Pisicile pot mânca afine?

Pot pisicile să se alăture în consumul de afine nutritive? Statutul superfood al afinelor se traduce și în pisici? Să aruncăm o privire la faptul dacă afinele pot fi incluse ca parte a dietei pisicii tale, câte pisici de afine pot mânca o zi și orice altceva trebuie să știm despre acest fruct uimitor.

Ce sunt afinele?

Afinele sunt fructele purpuriu-albastru care cresc pe secta vaccinului plantelor de afine. Cyanococcus. Ele sunt originare din America de Nord și sunt strâns legate de afine.

Afinele sunt mici (până la un diametru inch), fructe rotunde, ușor aplatizate, cu un capăt aruncat la baza fructului. Ele sunt disponibile pe scară largă în magazine din întreaga lume datorită popularității și etichetării lor ca o alimentație sănătoasă.

Statistici nutriționale de afine

Afinele sunt una dintre cele mai nutriente fructe dens. De fapt, conform USDA, 100 g de afine conțin:

Apă84.21g
Energie57kcal
Proteină0.74g
Gras0.33g
Carbohidrați14.49g
Fibră2.4g
Zaharuri9.96g

Acest lucru face ca afinele să fie o gustare cu conținut scăzut de calorii care este mai mare în fibră decât alte fructe. Afine, de asemenea, o sursă bună de anumite vitamine și minerale, în special:

Vitamina C9.7mg
Vitamina K19.3UG
Mangan0.3 mg
Vitamina B60.1 mg
Calciu6 mg

Beneficii nutriționale de afine

Afinele sunt deseori etichetate ca superfood. Doar pentru că sunt mici, nu înseamnă că afinele nu pot împacheta un pumn nutritiv!

Nu numai că afinele sunt bogate în nutrienți, cum ar fi potasiul și vitaminele A, C și K, sunt, de asemenea, scăzute în calorii. De fapt, sunt aproximativ 85% apă! Aceasta înseamnă că pot fi folosite pentru a redirecționa atât pisicile, cât și oamenii. Afinele au un conținut foarte ridicat de vitamina C, care este important pentru un sistem imunitar complet funcțional.

Pisicile pot mânca afine?

După ce ați citit despre modul în care sunt afine fabuloase, probabil că sunteți mai interesat să aflați dacă pisicile pot avea afine ca parte a unei diete echilibrate.

Vestea mare este că pisicile pot mânca afine, atâta timp cât sunt crude și proaspete. Nu uitați să le spălați mai întâi pentru a elimina orice urme de pesticide. "Nu sunt carnivorele pisicilor?"Am auzit că spui! Da, pisicile sunt obligate carnivore - ceea ce înseamnă că au nevoie de carne pentru a supraviețui. Cu toate acestea, mulți proprietari de pisici vor fi de acord că prietenii noștri felini nu sunt deasupra încercând fructele sau legumele ciudate și mulți dragoste pentru a gusta pe o varietate de alimente umane!

Cu toate acestea, există câteva tipuri de afine pe care nu trebuie să le hrăniți niciodată pisicii. Nu este o idee bună să hrăniți afinele vechi sau mucegăite, deoarece acestea pot conține micotoxine și alcool. De asemenea, nu ar trebui să furați afine pregătite - eu.e Conserve de afine, sau afine într-o plăcintă. Plain, afine congelate sunt bine pentru a vă alimenta pisica, atâta timp cât le lăsați să dezgheț mai întâi.

Ce zici de sucul de afine și extractul de afine? Ei bine, pisicile pot avea afine suculente, dar ar trebui să aveți grijă ca nimic altceva să nu fi fost adăugat la suc. Cele mai multe sucuri de afine cumpărate de magazin vor fi ridicate în zaharuri și conservanți adăugate, deci nu sunt potrivite pentru pisici.

De asemenea, ar trebui să aveți grijă cu pisicile care eșarsează mâncarea în jos - afinele pot fi pericole de sufocare. Poate doriți să tăiați afinele în jumătate pentru a le face mai sigure.

Sunt afine bune pentru pisici?

Pisica în aer liber

Nu numai că afinele sunt sigure pentru pisici, probabil că le dau și unele beneficii pentru sănătate. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt incluse în multe alimente pentru animale de companie. Ei fac, de asemenea, un mare tratament sănătos care este mai mic în calorii decât multe pisici tratează.

