Cum sunt câinii de ghid pentru munca orb? Tot ce trebuie să știți

Câinii sunt deja o binecuvântare de la Dumnezeu. Printre piscina binecuvântată sunt câinii noștri de ghidare! Ele sunt răspunsul la toate rugăciunile noastre - câini speciali pentru nevoi speciale.

Mulți dintre noi sunt familiarizați cu câinele care îndrumă pe alți oameni care sunt dezactivați vizual pe parcuri, străzi și alte locuri publice. Cu toate acestea, dacă nu ați beneficiat de fapt de acești câini special instruiți, nu aveți nicio idee cât de minunată și minunată tovarășii iubitoare Ele pot fi în realitate.

Câinii de ghid sunt "SIDA de mobilitate" pentru persoanele care sunt orbe sau au o capacitate de viziune mai mică de a călători în siguranță. Ghidul câinilor vin cu Dumnezeu dotate cu îndrăzneală de a escorta oamenii în jurul valorii și prin obstacole și mulțimi. Ei sunt instruiți astfel încât unii dintre ei să fie capabili să recunoască și să găsească obiecte cum ar fi scaunul, ușa și chiar liftul. Vedeți, ce har sunt!

Așadar, astăzi, articolul nostru este vorba despre câinii de ghidare și tot ce trebuie să știți despre ei.

câine-ghid

Ce trebuie să știm despre câinii de ghidare?

Există câteva concepții greșite despre câinii de ghidare. În primul rând: oamenii cred că oamenii orbi sau persoanele cu deficiențe de vedere nu au un sentiment de orientare și mobilitate (O & M) de călătorie datorită cărora preferă să folosească un câine de ghid pentru a călători independent și în siguranță. În acord cu asta, oamenii presupun că câinele de ghidare le arată calea.

Acest lucru nu este deloc adevărat. O persoană care este orb sau cu deficiențe de vedere direcționează câinele, iar scopul câinelui este acela de a conduce doar persoana în jurul obstacolelor și de a arăta locația bordurilor și a pașilor.

Deplasându-se la o altă concepție greșită, care este acel ghid câinii arată persoana când este în siguranță pentru a traversa drumul. Din nou, neadevarat. De exemplu, câinele de ghid nu are nicio idee când lumina semnalului se schimbă de la roșu la chihlimbar la verde. Este persoana cu deficientă de vedere care determină dacă este în siguranță să traverseze drumul și care ar trebui să meargă. Câinele de ghidare îi conduce doar pe drum pentru a ajunge la cealaltă parte în siguranță.

Diverse, câinele de ghid nu știe dacă este sigur să traverseze drumul sau nu. Ei văd dacă mașinile se apropie de cealaltă parte și sunt prea apropiate. Rețineți că câinele de ghidare a fost instruit într-o manieră, prin care, el sau ea știe când să oprească sau să încerce să-și mute persoana din calea lor.

Este un câine de ghid ideal pentru dvs?

Dacă credeți că aveți nevoie de un câine de ghid, nu puteți obține unul. Există pași pentru aceasta și, prin urmare, trebuie să participați la o școală specială de câine. Școala vă va numi un câine împreună cu instruirea despre modul în care trebuie să aveți grijă de câine în timp ce vă îndrumă pe toți în căile voastre.

Este obligatoriu de școli de câini de ghidare pentru a demonstra solicitanților lor cum trebuie să aibă abilitățile necesare pentru a călători independent cu câinele. Aceasta include, de obicei, mersul pe jos, traversând drumurile, găsind destinații și de a-și găsi drumul când este pierdut sau dezorientat.

Fiți atenți la acel câini de ghidare nu pentru toti. Trebuie să luați în considerare două lucruri în spatele minții când vă gândiți să obțineți un câine de ghid:

  • Întreținere ridicată

Ghidul câinilor necesită îngrijire zilnică. Ei trebuie să fie Fed la timp, în mod corespunzător îngrijite, cu suficientă stimulare fizică și mentală, ușurată și, cel mai important, dată Exercițiu suficient și afecţiune.

  • Folosește-l sau îl pierde

Ghidul câinilor trebuie să-și îndeplinească sarcinile de mobilitate în fiecare zi, fără a eșua. Deși sunt crescuți științific, precum și foarte instruiți, câinele își va pierde abilitățile fără o practică continuă.

De unde vin ei?

