Pot câinii să mănânce afine? Analiza beneficiilor dovedite

Afinele sunt un fruct de vară preferat plin de multiple Vitamine și minerale pentru oameni. Dar câinii pot mânca și afine, precum și afine pentru câini în condiții de siguranță pentru a consuma? Care sunt avantajele hrănirii afinelor la câini și există vreun efect secundar? Să aruncăm o privire mai atentă.

Dacă te-ai întrebat, și-mi pot da afine de câine, & # 8221; raspunsul este Da - Câinii pot mânca afine și nu sunt toxice pentru câini. De fapt, hrănirea afinelor la un câine poate fi o idee foarte bună din cauza cantității mari de nutrienți și antioxidanți pe care îi oferă.

Acestea fiind spuse, afinele pentru câini sunt doar bune în mod moderat și ca o dată ocazională. Ei nu ar trebui să devină o gustare regulată pentru un câine și este mai bine să le folosească Homemade câine Mâncăruri alimentare Sau ca un câine sănătos tratați pentru canina dvs. acum și din nou.

În acest articol, o să iau o privire de știință la modul în care afinele pot afecta câinii.

CITIT: Căpșuni pentru câini 101

Ce sunt afinele?

Afinele sunt un fruct delicios de calorii reduse, foarte nutritive și dulci (botanice, o boabe) de la Vaccinium gen. Afinele este un arbust de înflorire care produce fructe de pădure albastru sau purpuriu, care sunt verde la început și se întunecă pe măsură ce se coacă.

Briefinele de înaltă calitate sunt domestice în Statele Unite, iar afinele cu joasă sunt considerate sălbatice cultivate. Acestea sunt mai strâns legate de huckleberries și cranberries decât sunt legate de alte fructe de padure populare zmeură sau căpșuni.

Așa arată afine proaspete crude: 

Cum arată afinele

Afinele au fost cunoscute ca o hrană incredibil de sănătoasă de secole. Ele sunt considerate a SuperFood pentru câini și oamenii datorită multor substanțe nutritive, vitamine, minerale și antioxidanți pe care le oferă. Mai jos, vom analiza toate beneficiile lor.

Afine pentru câini 101
Pot câinii să mănânce afine?

Poate câinele meu să mănânce afineAstfel încât câinii să mănânce afine la fel de bine ca și oamenii pot? Da, absolut - afinele sunt sigure pentru caini să mănânce, și sunt la fel de nutritive un tratament pentru canini ca și ei pentru noi. Asigurați-vă că alimentați afine în mod moderat pentru a evita orice supărat digestiv în câinele dvs.

De fapt, un studiu a constatat că extractul de afine poate fi sănătos și sigur pentru câini chiar și atunci când se amestecă cu extract de struguri (1), care a fost surprinzător de văzut de atunci hrăniți struguri la câini În general, poate fi considerată o practică periculoasă.

Afinele sunt pline de umplutură nutriție, iar acestea sunt câteva dintre cele mai esențiale vitamine și minerale găsite în afine care sunt bune pentru câini:

  • Antioxidanți
  • Siliciu
  • Vitamina A
  • Complexul de vitamina B
  • Vitamina C
  • Vitamina E
  • Vitamina K
  • Seleniu
  • Zinc
  • Fier

Similar cu multe alte fructe de padure pe care le-am acoperit deja, afinele pot îmbunătăți atât sănătatea umană, cât și cea a animalelor atunci când sunt date în moderare. De exemplu, hrănirea câinelui două din trei afine ca un tratament bi-ziar poate oferi unele beneficii de sănătate definitive în timp.

Unele studii au arătat că, în special, la câinii de lucru (2), hrănirea afinelor poate ajuta la prevenirea leziuni oxidative care rezultă din exerciții fizice intense. Exact același rezultat din afine a fost observat în studiile clinice umane pe care le vorbesc mai jos. Ne spune că pentru câinii atletici în special, afinele pot fi foarte eficiente.

Să aruncăm o privire la o parte din cercetarea științifică privind afinele și beneficiile dovedite pe care le au după cum se observă atât în ​​studiile umane, cât și în studiile pe animale. Voi începe cu unii dintre cei mai puternici compuși de plante găsiți în afine:

Quercetin, Flavonol care scade tensiunea arterială și reduce riscul bolilor de inimă (3)
Anthocyanins, antioxidanți care pot reduce riscul bolilor de inimă (4)
MyRICETIN, Flavonol care poate reduce riscul de diabet și cancer (5)

Cele trei compuși de plante de mai sus sunt responsabili pentru unele dintre principalele beneficii ale afinelor. Acestea, alături de vitamine și minerale în afine, în special vitamina C (6), Vitamina K1 (7) și mangan (8) Faceți afine unul dintre cele mai bune superfood-uri.

