Pot câinii să mănânce piulițe macadamia? Beneficii și efecte secundare

Noi toți iubim nuci și nuci Macadamia sunt unul dintre cele mai bune. Dar câinii pot mânca și nuci macadamia și sunt piulițe macadamia sigure pentru caini să consume? Care sunt beneficiile pentru sănătate de a oferi nuci de macadamia câinilor și există efecte secundare? Să aruncăm o privire mai atentă la asta.

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;pot să-mi dau câinele macadamia nuci,& # 8221; raspunsul este Nu, nu puteți alimenta nuci Macadamia la câini, Chiar și în cantități mici. Nuci de macadamia sunt toxice pentru câini și pot provoca o serie de probleme de sănătate în canin.

Nuci Macadamia sunt foarte sănătoase pentru ca oamenii să mănânce și să ofere multe beneficii pentru sănătate, nu mai puțin de faptul că sunt un aliment foarte ușor de pierdut. Din păcate, nu puteți hrăni piulițele macadamiei la câini, chiar dacă în teorie pot fi benefice pentru canini într-un fel.

Să aruncăm o privire mai atentă la nuci de macadamia pentru câini și de ce acest caz.

LEGATE DE: Canții pot mânca cireșe?

Ce sunt piulițele macadamiei?

Nuci Macadamia sunt de fapt fructe de Macadamia, un copac indigenos în Australia. În țările din afara SUA, ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de piuliță de Bush sau Hawaii Nut.

Pentru oameni, nuci Macadamia oferă o nutriție excelentă, deoarece sunt pline de vitamine și minerale, precum și o mare sursă de grăsime alimentară sănătoasă.

Așa arata nuci Macadamia:

Cum arată nuci Macadamia

Din păcate, acest lucru foarte nutritiv și gustos nuca Fructele nu pot fi hrănite câinilor. S-a arătat că nuci de macadamia pentru câini sunt toxice și vor provoca o serie de probleme de sănătate.

De asemenea, citiți: Câinii pot mânca marshmallows?

Macadamia nuci pentru câini 101
Pot câinii să mănânce piulițe macadamia?

Nu, câinii nu trebuie să mănânce piulițe macadamia, nici măcar în cantități mici. Aceste nuci sunt otrăvitoare pentru câini și vor provoca Toxicoza.

Toxicoza (otrăvire toxică) la câini apare adesea ca urmare a unor alimente care interferează cu procesele biologice din corpul caninului. Efectele secundare generale pot fi orice de la vărsături minore la cele mai importante, cum ar fi moartea câinelui.

În timp ce cauza toxinelor pentru câini în multe alimente (inclusiv piulițele macadamiei) rămâne un mister pentru medicii veterinari și oameni de știință, efectele secundare ale toxicozei sunt clar definite și pot pune câinele în disconfort și stres semnificativ, cel puțin.

Există beneficii de nuci Macadamia pentru câini?

Pot să-mi dau câinele macadamia nuci?Nu, nu există beneficii de sănătate din hrănirea nuci Macadamia la câini.

Chiar dacă nuci de macadamia s-au dovedit a avea câteva beneficii de sănătate excelente pentru oameni, nu este același lucru pentru câini.

La om, poate Colesterolul inferior Așa cum este indicat de mai multe studii (1, 2, 3, 4); Câinii nu pot profita de aceleași beneficii. Dar răspunzând la întrebarea "# 8220;pot câinii să mănânce piulițe macadamia,& # 8221; și & # 8220;pot să-mi dau câinele macadamia nuci& # 8221; este ușor - un simplu NU.

Deoarece nu sunt piulițe macadamia toxic pentru câini, Oamenii de știință și medicul veterinarii nu sunt în măsură să studieze orice beneficii potențiale ale nuci de macadamia pentru câini și nici nu există un motiv.

Toxica impactului dăunător are pe câini ca rezultat potențial al oferirii nuci de macadamie câinilor depășește cu mult orice beneficiu nutrițional mic că aceste nuci pot conține.

Ceea ce este toxicoza piuliței macadamiei?