Ghidul câinilor absolvenți de la școli de ghidare. Da, unele institute oferă câini cu programe de formare specifice pentru a le pregăti pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere. Aceste institute sunt organizații non-profit sau finanțate de donații caritabile care se specializează în formarea câinilor cu un handler. În mod normal, aceasta include:

  • Creșterea câinilor de ghidare într-o stare de mediu
  • Organizarea de programe de ridicare a catelului pentru câinii de ghidare viitoare
  • Evaluarea câinilor de ghidare potențială
  • Ghidul de instruire Câini
  • Proprietari de instruire
  • Instructori de instruire
  • Potrivirea proprietarilor cu câinii lor potriviți
  • Asigurarea responsabilității pentru câinii de ghidare pensionată prin plasarea lor în case noi

Retrieveri de aur, Păstorii germani și Retrieverii Labrador sunt ceea ce majoritatea școlilor preferă să se antreneze. Acest lucru se datorează faptului că aceste rase sunt identificate prin inteligența, rezistența, ascultarea și prietenia și, prin urmare, sunt potrivite pentru acest loc de muncă. Institutele de câini de ghidare își rasează câinii într-o condiție extrem de specială, alegând părinții cu inteligență și abilități de ghidare specială.

În legătură cu o postare: 8 cele mai ușoare rase de câine pentru a se antrena

Chiar și după ce a acordat o atenție deosebită detaliilor, unele pui nu se dovedesc a fi eligibile pentru slujbă. În acest caz, acei câini sunt mutați într-o altă organizație, prin care aceștia pregătesc câini pentru alte tipuri de servicii ca câinii care ajută oamenii din scaune cu rotile. Restul sunt vândute ca animale de companie. Acest lucru se face cu un acord care mai târziu câinii ar fi spayed sau sterilați pentru a ajuta la controlul populației de câine.

Abilitățile unice ale câinilor de ghidare

Câinii de ghidare sunt Extrem de inteligent! Ei nu numai că învață cum să ghideze o persoană în siguranță în jurul obstacolelor, dar sunt, de asemenea, instruite în "neascultarea inteligenței". Spuneți, dacă un câine i se dă nici un fel de contract de la trestie, ei sunt instruiți să nu se supună, e.G. refuză să facă un pas înainte în drum atunci când se desfășoară traficul.

În plus, câinii de ghidare sunt instruiți pentru a obține maniere impecabile. De atunci vă vor însoți într-un magazin alimentar, transport public sau un restaurant, ei vor ști cum să evite distragerile. Ghidul câinilor sunt creaturi motivate naturale care au dorința de a vă bucura și o dorință puternică de a lucra.

Ei iau indicii și direcția de la tovarășii lor umani. Depinde de persoana, care decide ce cale să ia și dacă este în siguranță pentru ei să traverseze drumul. Prin repetare, câinele de ghidare știe cum să-și amintească cursul lor regulat. Cu toate acestea, este sarcina persoanei de a cunoaște locația lor în orice moment.

O femeie orb cu un câine de ghidare

Are un câine de ghid ca având un câine de companie?

Nu chiar. Un comportament câine de ghid în casă și o importanță câine de companie în casă este în întregime diferită. În timp ce un câine de ghid nu ar trebui să li se permită să urce pe mobilier și canapele și nu ar trebui să fie încurajată să se încânte și să scadă când alții ajung la tine acasă. Dar, desigur, câinii de companie au voie să facă acest lucru.

Întotdeauna amintiți-vă că câinele dvs. de ghid este câinele dvs. de lucru și că comportamentul său va avea un efect în aer liber. Prin urmare, este responsabilitatea dvs. de a menține formarea câinelui în consecință, așa că câinele răspunde corect.

Cum sunt instruiți câinii de ghidare?

Iată o imagine de ansamblu asupra vieții unui câine de ghid de la catelus prin pensionare:

  • Pași de bebeluș

La fel cum am menționat instituțiile de câini de ghid, care și-au ras propriile pui în casa lor, ei sunt cei care îi antrenează și ei. Atunci când astfel de organizații își replică propriii câini, ei sunt capabili să se asigure că câinii lor au cele mai bune caracteristici și temperament.

De la o vârstă fragedă, puii sunt introduși diferitelor tipuri de stimuli de mediu în mod controlat și sigur al organizației. Acest lucru este acela de a permite catelului să dezvolte abilități de coping specifice și să-l încurajeze să câștige mai multă încredere.

Pentru a explica un pic despre modul în care începe pregătirea lor, așternutul lor sunt organizate în ordine alfabetică. Puii primesc un nume care începe cu alfabetul de gunoi.

  • Acasă Socializare

Când puii devin cu aproximativ șapte săptămâni, ele sunt puse în case de voluntariat ca perechi pentru o săptămână. Socializarea timpurie este vorba despre depășirea obstacolelor precum scările și rămânând departe de mama și frații lor.