Iată o defalcare bazată pe dovezi a modului în care afinele pentru câini și oameni sunt sănătoși și câteva motive foarte bune pentru a le adăuga la dieta caninei în cantități moderate:

  • Afinele au cea mai mare cantitate de antioxidanți ai tuturor alimentelor (9, 10)
  • Ableberries protejează colesterolul de daune și îmbunătățește inima (11)
  • Afinele îmbunătățesc tensiunea arterială (12, 13)
  • Afinele protejează împotriva îmbătrânirii și a cancerului (14)
  • Afinele pot preveni boala cardiacă și loviturile de inimă (15)
  • Afinele ajută la combaterea diabetului (16)
  • Ableberries ajută la lupta împotriva inflexiunilor tractului urinar (17)
  • Afinele reduc stresul oxidativ și deteriorarea musculară (2, 18)
  • Afinele îmbunătățesc memoria și funcția creierului (19, 20)

Cele de mai sus sunt doar o scurtă defalcare a studiilor privind afinele și modul în care acestea afectează oamenii și animalele. Există aproximativ încă 100 de lucrări pe care le-am putut găsi pe efectele pozitive ale afinelor, dar nu vă voi plictisi cu aceia.

După cum puteți vedea, există un motiv foarte bun pentru a consuma dvs. afineți și este probabil ca de când afinele pentru câini sunt sigure și non-toxice, ar putea fi o bună adăugire a dietei câinelui tău. Rețineți că numai unele dintre studii sunt făcute cu câini, în timp ce majoritatea beneficiilor de sănătate observate ale afinelor au fost din studiile clinice umane.

Pot câinii să bea suc de afine?Pot câinii să bea suc de afine

Deoarece sucul de afine este în principiu afine în formă lichidă - un extract de afine - este sigur să presupunem că câinii pot bea suc de afine fără probleme, cu condiția ca numai o cantitate mică să fie dată la un moment dat și nu este parte din dvs. Dieta regulată a câinelui.

În timp ce sucul de afine va avea multe dintre beneficiile pentru sănătate ale întregului afine pentru câini, va lipsi, de asemenea, în altele, în special - fibră. Fibrele sunt importante pentru multe aspecte în corpul câinelui și mai ales atunci când consumând fructe dulci ca un afine înalt în zaharuri naturale.

Inutil să spun, este mai bine să nu-ți dai câinele nici un fel de sucuri de afine artificiale sau prelucrate. Dacă ați fi dat puțin, asigurați-vă că este natural și proaspăt stoarse.

Boabe pentru câini

Am acoperit anterior mai multe tipuri de fructe de pădure pentru câini, toate fiind sigure și sănătoase pentru canini să consume în cantități moderate. Același lucru este valabil și pentru afine, deoarece studiile arată în mod clar câteva beneficii imense pe care le pot oferi.

Cele patru tipuri principale de fructe de pădure pentru câini de mâncare sunt:

  • Căpșune
  • Zmeură
  • Mure
  • Afine

Adăugarea oricăror fructe de padure de mai sus în dieta câinelui dvs. sau oferindu-le ca un tratament ocazional poate stimula sănătatea caninului și bunăstarea generală. Acum, să ne uităm mai atent la beneficiile specifice de sănătate ale afinelor pentru câini și de unde provin.

10 beneficii potențiale ale afinelor pentru câini

Pot să-mi dau afine de câine

Am stabilit deja un răspuns clar la întrebare, pot hrăni afine la câinele meu, # 8221; și din moment ce afinele sunt non-toxice și sigure pentru câini, poate fi o idee bună să le începeți să le dați caninii dvs. acum și din nou în cantități mici până la moderate.

Iată cele zece beneficii potențiale de sănătate ale hrănirii afinelor la câini:

1. Conținutul ridicat de antioxidant din afinele ajută la combaterea îmbătrânirii și a cancerului.

Afinele se crede că au cea mai mare capacitate antioxidantă a tuturor legumelor și fructelor de pe planetă, așa cum au arătat studiile menționate mai sus.

Acești antioxidanți împiedică leziunile ADN atât la om, cât și la animalele cauzate de radicalii liberi din organism. Daunele ADN duce la îmbătrânire și la dezvoltarea cancerului.

Antioxidanții în afine ajută la combaterea directă a procesului de îmbătrânire în multe moduri diferite, nu mai puțin, prin menținerea funcției creierului și îmbunătățirea memoriei.