Antioxidanți

Afinele pot avea mai mulți antioxidanți decât orice alt fruct! Antioxidanții sunt substanțe care vă ajută organismul să combată deteriorarea "radicalilor liberi liberi" - compuși instabili care deteriorează ADN-ul în celulele corpului.

Afinele conțin o familie de antioxidanți numiți flavonoides, care conțin antocianine, unul dintre cei mai puternici antioxidanți.

Au fost demonstrate aceste antocianine reducerea stresului oxidativ La om, în pericol de boli de inimă, dar este puțin probabil că vor beneficia de inimile feline. Pisicile suferă de tensiune arterială ridicată, iar afine au fost demonstrate tensiune de sange scazuta în oameni.

Antioxidanții au, de asemenea, un efect asupra îmbătrânirii și este posibil ca acestea să încetinească debutul demenței. O recenzie a arătat un impact asupra capacității creierului mai în vârstă de învățare - ceea ce poate ajuta pisicile noastre mai mari să păstreze mental activ în vârstă înaintată.

În cele din urmă, au fost demonstrate antioxidanții din afine Îmbunătățiți sensibilitatea la insulină La persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Pisicile suferă, de asemenea, cu diabetul de tip 2, deci este posibil în viitor că acest lucru devine util pentru ajutorul tratamentului cu diabet zaharat la pisici.

Sănătatea urinară

Boala de tractul urinar inferior (Flutd) este una dintre cele mai frecvente condiții pe care pisicile noastre sunt predispuse la. Afine, ca niște afine, sunt considerate a fi bune pentru sănătatea urinară. A sugerat că lucrează în același mod - prin prevenirea ca bacteriile E. coli Atașarea la peretele vezicii urinare.

Câte afine pot mânca o pisică?

Puteți avea prea mult un lucru bun, iar conținutul de fibre și zahăr de afine pot duce la un stomac deranjat și diaree dacă sunt consumate cantități mari.

Când primiți primele afine pe pisica voastră, trebuie să vă alimentați numai pe unul - puteți vedea dacă pisica îi place și le monitorizează timp de 48 de ore pentru orice efecte adverse. S-ar putea să găsiți pisica dvs. preferă ca afinele lor să fie deschise sau piure.

Dacă pisica vă decide că le plac afinele, și nu au avut semne de supărare, câte pot mânca o zi? Ei bine, asta depinde de greutatea pisicii tale și de orice alte tratamente pe care le primesc. O pisică de 9lb care nu are alte tratamente poate consuma un sfert dintr-o ceașcă de afine fără a trece peste alocația lor de calorii - dar nu am recomanda hrănirea atât de mult cât ar provoca cu siguranță probleme digestive.

Dacă pisica ta se bucură de afine, este mai bine să rămâi la nu mai mult de una sau două afine pe zi pentru a evita tulburarea supărată din toată fibrele și zahărul, în timp ce mențin încă o dietă sănătoasă. Afinele pot fi folosite în locul pisicilor tratează ca o alternativă scăzută de calorii.

Gândurile finale

Afinele sunt un fruct sănătos, cu câteva calorii și o mulțime de substanțe nutritive. Sunt sigure pentru pisici atâta timp cât sunt hrăniți în cantități mici, crude și fără alte ingrediente ca fiind ocazional. Ele conțin antioxidanți importanți și sunt chiar incluși în multe alimente de pisică!

întrebări frecvente

Ce fructe de padure sunt rele pentru pisici?

Cele mai multe fructe de padure sunt sigure pentru pisici să mănânce, inclusiv zmeură, căpșuni, afine și mure, dar ar trebui să evitați strugurii, ceea ce poate fi toxic pentru pisici.

Sunt afine sigure pentru pisici să mănânce?

Da, afinele sunt sigure pentru pisici și câini să mănânce. Sunt scăzute în calorii și în apă ridicată, astfel încât să poată face o gustare răcoritoare. Cu toate acestea, trebuie să hrăniți doar afine crude proaspete sau dezghețate fără alte ingrediente adăugate.

De ce pisicile mănâncă afine?

Deși majoritatea pisicilor sunt agitate, mulți sunt fericiți să încerce alimente noi. Afinele sunt bune, deoarece au un conținut ridicat de apă, care ar putea ajuta la rehidratarea pisicilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile pot mânca afine?