  • Învățarea timpurie

Odată ce puii se fac cu socializarea lor la domiciliu și se îndreaptă spre cea de-a opta săptămână, catelul este repartizat cu un Raiser de Puppy Voluntar, care le educă cu formarea casei, Instruire de bază de ascultare și îngrijirea. Această educație este fundamentul pentru învățarea lor viitoare.

Aceasta este o socializare și formare esențială pentru ca puii să fie încrezători și conținut într-un alt tip de setări, cum ar fi un oraș aglomerat sau drumuri liniștite, care călătoresc pe trenuri și autobuze și intră în ascensoare.

Puppy este, de asemenea, ajustat la situații în care există trafic intens, zgomote puternice, drumuri, biserici, se comportă bine la restaurante și învățând să se ocupe de fiecare situație.

  • La școală

La vârsta de 14 luni, câinii sunt trimiși la centrele de instruire în care își încep pregătirea timpurie. Faza inițială de antrenament durează cinci luni cu un instructor.

În acest moment, dacă câinele califică standardele necesare pentru a fi un câine de ghid, instructorul trece la o pregătire avansată pentru următoarele trei luni. Acesta este locul în care instructorul îmbunătățește abilitățile câinelui, astfel încât el să poată oferi o mobilitate în siguranță pentru o persoană orb sau cu deficiențe de vedere.

Instructorul va observa comportamentul câinelui, trăsăturile sale de personalitate; Dacă câinele este confortabil de mers pe jos în oraș sau în mediul rural, dacă câinele merge încet sau rapid, etc. Verificarea acestor caracteristici, câinele este apoi asociat cu cineva pe lista de așteptare care să îndeplinească exact aceleași cerințe.

Potrivirea câinelui drept la proprietarul drept este crucial. Centrele de ghidare a câinilor au pus mult timp și efort pentru a vă asigura că este construit cel mai bun parteneriat.

  • La muncă

Când câinele devine 22 de luni, el sau ea a absolvit în cele din urmă ca un câine de ghidare complet instruit. Odată ce câinele a fost asociat cu noul lor proprietar, ambii participă la cursuri private împreună la Centrul de Instruire a câinelui.

Când câinele și proprietarul se întorc la domiciliu, instructorii din centrul de antrenament ar face încă vizite pentru a se asigura că atât câinele, cât și proprietarul funcționează bine împreună.

  • Pensionare

Câinii de ghidare, de obicei, anvelopă când au vârsta de aproximativ 10 ani, iar în acest stadiu, centrul de antrenament ar căuta să se pensioneze câinele. Într-adevăr, acesta este un moment foarte dificil atât pentru proprietar, cât și pentru câine, așa cum au petrecut împreună cu un deceniu.

Deși unii proprietari ar prefera în continuare să păstreze câinele ca animal de companie pentru tot restul vieții lor. Cu toate acestea, dacă nu, există întotdeauna case potrivite pentru câine. Proprietarul este apoi înlocuit cu un nou câine de ghidare de îndată ce se retrage vechiul.

Ghid de instruire câine

Ce fac câinii de ghid?

După cum știți deja, câinii de ghidare ajută oamenii cu deficiențe de vedere să meargă și să-i ajute cu mobilitatea lor. Cu toate acestea, un câine de ghidare este instruit să facă o serie de alte lucruri, împreună cu asistarea persoanei cu deficiențe de vedere. Sunt:

  • Plimbați într-o linie dreaptă de-a lungul trotuarului, evitând în același timp obstacolele care apar pe traseu.
  • Să nu transforme colțurile decât dacă proprietarii îi cer să facă acest lucru.
  • Opriți la borduri și pași până când ați solicitat să continuați.
  • Găsiți treceri, locuri și uși pe care le vizitează în mod regulat.
  • Evaluați înălțimea și lățimea, astfel încât proprietarul nu-și ia capul sau umărul.
  • Se ocupă de congestie.
  • Ghidați proprietarul de-a lungul străzilor, deși sunt cei care decide când și unde să treacă în siguranță.
  • Păstrați pe traseu și ignorați distractivul, cum ar fi mirosurile, oamenii și alte animale care pot apărea în timpul mersului.
  • Aduceți manipulatorul proprietarului la butoanele ascensorului.
  • Se întinde și rămâne liniștită când manipulatorul proprietarului stă jos.
  • Ajutați autobuzele și metrourile consiliului de proprietar.
  • Ascultați alte comenzi verbale ale proprietarului.

