Pisicile pot mânca afine?

Afine

Beneficiile de sănătate ale afinelor sunt abundente. Afinele conțin vitamine, antioxidanți, fibre și alți compuși care ajută la stimularea sănătății în multe feluri, de la susținerea funcției tractului urinar la combaterea cancerului. Oamenii și câinii se bucură de afine, dar cum rămâne cu pisicile? Pisicile pot mânca afine în siguranță și, dacă da, câte afine pot mânca o pisică?

Unele fructe sunt sigure pentru ca pisicile să mănânce și unii nu sunt. După cum se dovedește, afinele sunt sigure pentru a se hrăni cu pisicile. În general, pisicile nu mănâncă mult fructe. Spre deosebire de câinii, care sunt omnivore, pisicile sunt clasificate drept "obligați carnivorele."Aceasta înseamnă că majoritatea dietă a pisicii trebuie să fie compusă din pisicile de carne nu necesită fructe și legume în dieta lor. Din acest motiv, pisicile doresc cel mai mult alimente savuroase. De fapt, s-ar putea să fiți surprinși să aflați că pisicile domesticite fizic nu pot gusta lucruri dulci - ele nu dispun de receptorul de gust specific (numit gena TAS1R2) care trebuie să fie capabili să identifice arome dulci.

"Dar cum poate fi aceasta?"S-ar putea să întrebați. "Pisica mea iubește înghețată!"Interesant, unele pisici se bucură de a mânca lucruri cum ar fi înghețată și iaurt. Cercetătorii au teoretizat că pisicile sunt de fapt atrase de conținutul de grăsimi din alimente cum ar fi înghețată și iaurt, mai degrabă decât dulceața acestor alimente. (Este important să rețineți că pisicile ar trebui să mănânce numai cantități foarte mici de alimente lactate cum ar fi înghețată și iaurt. Pisicile sunt intolerant la lactoză, Ceea ce înseamnă că nu pot digera lactoza care se găsește în lapte și produse lactate, astfel încât alimentele lactate pot da pisicilor supărat stomacului, inclusiv diareei și vărsăturilor.)

Pisicile alimentare umane nu ar trebui să mănânce niciodată

Beneficiile afinelor pentru pisici

Afinele sunt considerate superfood, care este un aliment care oferă beneficii suplimentare de sănătate deasupra și dincolo de nutriția sănătoasă. Deși majoritatea cercetărilor despre beneficiile de sănătate ale afinelor au fost făcute la om (și într-o măsură mai mică, câini), beneficiile cunoscute de sănătate ale afinelor ar putea, de asemenea, să ajute pisicile.

Afinele conțin niveluri ridicate de antioxidanți (compuși care luptă împotriva radicalilor liberi, încetinirea deteriorării celulelor corpului). Antioxidanții pot încetini procesul de îmbătrânire și pot chiar să lupte cu cancerul. Fibra de afine poate ajuta la reducerea inflamației pe tot corpul, condiții potențial de ușurință, cum ar fi artrita și boala intestinală inflamatorie. Ableberries sprijină, de asemenea, sănătatea tractului urinar (ca și Cranberries).

Potențiale preocupări de sănătate

Deși este sigur și eventual chiar benefic pentru a vă hrăni cantitatea de pisici mici de afine ca un tratament în plus față de alimentele sale de pisică completă și echilibrată, există un astfel de lucru ca prea mult de un lucru bun. Din nou, deoarece pisicile sunt obligate carnivore, majoritatea dieta unei pisici ar trebui sa fie carne. Deși pisicile pot mânca și digera fructe și legume, prea mult ar putea provoca supărat stomacul. Pisica ta ar trebui să mănânce o dietă de înaltă calitate, completă și echilibrată, care satisface nevoile nutriționale unice de pisici. Foods Cat Cat includ o declarație pe etichetă care stă în cazul în care produsul este "complet și echilibrat", ca certificat de Asociația Americană a Oficialilor de Control al Fluxiei (AAFCO). Declarația completă și echilibrată pe o etichetă alimentară cu pisică înseamnă că pisica va obține toate substanțele nutritive esențiale pe care le are nevoie, în echilibrul corect, după cum este necesar pentru acea etapă de viață: întreținerea adulților (pentru pisici adulți), creștere și reproducere (pentru pisoi și femele însărcinate sau care alăptează) sau toate etapele de viață (pentru toate pisicile, fie că este vorba de pisoi sau adulți).

Orice alte alimente pe care le hrăniți pisica, inclusiv afine, ar trebui să nu facă mai mult de 10% din dieta totală a pisicii dvs. (restul de 90% ar trebui să fie alimentele complete și echilibrate ale pisicii dvs.). Deoarece pisicile sunt mici, limitează afinele la unul până la trei afine pe zi.

Ce fel de afine pot mânca pisicile?

Pisicile pot mânca afine proaspete sau gătite. Alegeți afine organice dacă sunteți preocupat de pesticide și alte substanțe chimice utilizate pentru a le crește. Chiar dacă cumpărați organice, spălați întotdeauna afine înainte de a le hrăni pe pisica voastră.

Modalități sigure de a hrăni afinele pe pisica ta

Dacă vă puteți obține pisica dvs. să mănânce afine, ele pot fi un tratament sănătos pentru majoritatea pisicilor. De fapt, unele alimente de pisică comercială conțin afine ca ingredient.

Este întotdeauna cel mai bine să discutați cu medicul veterinar înainte de a adăuga alimente noi, cum ar fi afinele la dieta pisicii tale. După ce obțineți veterinarul dvs., puteți da afine o încercare. Din moment ce pisicile nu pot gusta lucruri dulci, vor fi atrase de alte calitati de afine. De exemplu, pisicile ca texturi noi și interesante, astfel încât pisica dvs. ar putea crede că este distractiv să mestecați afine. Pisicile îi place, de asemenea, să mănânce alimente umede, astfel încât o afine suculentă ar putea fi doar biletul.

S-ar putea să fiți surprins de dorința pisicii dvs. de a încerca afine ca un tratament. Încercați să vă oferiți pisicilor afinele integrate integrate sau să le tăiați în jumătate sau să le spargeți astfel încât pisica dvs. să poată vedea și să miroasă în interiorul suculei. Dacă pisica dvs. nu pare interesată, puteți încerca amestecarea afinelor brute tăiate sau afine gătite în mâncarea pisicii dvs. Dacă pisica dvs. nu pare interesată să mănânce afine, nu forțați problema.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pekel, Ahmet Yavuz și colab. Gust Preferințe și gustarea dietei în pisiciJurnalul de Cercetare a Animalelor Aplicate, vol 48, nu. 1, 2020, pp. 281-292. Informa Britanie Limited, DOI: 10.1080/09712119.2020.1786391

  2. Craig, J. M. Intoleranța alimentară la câini și pisiciJurnalul de Practică Animală mică, 2018. Wiley, DOI: 10.1111 / JSAP.12959

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile pot mânca afine?