2. Siliconul în afine ajută la consolidarea structurilor osoase și a pielii.

Siliconul este un mineral găsit în cantități moderate în afine care pot încuraja creșterea osoasă sănătoasă și întărirea țesuturilor conjunctive în corpul canin.

Acest mineral poate ajuta articulațiile câinelui să rămână suplu și să lupte împotriva osteoporozei, artrită ca vârste de câine. Siliconul promovează, de asemenea, o creștere sănătoasă a părului, unghiilor și pielii.

3. Vitamina A promovează sănătatea ochilor.

Beta-carotenul vitaminei A, care se găsește în cantități mici în afine, promovează sănătatea generală a ochilor. În timp ce afinele nu sunt sursa principală a acesteia, vitamina este încă acolo.

Această vitamină poate, de asemenea, să îmbunătățească haina și pielea unui câine. În plus, vitamina A lucrează pentru a îmbunătăți creșterea osoasă sănătoasă și alte procese legate de os în organism.

4. Complexul de vitamina B ajută la menținerea mai multor funcții ale corpului.

Afinele conțin cantități mici de complex de vitamina B, adică o varietate de vitamine b diferite. Aceste vitamine sunt responsabile pentru funcțiile și dezvoltarea celulelor critice, cum ar fi producerea de energie în celule și diviziunea și regenerarea celulelor.

Complexul de vitamina B poate ajuta, de asemenea, regenerarea și creșterea neuronală a corpului canin, precum și prevenirea formării pietrei vezicii urinare.

5. Afinele au vitamina C, un antioxidant important pentru corp.

Afinele conțin cantități semnificative de vitamina C (acid ascorbic) care pot îmbunătăți mulți parametri diferiți și importanți în corpul unui câine.

În special, vitamina C reduce deteriorarea celulelor oxidative, îmbunătățește sistemul imunitar și poate preveni cancerul și bolile autoimune la câini.

6. Vitamina E acționează ca un antioxidant și promovează metabolismul celulelor.

Vitamina E din afine este un antioxidant care produce, de asemenea, membranele din jurul celulelor, metabolismul grăsimilor și respirația celulelor.

7. Vitamina K îmbunătățește sângerarea câinilor și sănătatea ficatului.

Afinele au vitamina K în ele care au un impact semnificativ asupra corpului câinelui dvs.

Vitamina K poate îmbunătăți sănătatea sângelui și a ficatului la câini, precum și au efecte pozitive asupra bolilor inimii și osoase în canini.

8. Seleniul încurajează dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos.

Alături de vitamina C din afine, seleniul poate fi, de asemenea, vital pentru formarea unui sistem imunitar sănătos în câinele dvs. Acest beneficiu se extinde și la glanda tiroidă.

În plus, sa constatat că seleniul ajută la sănătatea comună, condițiile îmbunătățite ale pielii și stratului și în prevenirea cancerelor în studiile clinice umane.

9. Zincul este necesar pentru procesele adecvate ale corpului metabolic.

Zincul găsită în cantități mici în afine este esențială pentru sistemul imunitar în ansamblu, precum și producția de hormoni vitali. Acesta joacă un rol-cheie în sinteza ADN-ului și replicarea ADN-ului și a ARN-ului.

Zincul promovează, de asemenea, o vedere sănătoasă, părul puternic, pielea și unghiile, precum și îmbunătățește funcția creierului și memoria. Este vital pentru structura scheletică și sinteza colagenului.

10. Fierul este esențial pentru dezvoltarea funcțiilor hemoglobinei și enzimelor.

Afinele oferă fier, un element chimic crucial care este necesar pentru ca organismul să supraviețuiască. Fierul creează hemoglobină și instituie funcția de enzimă adecvată.

Beneficiile de sănătate ale afinelor pentru câini infografice
BluberryCouncil.Org

"Deci, pot să-mi dau afine de câine?"

Cu toate cele de mai sus, este clar că Da - poți să-ți dai afine de câine ca o tratare ocazională și ar fi o idee bună să păstrați afinele în dieta câinelui tău.

Afinele fac o gustare foarte sanatoasa pentru cainele tau atunci cand este dat in cantitate mici. Este mai bine să le oferiți de câteva ori pe săptămână și să vă observați câinele și cum reacționează la el.

Fresh, natural, întregul afine, care au fost spălate temeinic sunt cea mai bună alegere pentru câinele peste sucul de afine, afine uscate și, în special, ceva prelucrat.