Cu acordarea tuturor comenzilor și încurajării, câinele de ghidare și manipulatorul sunt ambii parteneri. Câinele de ghid nu este un lucrător miracol, mai degrabă o modalitate pentru ca unii oameni să ofere o modalitate eficientă de a ajunge în mod independent.

Cum să obțineți un câine de ghidare?

Beneficiați că aplicarea unui câine de ghid este un pas imens. Nu mai este vorba despre tine sau câine, este vorba despre îndeplinirea unui parteneriat și ajustarea la obiectivele, dorințele și stilul de viață. Deși trebuie să treceți prin cursuri de formare, există și câțiva pași ai procesului de aplicare. Citiți înainte pentru a afla despre procesul de aplicare:

Trimiteți-vă cererea

Completați un formular cu toate detaliile necesare și trimiteți-l. Iată oferta: Unele centre pot prefera o aplicație online, în timp ce alții ar cere ca formularul să fie tipărit și trimis poștal la biroul lor. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile date de centru doar pentru a evita orice neînțelegeri.

Consultarea telefonului

Centrele de instruire Programarea unei consultări telefonice odată ce au primit cererea. Așa verifică și revizuiesc cererea. Nu obțineți nervos cu privire la consultarea telefonică; Este mai mult ca o discuție. Unele dintre ei pot dura chiar și o oră pe măsură ce Centrul de instruire vorbește despre câteva lucruri cum ar fi:

  • Motivația dvs. pentru obținerea unui câine de ghidare
  • Obiectivele, dorințele, stilul de viață și practicile de călătorie
  • Condițiile dvs. de sănătate
  • Cum călătoriți independent până acum fără un câine de ghidare
  • Veți obține, de asemenea, ocazia de a pune întrebări și de a clarifica orice îndoială. Până la sfârșitul conversației, veți descoperi ce alte formulare și documente suplimentare sunt necesare pentru a finaliza aplicația cu succes.

Forme suplimentare

În plus față de formularul de cerere, vi se poate solicita să trimiteți câteva alte formulare care includ:

  • Raportul oftalmologului dvs. (necesar în special pentru solicitanții de primă dată)
  • Raportul medicilor care trebuie completat de medicul dvs. principal de îngrijire a sănătății, care poate include o radiografie cu raze X și un raport de testare a tuberculozei
  • Raportul de orientare și mobilitate
  • Raportul de sănătate mintală (necesar dacă ați văzut sau văzând în prezent orice psihiatru, consilier sau psiholog)

Notă: Dacă aveți de-a face cu alte școli de câini de ghid, uneori este posibil să fie nevoie să arătați și un certificat sau documente de la acestea.

Vizita acasa

Acest lucru este destul de comun. Centrul de câine de ghidare ar programa o întâlnire pentru a vizita casa în care locuiți în prezent. Ei vor discuta acest lucru cu dvs. prin consultarea telefonului. În timpul vizitei, intervievatorul va evalua o serie de lucruri cum ar fi:

  • Capacitatea dvs. de a vă deplasa independent
  • Capacitatea fizică de a lucra cu un câine
  • Mediul și siguranța dvs. la domiciliu
  • Dorința dvs. de a oferi cel mai bun mediu de îngrijire pentru câinele de ghidare
  • Orice alți factori suplimentari care se simt contribuie la bunăstarea câinelui

Notificare de aprobare

Când toate formalitățile au fost finalizate, iar centrul au primit toate formularele și formularele suplimentare, acestea vă vor notifica dacă cererea dvs. a fost aprobată sau nu. Nu vă faceți griji, în majoritatea cazurilor, este pozitiv.

Programarea clasei

La acceptare, școala de ghidare vă va contacta și vă va programa o dată de clasă și adresa locației campusului. De obicei, un pachet de acceptare împreună cu materialele cursului sunt trimise la casa dvs., deci verificați cutia poștală.

Clasa începe

Ajungeți la clasă și întâlniți-vă cu noul partener de blană și începeți călătoria dvs. interesantă!

Cum funcționează câinii de ghidare?

Dacă simțiți că câinele dvs. de ghid trebuie să fie obosit sau trebuie să fiți plictisit de slujba lor, atunci trebuie să spunem că sunteți gresit! Câinii de ghid vă iubesc slujba și satisfacția că ei primesc de la ea este inexprimabilă. Jocuri, laudă, câine tratează și ajutându-și proprietarul, asta trăiesc.

Chiar și atunci când câinele de ghid nu ajută manipulatorul, câinele este instruit astfel încât să ignore orice distragere și să stea în continuare. Asta pentru că câinele a fost învățat să se comporte la locul de muncă al proprietarului și orice alte locuri publice fără a crea nici o perturbare.

