Câinii pot mânca căpșuni?

castron de căpșuni

Un fruct popular de vară, căpșuni sunt o capsuri de vreme caldă. Pe măsură ce încorporați fructe mai proaspete în dieta ta în această vară, vă puteți întreba dacă este bine să aruncați Fido câteva căpșuni de la farfurie - și, din fericire, răspunsul este da. Iată cum să împărtășiți în siguranță căpșuni cu pooch-ul dvs. în această vară.

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?

Sunt căpșuni sigure pentru câini?

În timp ce există unele fructe de vară care nu sunt chiar prietenoase cu animalele de companie, cum ar fi strugurii (care sunt toxici) sau cireșe (care conțin gropi toxice), căpșunile sunt un fruct care poate fi oferit în siguranță pentru animalul dvs. de companie, atâta timp cât sunt în mod corespunzător curățate, frunzele sunt îndepărtate și sunt servite în bucăți pentru a preveni blocarea sau blocarea intestinală.

Dar, ca și în cazul unui lucru bun, ei ar trebui să se bucure încă cu moderatie. Fructele ca căpșunile conțin zahăr natural și fibre, și consumul prea mult poate provoca probleme digestive precum diareea, precum și alte probleme de sănătate.

Beneficiile de sănătate ale căpșunilor pentru câini

Căpșunile sunt pline de nutrienți care sunt buni atât pentru oameni, cât și pentru omologii lor canine (inclusiv vitaminele C, B și K, precum și potasiu, acid folic, iod și magneziu).

Aceste fructe roșii suculente nu sunt doar calorii scăzute și pline de vitamine, fibre și antioxidanți, dar au fost atribuite, de asemenea, cu o serie de beneficii pentru sănătate - pot întări sistemul imunitar, să sprijine gestionarea greutății, să îmbunătățească sănătatea dentară și chiar inhiba procesul de îmbătrânire. Căpșunile sunt, de asemenea, o sursă bogată de omega-3, care este benefică pentru pielea câinelui și sănătatea hainei.

În general, veterinarii recomandă acest lucru Tratamente reprezintă doar aproximativ 10% din dieta câinelui dvs. Alte fructe de summerie care sunt sigure pentru a le împărtăși și pot oferi beneficii de sănătate pentru câinele dvs. includ pepene verde (fără semințe), afine, cantaloupe, mango (atâta timp cât este decojită și tăiată) și chiar bananele înghețate.

Ca întotdeauna, ar trebui să vă asigurați că ați verificat cu medicul veterinar înainte de a oferi câinelui alimente umane ca căpșunile. Dacă primiți Go-Aici, începeți cu doar câteva bucăți de căpșuni și monitorizați-vă animalul pentru a vă asigura că el sau ea nu are o reacție negativă. Poate doriți să vă mențineți să oferiți fructe precum căpșuni la orice câini care sunt deja supraponderali sau au condiții cum ar fi diabetul sau alte probleme digestive, deoarece alimentele umane cum ar fi fructele pot agrava aceste condiții.

Cum să hrăniți căpșuni la câinele dvs

Chiar dacă căpșunile nu sunt toxice pentru câini, nu înseamnă că doriți să vă permiteți ca câinele să se hrănească la fel de mult ca el sau ea dorește. O preocupare de sănătate cu fructe precum căpșunile este că conținutul lor de fibre și zahăr natural pot duce la probleme gastrointestinale pentru câinele dvs., inclusiv vărsături și diaree.

Cel mai sigur mod de a servi căpșuni la puii voștri este să le spălați cu atenție și să tăiați fructele în bucăți mici. Acest lucru va ajuta la prevenirea sufocării și pentru a le face mai ușor pentru ca câinele dvs. să digerați. Asigurați-vă că optați pentru căpșuni organice ori de câte ori este posibil să eliminați preocupările legate de urmele de pesticide sau alte substanțe chimice dăunătoare pe fructe pe care le împărțiți cu animalul dvs. de companie (căpșunile organice vor fi mai bune pentru sănătatea dumneavoastră).

Unii câini (rase deosebit de mici) se pot bucura de fructe de padure sau chiar un piure care se adaugă la alimentele lor. Și majoritatea câinilor se vor bucura de căpșuni înghețate ca un tratament răcoritor pentru a le ajuta să le răcească într-o zi de vară fierbinte.

Dacă aveți de gând să împărțiți căpșunile cu câinele dvs., asigurați-vă că evitați conserve sau alte forme prelucrate de căpșuni (cum ar fi căpșunile sirope care ar putea fi servite pe partea de sus a clapetelor sau vafelor), care conțin adesea conservanți și zahăr adăugat. Acești conservanți ajută la păstrarea culorii roșii a fructului și aroma dulce, coaptă, dar tot zahărul adăugat nu este sănătos pentru animalul dvs. de companie. Aceste zaharuri și conservanți pot afecta comportamentul câinelui (exact cum pot face ca copiii să acționeze un pic hiper), iar în timp pot crește riscul de probleme legate de greutate cum ar fi obezitatea și diabetul zaharat. La fel ca și cu oamenii, prea mult zahăr poate, de asemenea, să afecteze în mod negativ dinții Pooch și să conducă la decăderea dinților.

5 alimente care sunt toxice pentru animalele de companie (și unele alternative sănătoase)
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca căpșuni?