Canții pot mânca cireșe?

Montmorency cireșe

Bogat în substanțe nutritive precum vitaminele A și C, fibrele, antioxidanții și melatonina, cireșele sunt un tratament de vară dulce. Dar sunt aceste fructe delicioase, nutritive în siguranță pentru a împărtăși cu animalele de companie?

În timp ce multe fructe de vară sunt sănătoase, răcoritoare și sigure pentru a împărtăși cu prietenii noștri cu patru picioare, iar cireșele conțin niște substanțe nutritive benefice, din păcate pot face mai mult rău decât bine pentru câini.

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?

Sunt cireșe în siguranță pentru câini?

Când vine vorba de cireșe, în timp ce carnea nu este neapărat toxică pentru prietenii noștri cu patru picioare, ei ar trebui să fie oferite doar cu precauție extremă. Și asta se întâmplă în primul rând pentru că cireșe vin cu un pericol inerent pentru animalele noastre - gropile, tulpinile și frunzele conțin cianură. Acest lucru este valabil pentru toate soiurile de cireșe, inclusiv Bing, Rainier și cireșe negre.

Cianura este otrăvitoare pentru animalele de companie și oamenii deopotrivă și poate fi potențial letală dacă este consumată în cantități mari. Astfel încât câinii pot mânca cireșe neprelucrate în cantități mici, ele trebuie să fie pregătite cu grijă pentru a se asigura că gropile, tulpinile și frunzele au fost complet îndepărtate.

De asemenea, proprietarii de animale de companie ar trebui să fie ezitanți să ofere alimente cu aromă de cireșe la câinii lor, deoarece sunt în mod obișnuit încărcate cu arome artificiale, substanțe chimice și zahăr. De fapt, chiar și alimentele care sunt aromate în mod natural cu cireșe reale vor avea adesea un pic de zahăr suplimentar.

În ceea ce privește beneficiile potențiale ale sănătății, în timp ce cireșele au fost asociate cu totul, de la controlul zahărului din sânge până la reducerea hipertensiunii și chiar ușurarea durerii, din păcate, un câine ar trebui să consume destul de puțini cireșe pentru a profita de aceste beneficii - și asta Riscul depășește cu mult beneficiul. Și, bineînțeles, veți dori întotdeauna să verificați cu medicul veterinar pentru a obține ok înainte de a oferi cireșe (sau orice altă mâncare umană) cu pooch-ul tău.

Pericolele de cireșe pentru câini

Împreună cu riscul de otrăvirea cu cianură, Chellurile înșiși reprezintă, de asemenea, riscul blocajelor intestinale, deoarece acestea pot deveni ușor blocate în tractul digestiv al unui câine (care pune viața în pericol și poate necesita o intervenție chirurgicală). Acest lucru este valabil mai ales pentru rasele mai mici, care sunt mai sensibile la blocajele dintr-o groapă mică de cireșe. Proprietarii de animale de companie ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de faptul că puii pot fi mai susceptibili la blocaje, cât și otrăvirea cu cianuri, deci aveți grijă deosebită când oferiți cireșe sau orice alte alimente umane cu un catelus.

Desigur, există niște cireșe care sunt neprelucrate, cum ar fi cireșe super dulce maraschino (tipul pe care îl veți găsi adesea în băuturi). Problema cu aceste cireșe - precum și toate fructele conservate, prelucrate - nu sunt atât de multe gropi, dar cantitatea de zahăr adăugat care este folosit pentru a le îndulța. Pericolele pe termen scurt ale prea multor zahăr pentru câini variază de la hiperactivitate la problemele de burtă cum ar fi diaree, în timp ce provoacă mai multe condiții grave cum ar fi pancreatita, diabetul și obezitatea în timp.

În general, dacă doriți să împărtășiți niște fructe cu câinele dvs. în această vară, stick cu capse mai sigure precum afine sau pepene verde (și, ca întotdeauna, păstrați un ochi pe dimensiunile porțiunilor lui Rover). Dacă oferiți fructe cu gropi, asigurați-vă întotdeauna că oferiți carnea - chiar dacă groapa nu conține cianură, există întotdeauna pericolul blocajelor intestinale.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. mănâncă cireșe întregi

Dacă câinele dvs. se întâmplă să înghită o întreagă cireșă când nu căutați, nu este nevoie să vă panică imediat. O groapă de cireș nu va fi suficientă pentru a provoca otrăvirea cu cianuri. Cu toate acestea, există încă riscul blocării intestinale, astfel încât să doriți să vă asigurați că monitorizați pooch-ul timp de cel puțin 24 de ore, căutând simptome cum ar fi vărsături, constipație sau scăderea poftei de mâncare și scăderea producției fecale. Simptomele otrăvirii cu cianură acută se pot prezenta în 15 până la 20 de minute de consumarea cireșelor.

Cu toate acestea, în cazul în care câinele dvs. tocmai a scăzut cireșele multiple, atunci când ar trebui să vă numiți medicul veterinar și să începeți să le urmăriți pentru simptomele otrăvirii cu cianuri, care pot include gingii care sunt luminoase roșii în culori, respirația dificilă și elevii dilatați. În cazuri mai severe, câinele dvs. poate intra în șoc. Toate aceste simptome necesită o atenție veterinară imediată. VET dvs. poate determina că cel mai bun mod de acțiune este de a provoca vărsături, care poate ajuta la prevenirea toxicității cianurii.

5 alimente care sunt toxice pentru animalele de companie (și unele alternative sănătoase)
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Canții pot mânca cireșe?