului unui câine anularea oricărei valori nutriționale minore Acest fruct poate avea pentru canin.

CITIT: Canții pot mânca cireșe?

Sunt strugurii toxici pentru câini

Ce este atât de toxic despre struguri pentru câini?

Deși cauza exactă a toxicității strugurilor pentru câini este necunoscută, unii oameni de știință speculează că strugurii sunt otrăviți pentru câini din cauza Mycotoxins (de asemenea cunoscut ca si ciuperci) care crește pe struguri și produce o substanță toxică pentru câini (2).

Alți oameni de știință și veterinari consideră că strugurii pot fi toxici pentru câini, deoarece conțin salicilat. Saliclateis produs în mod natural în struguri și provoacă o scădere a fluxului sanguin la rinichi într-un corp al caninului datorită sensibilității lor la aceasta.

Care este doza toxică de struguri pentru câini?

Există Nu există doze toxice specifice de struguri pentru câini, deoarece strugurii afectează fiecare canină diferit (27). Unii câini sunt mult mai sensibili la toxinele de struguri decât altele, și mănâncă chiar și unul sau doi struguri poate avea consecințe dezastruoase pentru acești câini.

Alți câini pot fi capabili să mănânce cantități mai mari de struguri înainte de a arăta semne de toxicitate.

Oricum, este cel mai bine ca câinele tău să se desprindă de struguri și de toate produsele de struguri în întregime.

Amintiți-vă că vârsta, dimensiunea și greutatea câinelui dvs. nu vor avea nici o influență asupra modului în care va răspunde la consumul de struguri. Aceasta este presupunerea pe care trebuie să o facem, deoarece nu există nici o modalitate de a prezice cât de grav poate reacționa un câine la otrăvirea cu struguri.

LEGATE DE: Pot câinii să mănânce zmeură?

4 cele mai frecvente efecte secundare ale strugurilor pe câini

Pericole de toxicoză de struguri pentru câini

Acum că este clar că nu vă puteți da strugurilor de câine, să discutăm potențiale efecte adverse pe care le hrăni strugurii la câini poate provoca și ce ar trebui să faceți.

Este important să rețineți că cele mai multe simptome ușoare ale otrăvirii de struguri la câini nu apar până la 6-24 ore după ingestie. Simptomele severe de la otrăvirea cu micotoxină la câini se vor manifesta aproximativ 24-48 ore mai tarziu.

Prin simptomele de timp din câinele dvs. ajung la stadiul de 24-48 de ore, au fost deja făcute daune semnificative pentru corpul câinelui fără să știi nici măcar despre el (27).

Iată efectele secundare pentru a căuta dacă câinele dvs. mănâncă struguri:

1. Distresiune gastrointestinală la câini.

Toxina de struguri poate duce la dureri abdominale și la pierderea apetitului la câini. Unii canini vor experimenta vărsături severe și diaree, deoarece trupurile lor încearcă să expulzeze otravă de struguri.

2. Letargie și deshidratare la câini.

Aceste efecte secundare au tendința de a merge mână în mână cu stres gastrointestinal. Toxinele de struguri vor provoca letargie extremă, iar vărsăturile frecvente și diareea vor promova deshidratarea la câinele dvs.; Ambele circumstanțe pot fi periculoase.

Semnele suplimentare de deshidratare în câinele dvs. sunt, de obicei, gingii colorate, gâscă grele și gura uscată câinelui și nasul.

3. Tremore și slăbiciune la câine.

Toxica de struguri are un impact asupra corpului unui câine în multe moduri diferite, adesea ducând la tremururi și tremurări, iar în slăbiciune generală a mobilității animalului dvs. de companie.

4. Eșecul renal (renal).

Brusc de eșec de rinichi (renal) în câinele dvs. poate duce la Anuria sau o lipsă de producție de urină.

Insuficiența renală la câini este o situație de urgență veterinară, deoarece se produce odată ce Anuria apare, viața câinelui este în pericol. Alte simptome de insuficiență renală sunt respirația uremică, setea excesivă, greață, diaree, lipsa apetitului și durerea abdominală.

Care este prognosticul unui câine care a mâncat struguri?

Prognosticul pentru un câine care a consumat struguri sau stafide depinde de mulți factori: cantitatea de struguri pe care a mâncat-o, cantitatea de otrăvire suportate, cât de curând se începe tratamentul veterinar și dacă câinele a dezvoltat insuficiență renală sau nu (128, 29).

Un câine tratat imediat pentru consumul de struguri și toxicoza potențială are adesea o șansă favorabilă de recuperare. Un câine care nu este tratat cu un medic veterinar poate suferi rapid insuficiență renală, după care prognosticul este sărac și fatalitate foarte probabil.

Aproximativ 50% din toți câinii care mănâncă struguri dezvoltă insuficiență renală.

Rezumat:
Poate câinele meu să mănânce struguri?