Linia de jos: Afinele nu sunt doar sigure pentru câini, dar sunt o putere nutrițională a unei gustări care oferă câinelui dvs. cu o sănătate întreagă.

1 Efecte secundare potențiale ale afinelor pentru câini

Sunt afine pentru câini sănătoșiAfinele sunt una dintre puținele fructe de padure care au fost studiate și testate cu câini și s-au dovedit a fi în siguranță și chiar și-au îmbunătățit sănătatea. Hrănirea afinelor la câini au Nu există efecte secundare, cu condiția să faceți acest lucru în mod moderat și să monitorizați canina.

Cu toate acestea, atunci când dau prea multe afine pentru câini, există un potențial efect advers:

1. Probleme gastrointestinale la câini.

Hrănirea unui exces de afine la câinele dvs. poate supăra stomacul, determinând fie constipație, fie diaree datorită cantității mari de zaharuri naturale în afine.

Câinii cu stomacuri sensibile sunt mai predispuse pentru a dezvolta disconfort gastrointestinal și iritabilitate, motiv pentru care nu este recomandat să hrănească afinele acestor câini.

Rezumat:
Poate câinele meu să mănânce afine?

Pot câinii să mănânce afineÎn concluzie, afinele pentru câini sunt sigure să consume și chiar sunt recomandate pentru a adăuga la dieta câinelui dvs., în special dacă vă pregătiți propriile mese de casă pentru câini de casă.

Afinele sunt dovedite științific ca fiind un tratament extrem de hrănitiv, cu cea mai mare cantitate de antioxidanți ai tuturor alimentelor de pe planetă.

Acestea oferă tone de beneficii pentru organismul general și sănătatea creierului, de la oase mai puternice la un sistem imunitar mai dur la îngrijirea preventivă împotriva bolii și a cancerului.

