Este peștele dvs. Omnivore, erbivore sau carnivore?

Un singur piranha într-un rezervor de pește

O greșeală Mulți proprietari de acvarii amatori fac în comunitatea lor să se combine peștii omnivori, erbivori și carnivori. Deoarece majoritatea oamenilor tind să se gândească la alimentele de pește ca fulgi dintr-o sticlă, nu este greu de văzut cum pot fi făcute astfel de greșeli. Din păcate, amestecarea peștilor greșiți poate avea consecințe mortale pentru unele dintre animalele de companie.

Diete de pește

Nu toate peștii necesită aceeași dietă. Ca și alte organisme, un pește este proiectat cu a gură, dinți și un tract digestiv care este destinat anumitor tipuri de alimente. Este important să rețineți că orice creatură vie va mânca aproape orice dacă sunt suficient de foame. Cu alte cuvinte, nu facem ipoteze largi despre nevoile dietetice ale unui pește-pe baza numai pe observare.

Faceți temele și aflați ce trebuie să mănânce peștele să rămână sănătoși. Există trei categorii de bază pe care peștele le pot fi clasificate, pe baza nevoilor lor dietetice. Acestea sunt carnivore, erbivore și omnivore.

Carnivores

Acestea sunt consumatori de carne și, în general, necesită alimente vii.Ei au o gură mare, cu dinți ascuțiți, care îi permit să-și prindă prada și să-i distrugă bucățile mari de carne, care este înghițită, mai degrabă decât pământul sau mestecați mai întâi.

Carnivorele au un tract intestinal scurt și un stomac relativ mare conceput pentru a ține un întreg pește. Sistemul lor digestiv nu are capacitatea de a digera materie vegetală, deci chiar dacă ar putea să mănânce plante, ei nu pot deriva nutrienți de la ei ca și alte tipuri de pește. Deoarece vor urmări și vor mânca alte pești în acvariu, carnivorele nu sunt potrivite pentru un rezervor comunitar.

Erbivores

Pe capătul opus al lanțului alimentar alimentar din carnivore este erbivore. Deși erbivorele pot fi uneori văzute să mănânce alimente vii, Dieta corectă pentru un erbivore constă din plante, alge și fructe.

Ei nu au stomacul adevărat - în schimb, ei posedă un intestin specializat care este capabil să spargă obiectul plantelor. Dinții lor sunt plini, ceea ce le permite să mănânce alimente înainte de ao înghiți. Pentru că lipsesc un stomac pentru că deține volume mari de alimente, erbivorul trebuie să mănânce frecvent - de cel puțin câteva ori pe zi. Deoarece erbivorele necesită hrăniri frecvente de legume și fructe, ele nu sunt adesea cea mai bună alegere pentru un rezervor comunitar.

Omnivores

Un omnivore va mânca o varietate de carne și materie vegetală. Deși omnivorează poate și va mânca materie vegetală, ei nu pot digera unele tipuri de boabe și plante. Dinții lor și tractul digestiv posedă unele dintre trăsăturile carnivorelor și ale erbivorelor.

Omnivorele sunt cele mai ușoare din toate peștii să se hrănească, pe măsură ce mănâncă Flake Foods precum și alimente vii și totul între ele. Din acest motiv, Omnivores sunt o alegere excelentă pentru un rezervor comunitar.

După cum puteți vedea, este important să vă hrăniți peștele dvs. Dieta corespunzătoare, deoarece corpurile lor sunt proiectate pentru anumite tipuri de alimente. Dacă nu sunteți sigur ce tip de alimente are nevoie de pește, utilizați diagrama de tip alimentar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Nutriție în peșteManualul veterinar, 2020

  2. Zhang, Peiyu și colab. Omnivorele acvatice își schimbă poziția trofică față de creșterea consumului de plante, deoarece stoichiometria plantelor devine mai asemănătoare cu stoichiometria corpuluiPLUS UNU, vol 13, nu. 9, 2018, p. E0204116. Biblioteca publică a științei (PLOS), DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0204116

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este peștele dvs. Omnivore, erbivore sau carnivore?