Canții pot mânca struguri - toxicoza de struguri și pericolele explicateÎn concluzie, Câinii nu pot mânca struguri sau stafide, sau orice alt produs pe bază de struguri, cum ar fi sucul de struguri și, în special, vinul roșu. Nu există beneficii ale strugurilor pentru câini.

Nici o cantitate de struguri nu este sigură pentru câini.

Motivele pentru toxicitatea de struguri la câini sunt încă necunoscuți, dar oamenii de știință și veterinarii speculează că ar putea fi micotoxine.

Diferitele niveluri de sensibilitate pe care câinii au spre struguri și amenințarea pentru sănătatea câinelui vostru înseamnă că acest fruct trebuie să fie ținut departe de câinele dvs. în orice moment.

Dacă câinele dvs. ingeră struguri sau stafide, chiar și o cantitate mică, trebuie să contactați imediat medicul veterinar sau PET otrăvind imediat, deoarece este o situație de urgență.

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citate pentru acest articol

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. EUBIG PA1, BRADY MS, Gwaltney-Brant SM, Khan SA, Mazzaferro Em, Morrow cm. Insuficiență renală acută la câini după ingestia de struguri sau stafide: o evaluare retrospectivă de 43 de câini (1992-2002). J Vet Intern Med. 2005 sep-oct; 19 (5): 663-74.
  2. Bertelli aa1, das dk. Struguri, vinuri, resveratrol și sănătate cardiacă. J Cardiovasc Pharmacol. 2009 decembrie; 54 (6): 468-76. DOI: 10.1097 / FJC.0B013E3181BFAFF3.
  3. Gwaltney-Brant S, Holding JK, Donaldson CW, EUBIG PA, KHAN SA. Insuficiență renală asociată cu ingestia de struguri sau stafide la câini. J am Vet Med Assoc. 2001 15 mai; 218 (10): 1555-6.
  4. Nandakumar, V., Singh, T., & Katiyar, S. K. (2008). Prevenirea și terapia cu mai multe direcționate a cancerului de către proantocianidine. Scrisori de cancer, 269 (2), 378-387. http: // Doi.Org / 10.1016 / J.Canlet.2008.03.049
  5. Cos P1, deruyne t, Hermans N, apers S, Berghed DV, Vlietinck AJ. Proanthocianidinele în îngrijirea sănătății: tendințe actuale și noi. Curr Med Chem. 2004 mai; 11 (10): 1345-59.
  6. P. Langcake. R.J. Pryce. Producția de resveratrol de Vitis Vinifera și alți membri ai Vitaceae ca răspuns la infecție sau rănire. Pathologia plantelor fiziologice Volumul 9, numărul 1, iulie 1976, paginile 77-86
  7. Brown, L., Kroon, P. A., Das, D. K., DAS, S., Tosaki, A., Chan, V., ... Fick, P. (2009). Răspunsurile biologice la resveratrol și alte polifenoli din băuturile alcoolice. Alcoolismul, cercetarea clinică și experimentală, 33 (9), 1513-1523. http: // Doi.Org / 10.1111 / J.1530-0277.2009.00989.X
  8. Bagchi D1, Das DK, Tosaki A, Bagchi M, Kothari SC. Beneficiile de resveratrol în sănătatea femeilor. Medicamente explin clin. 2001; 27 (5-6): 233-48.
  9. Das dk1, mukherjee s, ray d. Erratum la: Resveratrolul și vinul roșu, inima sănătoasă și longevitatea. Heart Fail Rev. 2011 Iul; 16 (4): 425-35. DOI: 10.1007 / s10741-011-9234-6.
  10. Tomé-Carneiro, J., Gonzálvez, M., Larrosa, M., Yáñez-gascón, m. J., García-almagro, f. J., Ruiz-ros, j. A., ... Espín, J. C. (2013). Resveratrolul de struguri crește adiponectina serică și coborâtă genele inflamatorii în celulele mononucleare din sângele periferic: un triplu-orb, controlat cu placebo, un studiu clinic de un an la pacienții cu boală a arterei coronare stabile. Droguri cardiovasculare și terapie, 27 (1), 37-48. http: // Doi.Org / 10.1007 / S10557-012-6427-8
  11. Seymour, E. M., Bennink, M. R., Watts, S. W., & Bolling, S. F. (2010). Întregul de admisie a strugurilor impactul PPAR cardiac și activitatea NF-KB și exprimarea citokinei la șobolani cu disfuncție diastolică. Hipertensiune arterială, 55 (5), 1179-1185. http: // Doi.Org / 10.1161 / Hypertaritaritahaha.109.149393
  12. Reinisalo, M., Kårlund, A., Koskela, A., Kaarniranarana, K., & Karjalainen, r. O. (2015). Stilbenbe polfenol: mecanisme moleculare de apărare împotriva stresului oxidativ și a bolilor legate de îmbătrânire. Medicină oxidativă și longevitate celulară, 2015, 340520. http: // Doi.Org / 10.1155/2015/340520