Toxin otrăvire la câini nu a fost studiată suficient pentru a oferi răspunsuri bune, dar știm că unele alimente sunt foarte dăunătoare pentru câini, nuci Macadamia fiind una dintre acestea.

În măsura în care știm în prezent, când câinii mănâncă piulițe macadamia, o toxină începe să influențeze sistemul neurologic în corpul lor.

În timp ce simptomele de toxicoză de nuci Macadamia sunt luate în considerare neletal, efectele secundare care apar variază de la disconfort serios pentru câinele dvs. la spitalizare. Cele mai multe cazuri ale acestei toxicoze sunt rezolvate în 48 de ore.

LEGATE DE: Pot câinii să mănânce tofu?

7 Efecte secundare potențiale ale piulițelor macadamiei pentru câini

Efectele secundare ale piulițelor macadamiei pentru câiniScurta de mai sus ar trebui să fie o indicație clară că nu puteți alimenta nuci Macadamia câinilor în nici un caz, deoarece piulițele macadamiei sunt toxice pentru câini.

Mai jos sunt cele șapte potențiale efecte secundare câini pot experimenta dacă ingeră nuci de macadamia.

1. Distrugerea gastrointestinală.

Cantități mari de piulițe de macadamie pentru câini înseamnă cantități mari de grăsime dietetică (care ar putea fi buni în cantități moderate pentru câini) și, cel mai important, toxina de piuliță Macadamia care duce la dureri abdominale, vărsături și pierderea apetitului la câini.

2. Pancreatită canină.

Nuci de macadamia sunt foarte ridicate în grăsimi dietetice, astfel încât hrănirea unor cantități mari la câinele dvs. poate duce la pancreatită canină, deoarece câinii nu sunt concepuți pentru a procesa atât de mult.

Pancreatita este o inflamație a pancreasului, ceea ce determină defectarea pancreasului.

Pancreatita determină durere și disconfort semnificativ pentru câinele dvs. Câinele își poate pierde apetitul, stomacul poate fi licitat și umflat și poate să vadă frecvent.

3. Letargie la câini.

Nivelurile de serotonină din nuci de macadamia sunt suspectate de a avea un rol în toxicitatea lor la câini. Cu cât mai multe piulițe macadamia un câine mănâncă, cu atât mai mult nivelurile de serotonină cresc în corpul lor, rezultând forme ușoare la letargie.

4. Hipertermie și febră la câini.

Toxinele din piulițele macadamiei pot duce la hipertermie, o afecțiune în care temperatura unui câine devine periculos de mare. Câinii cu hipertermie prezintă niveluri ridicate de stres, iar celelalte sisteme importante ale corpului vor suferi. Ca rezultat, câinii pot prezenta probleme gastro-intestinale, neurologice, respiratorii, musculo-scheletice și renale.

Câinii pot dezvolta, de asemenea, o febră în această etapă a toxicozei.

5. Ataxia (pareză din spate) și tremur.

Oferirea nuci de macadamia la câini poate provoca ataxie și tremor. Ataxia prezintă ca o pierdere de echilibru și mișcare necoordonată, se manifestă adesea în slăbiciunea spatelui.

Câinii cu ataxia pot să se rătăcească, să cadă în jos sau să ritm în cercuri. Tremurul și amețelile pot, de asemenea, să însoțească ataxia, complicând în continuare starea generală a câinelui.

6. Rigiditatea și durerea articulară.

Câinii pot prezenta o inflamație dureroasă a articulațiilor după ce au consumat chiar și cantități mici de nuci de macadamie, ducând la rigiditate și disconfort.

7. Membrane mucoase palide.

Colorarea normală pentru gingiile unui câine ar trebui o culoare roz sănătoasă. Câinii care au toxicoza piuliței macadamiei pot avea membrane mucoase palide care indică un număr scăzut de celule sanguine și / sau șocuri.

De asemenea, citiți: Pot câinii să mănânce banane?

Mai multe despre nuci Macadamia pentru câini
O precauție de siguranță pentru proprietari

Pericole de piulițe Macadamia pentru câiniDeoarece am stabilit impactul dăunător pe care nu-l hrăni nuci de macadamie la câini, următorul pas ca proprietar de câine responsabil este de a identifica posibile produse alimentare care conțin piulițe macadamia.