Când câinele de ghid este la locul de muncă, este esențial să înțelegeți că își fac treaba. Puita sau orice tip de interacțiune cu câinele își spargă concentrația și a afectat capacitatea proprietarului de a merge în jurul împrejurimilor lor. Oamenii sunt copleșiți la modul în care câinii de ghidare își fac treaba și, astfel, au o înclinație naturală spre a le lăuda.

În legătură cu o postare: Cea mai bună lesa de câini

Cel mai bun lucru pe care l-ați putea face este să lăsați doar câinele de ghidare, astfel încât să poată acorda atenție împrejurimilor sale și să se concentreze asupra proprietarilor săi. Ghidarea poate fi uneori puțin complicată, așa că are nevoie de atenția nedorită a câinelui.

Câinii de ghid sunt conștienți de ceea ce ar trebui să facă, deoarece au ceva numit neascultarea selectivă. Ghidul câinilor știu cum ar trebui să nu se supună comenzilor care ar putea pune pe proprietar în pericol. Ei știu, de asemenea, cum să urmeze anumite ordine și depind de propriul discernământ al oricărei situații.

Știți că la fel ca alți câini, ghid Câinii sunt orbi de culoare, de asemenea. Deci, în situațiile cum ar fi traversarea străzii, câinele de ghid nu va ști dacă semnalul este roșu sau verde și va merge doar. Handler-ul este cel care trebuie să decidă când este în siguranță și când ar trebui să meargă. Manipulatorul ascultă traficul și comenzi câinele "înainte". Dacă există un pericol, câinele de ghid nu va avansa până când nu este în siguranță.

De asemenea, câinii de ghid nu sunt conștienți de destinația lucrătorului lor. În acest caz, aceștia urmăresc instrucțiunile de handler cu privire la cât de departe ar trebui să meargă și când să facă o întoarcere. Câinele evită orice tip de obstacole de-a lungul drumului, iar manipulatorul înțelege că există obstacole. În mod surprinzător, câinii de ghid care au fost cu proprietarul lor de mult timp pot recunoaște câteva destinații. Proprietarul trebuie doar să comanda spunând "Du-te la cafenea" sau "Du-te la birou", iar câinele va cunoaște traseul.

Cea mai importantă regulă pentru un câine de ghid nu este de a fi distras de nimic. Chiar dacă hamul este pornit și câinele știe că este la locul de muncă, nu trebuie să li se acorde nici un fel de tratamente sau în cazul în care proprietarul spune că este bine.

În legătură cu o postare: Cel mai bun ham de câine

Lucruri pe care nu le cunoașteți despre câinii de ghidare:

Altele decât a fi pufos, prietenos și drăguț, câinii de ghidare sunt aproape irezistibili pentru a fi jucați cu. De fapt, ele sunt mult mai mult decât fața lor dulce. Ghidul câinilor permit unei persoane cu deficiențe de vedere cu o viață de libertate, companie și mobilitate, care nu este altceva decât minunată!

Iată câteva fapte pe care credem că probabil că nu ați știut despre câinii de ghidare:

  • Ele vin în diferite tipuri de rase
  • Deși își servesc proprietarul loial, nu este o stradă unică
  • Ele sunt binevenite cu toată inima în locuri publice
  • Ei nu sunt capabili să citească semafoare sau alte lucruri colorate, deoarece sunt orbii de culoare
  • Ghidul câinilor se pensionează când au nevoie
  • Ghidul câinilor iubesc să se joace cu alți câini
  • Sunt câini de ghidare nu câini de gardă
  • Când câinii de ghidare se desfășoară pe o sarcină, ei continuă să învețe și să se pregătească în mod continuu

Ghid de câine cu proprietari

Ați putea, de asemenea, să vă placă articolul pe cele 10 animale care fac Cel mai bun birou de birou.

Linia de jos

Suntem siguri că alți câini invidiază câini. Și de ce nu ar fi ei? Ghidul câinilor sunt cei care au șansa de a merge peste tot cu tovarășul lor uman, și se vor arăta cu toată dragostea și afecțiunea.

De la locul de muncă la școală la restaurant la Trasee de drumeții și peste tot, ei conduc o viață foarte activă, care este probabil visul fiecărui câine de companie. Când este pusă hamul lor, ei se află în modul lor "All Business". Ele sunt foarte serioase în ceea ce privește munca lor și s-au concentrat pe furnizarea de către fiecare siguranță pentru manipulatorul lor. Doar când hamul este oprit, este timpul de joc!

În legătură cu o postare: Cel mai bun ham de ridicare a câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum sunt câinii de ghid pentru munca orb? Tot ce trebuie să știți