  13. Ha Jh1, Shil PK2, Zhu P2, Gu L1, Li Q2, Chung S3. Inflamația oculară și stresul reticulului endoplasmatic sunt atenuate prin suplimente cu polifenolii de struguri în celulele epiteliului pigmentate retinian uman și la șoareci C57BL / 6. J Nutr. 2014 iunie 144 (6): 799-806. DOI: 10.3945 / JN.113.186957. EPUB 2014 Apr 3.
  14. Barb D1, Williams CJ, Neuwirth Ak, Mantzoros CS. Adiponectin în legătură cu malignități: o revizuire a cercetării de bază existente și a dovezilor clinice. Am J Clin Nutr. 2007 Sep; 86 (3): S858-66.
  15. Sao Muraki, Fumiaki Imamura, Joann E Manson, Frank B Hu, Walter C Willett, Rob M Van Dam, Qi Sun. Consumul de fructe și riscul de diabet de tip 2: rezultă din trei studii prospective de cohorta longitudinale. BMJ 2013; 347 DOI: HTTPS: // Doi.Org / 10.1136 / BMJ.F5001 (publicat 29 august 2013)
  16. Grønbaek M. Factorii care influențează relația dintre alcool și mortalitate - cu focalizare pe vin. J Interne Med. 2001 octombrie; 250 (4): 291-308.
  17. Grønbaek, M., Deis, A., Sørensen, T. I., Becker, U., Schnohr, P., & Jensen, g. (1995). Mortalitatea asociată cu prizele moderate de vin, bere sau băuturi spirtoase. BMJ: British Medical Journal, 310 (6988), 1165-1169.
  18. WannameThee, S. G., & Shaper, a. G. (1999). Tipul de băutură alcoolică și riscul de evenimente majore ale bolii coronariene și mortalitatea totală cauzei. American Jurnal de Sănătate Publică, 89 (5), 685-690.
  19. Arranz, S., Chiva-Blanch, G., Valderas-Martínez, P., Medina-Remón, a., Lamuela-Raventós, R. M., & Estuch, r. (2012). Vinuri, bere, alcool și polifenoli pe boala cardiovasculară și cancerul. Nutrienți, 4 (7), 759-781. http: // Doi.Org / 10.3390 / NU4070759
  20. Shroteriya S1, Agarwal R, Sclafani Ra. O perspectivă asupra chemoprevenției de către resveratrolul în carcinomul celulelor scuamoase ale capului și gâtului. Adv EX Med Biol. 2015; 815: 333-48. DOI: 10.1007 / 978-3-319-09614-8_19.
  21. Ruintenberg A1, Van Swieten JC, Witteman JC, Mehta Km, Van Duijn cm, Hofman A, Bretarler MM. Consumul de alcool și riscul de demență: Studiul Rotterdam. Lancet. 2002 Jan 26; 359 (9303): 281-6.
  22. GEA, A., Beunza, J. J., Estuch, R., Sánchez-Villegas, a., Salas-Salvadó, J., Buil-cosiales, P., ... martínez-gonzález, m. A. (2013). Consumul de alcool, consumul de vinuri și dezvoltarea depresiei: studiul predimensionat. BMC Medicine, 11, 192. http: // Doi.Org / 10.1186 / 1741-7015-11-192
  23. GEA, A., Martinez-gonzalez, m. A., Toledo, E., Sanchez-Villegas, a., Bes-rastrollo, m., Nuñez-Cordoba, J. M., ... Beunza, J. J. (2012). O evaluare longitudinală a depresiei consumului de alcool și a incidentului: proiectul Sun. BMC Sănătate publică, 12, 954. http: // Doi.Org / 10.1186 / 1471-2458-12-954
  24. Napoli R1, Cozzolino D, Guarsole V, Angelini V, Zarra E, Matarazo M, Cittadini A, Saccà L, Torella R. Consumul de vin roșu îmbunătățește rezistența la insulină, dar nu funcția endotelială la pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Metabolism. 2005 martie, 54 (3): 306-13.
  25. Hodge AM1, Engleză Dr., O`Dea K, Giles GG. Consumul de alcool, modelul de consum și tipul de băutură și riscul de diabet zaharat de tip 2. Diabet Med. 2006 iunie 23 (6): 690-7.
  26. Doreen M. Houston, Laurie L. Cap. Intoxicație de alcool acut într-un câine. Poate VET J Volum 34, ianuarie 1993
  27. Kovalkovičová, N., Šutiaková, I., Pistl, J., & Šutiak, v. (2009). Unele alimente toxice pentru animale de companie. Toxicologie interdisciplinară, 2 (3), 169-176. http: // Doi.Org / 10.2478 / V10102-009-0012-4
  28. Penny D, Henderson SM, Brown PJ. Raisin otrăvire într-un câine. VET REC. 2003 Mar 8; 152 (10): 308.
  29. Campbell a, Bates N. Otrăvire la stafide la câini. VET REC. 2003 Mar 22; 152 (12): 376.

Citiți următorul: Ce trebuie să știți despre prevenirea otrăvurilor pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca struguri? Toxica de struguri și pericolele explicate