Iată câteva alimente care să țină la îndemâna câinii dvs .:

  • Nuci de macadamia
  • Trail amestecuri
  • Ulei de piuliță Macadamia
  • Cookie-uri de piuliță Macadamia
  • Ciocolată acoperită cu nuci Macadamia
  • Băuturi cu piulițe Macadamia

Deci, s-ar putea să vă gândiți că câinele dvs. nu putea niciodată să-și ia labe pe nimic cu nuci de macadamia în ea, dar câinii sunt persistenți, încăpățânați și inteligenți. Nu subestimați capacitatea câinelui tău de a-și urma nasul și de a intra în mâncare pe care vrea să o mănânce.

Nuci Macadamia de fapt gust bun pentru câini și rar vor spune nu le-a.

Fii în căutarea acestor semne că câinele tău ar fi putut mânca nuci Macadamia:

  • Pungi mestecate
  • Deschideți boluri sau recipiente de mix de traseu
  • Cookie-urile au rămas să se răcească
  • Proprietar (de familie / prieteni) Nuci de hrănire câinelui

Dacă câinele meu mănâncă piulițe macadamia?

Consultați întotdeauna medicul veterinar imediat dacă câinele dvs. ingerați piulițele macadamiei sau orice altceva care are chiar și un pic de piulițe Macadamia în ele.

În funcție de severitatea sa, toxicoza de nuci Macadamia poate necesita oricare dintre următoarele proceduri pentru a-și grăbi recuperarea câinelui și pentru a evita alte complicații de sănătate:

  • Vărsături indusă
  • Consumul de carbune activat
  • Medicamente pentru a reduce febra
  • IV FLUIDS

Rezumat:
Pot câinii să mănânce piulițe macadamia?

Pot câinii să mănânce piulițe macadamiaÎn concluzie, Câinii nu ar trebui să mănânce niciodată nuci macadamia, Chiar și în cantități mici.

Proprietarii de animale de companie ar trebui să evite să ofere nuci de macadamie sau orice alimente care pot conține nuci de macadamie cu toate costurile datorate toxicozei care pot apărea chiar dacă un pic este consumat.

Din fericire, toxicoza pentru câini este non-fatală în majoritatea cazurilor, dar canina dvs. va trece prin unele simptome foarte înfricoșătoare, confuze și dureroase înainte de recuperare.

Prevenirea este esențială în această situație. Păstrați orice nuci de macadamie sau alimente care conțin aceste nuci în afara câinelui dvs. și oferă în schimb tratamente sănătoase sau produse alimentare.

Referințe

Referințe și citate

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Hiraoka-Yamamoto J1, Ikeda K, Negishi H, Mori M, Hirowe A, Sawada S, Onobayashi Y, Kitamori K, Kitano S, Tashiro M, Miki T, Yamori Y. Efecte de lipide serice ale unei diete bogate în acid gras (palmitoleic) mononesaturate pe bază de piulițe macadamia la femei sănătoase, tinere japoneze. Clin Exp Pharmacol Physiol. 2004 Dec; 31 furnizor 2: S37-8.
  2. Garg ML1, Blake RJ, Wills Rb. Consumul de nuci Macadamia scade nivelurile de colesterol din plasmă și LDL la bărbați hipercolesterolemici. J Nutr. 2003 Apr; 133 (4): 1060-3.
  3. Curb Jd1, Wergowske G, Dobbs JC, Abbott Rd, Huang B. Efectele lipidice serice ale unei diete de grăsime ridicată pe bază de nuci de macadamia. Arch Intern Med. 2000 Apr 24; 160 (8): 1154-8.
  4. Griel Ae1, Cao Y, Bagshaw DD, Cifelli AM, Holub B, Kris-Etherton PM. O dietă bogată în nuci de macadamia reduce colesterolul total și LDL în bărbați și femei ușor hipercolesterolemice. J Nutr. 2008 APR; 138 (4): 761-7.

Citiți următorul: 10 alimente câinii nu ar trebui să mănânce

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce piulițe macadamia? Beneficii și efecte secundare