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Martineau, A.-S., Leray, V., Lepoudere, A., Blanchard, G., Bensalem, J., GAUDOUT, D., ... în numele Consorțiului Neurofenols. (2016). Un extract mixt de struguri și afine este sigur ca câinii să consume. BMC Cercetare veterinară, 12, 162. http: // Doi.Org / 10.1186 / s12917-016-0786-5
  2. Dunlap Kl, Reynolds AJ, Duffy LK. Puterea totală antioxidantă în câinii de sanie suplimentată cu afine și compararea parametrilor de sânge asociați cu exercițiul. Comp Biochem Physiol A Mol Integru Physiol. 2006 aprilie; 143 (4): 429-34. EPUB 2006 Mar 6.
  3. Larson, A. J., Symons, J. D., & Jalili, t. (2012). Potențial terapeutic al Quercetinului pentru a reduce tensiunea arterială: revizuirea eficacității și a mecanismelor. Avansuri în nutriție, 3 (1), 39-46. http: // Doi.Org / 10.3945 / an.111.001271
  4. Wallace, T. C. (2011). Antocianine în boala cardiovasculară. Avansuri în nutriție, 2 (1), 1-7. http: // Doi.Org / 10.3945 / an.110.000042
  5. Phillips, P. A., Sangwan, V., Borja-cacho, d., Dudeja, V., Vickers, S. M., & Saluja, a. K. (2011). MyRICETIN induce moartea celulelor cancerului pancreatic prin inducerea apoptozei și inhibarea căii de semnalizare a fosfatidilinozitolului 3-kinazei (PI3K). Cancer Litere, 308 (2), 181-188. http: // Doi.Org / 10.1016 / J.Canlet.2011.05.002
  6. SHAIK-DASTHAGIRISAHEB YB, Varvara G, Murmura G, Saggini A, Caraffa A, Antinolfip P, Tete, Tripodi d, Conti F, Cianchetti E, Tonito E, Rosati M, Speranza L, Pantalone A, Sagginsi R, Tei M , Speziali A, Conti P, Thehaarides TC, Pandolffi F. Rolul vitaminelor D, E și C în imunitate și inflamație. J Biol Regul Agenți Homeost. 2013 Apr-iunie; 27 (2): 291-5.
  7. Bügel S. Vitamina K și sănătatea oaselor. Proc nutr Soc. 2003 noiembrie; 62 (4): 839-43.
  8. Aschner jl1, aschner m. Aspecte nutritive ale homeostaziei de mangan. Aspecte MOL Med. 2005 Aug-Oct; 26 (4-5): 353-62.
  9. Kelly L. Wolfe, Xinmei Kang, Xiangjiu el, Mei Dong, Qingyuan Zhang și Rui Hai Liu. Activitatea antioxidantă celulară a fructelor comune. Departamentul de Științe Alimentare și Institutul de toxicologie Comparativă și Mediu, Universitatea Cornell, Ithaca, New York 14853-7201
  10. Anterior rl1, cao g, anterior rl, cao g. Analiza botanică și a suplimentelor alimentare pentru capacitatea antioxidantă: o revizuire. J AOAC INT. 2000 Jul-Aug; 83 (4): 950-6.
  11. Khurana, S., Venkataraman, K., Hollingsworth, A., PICHE, M., & Tai, t. C. (2013). Polifenoli: beneficiază de sistemul cardiovascular în sănătate și în îmbătrânire. Nutrienți, 5 (10), 3779-3827. http: // Doi.Org / 10.3390 / NU5103779
  12. Sarah A. Johnson, PhD, RD, CSO, Arturo Figueroa, MD, PhD, FACSM, Negin Navaei, Alexei Wong, PhD, Roy Kalfon, MS, Lauren T. Ormsbee, MS, Rafaela G. Feresin, MS, Marcus L. Elam, MS, Shirin Hooshmand, Mark E. Payton, dr., Bahram H. Arjmandi, PhD, Rd. Consumul zilnic de afine îmbunătățește tensiunea arterială și rigiditatea arterială la femeile aflate în postmenopauză cu pre- și etapa 1-hipertensiune: un studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo. DOI: http: // dx.DOI.Org / 10.1016 / J.Jand.2014.11.001
  13. Basu, A., Du, M., Leyva, M. J., Sanchez, K., Betts, N. M., Wu, M., ... Lyons, t. J. (2010). Ableberries scade factorii de risc cardiovascular la bărbații și femeile obeze cu sindrom metabolic. Jurnalul de Nutriție, 140 (9), 1582-1587. http: // Doi.Org / 10.3945 / JN.110.124701
  14. Wilms LC1, Boots Aw, De Boer VC, Maas Lm, Pachen Dm, Gottschalk RW, Ketelslegers Hb, Godschalk RW, Haenen Gr, Van Schooten FJ, Kleinjans JC. Impactul polimorfismelor genetice multiple asupra efectelor unei intervenții de suc de afine de 4 săptămâni asupra leziunilor dna limfocitare indusă de ex vivo în voluntarii umani. Carcinogeneza. 2007 august; 28 (8): 1800-6. EPUB 2007 Jun 29.
  15. Cassidy, A., Mukamal, K. J., Liu, L., Franz, M., Eliassen, A. H., & Rimm, e. B. (2013). Un aport ridicat de antocianină este asociat cu un risc redus de infarct miocardic la femeile tinere și de vârstă mijlocie. Circulație, 127 (2), 188-196. http: // Doi.Org / 10.1161 / Circulationaha.112.122408
  16. Stell, A. J., Numerar, K. C., Johnson, W. D., Șampanie, C. M., & Cefalu, w. T. (2010). Bioactivi în afine îmbunătățesc sensibilitatea la insulină în bărbații și femeile obeze, rezistente la insulină. Jurnalul de Nutriție, 140 (10), 1764-1768. http: // Doi.Org / 10.3945 / JN.110.125336
  17. Jepson RG1, Craig JC. O revizuire sistematică a dovezilor pentru afine și afine în prevenirea UTI. MOL NUTR FOOD RES. 2007 iunie; 51 (6): 738-45.
  18. MCLAY, Y., Barnes, M. J., Muntel, T., Hurst, S. M., Hrst, R. D., & Stannard, S. R. (2012). Efectul consumului de afine din Noua Zeelandă asupra recuperării de la daunele musculare induse de exerciții excentrice. Jurnalul Societății Internaționale de Nutriție Sportivă, 9, 19. http: // Doi.Org / 10.1186 / 1550-2783-9-19
  19. Devore, E. E., Kang, J. H., Bretarler, M. M. B. și Grodstein, F. (2012), Diete de boabe și flavonoide în legătură cu declinul cognitiv. Ann neurol., 72: 135-143. DOI: 10.1002 / ANA.23594
  20. Krikorian, R., Shidler, M. D., Nash, T. A., Kalt, W., Vinqvist-Tymchuk, M. R., Shukitt-Hale, B., & Joseph, J. A. (2010). Suplimentarea de afine îmbunătățește memoria la adulții mai în vârstă. Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară, 58 (7), 3996-4000. http: // Doi.Org / 10.1021 / JF9029332

Citiți următorul: Cum se face ca câinele de casă să trateze

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce afine? Analiza beneficiilor dovedite