Există un nou instrument care să vă ajute să alegeți cel mai bun câine de ghidare

Probabilitatea unui câine tânăr de a deveni un câine de serviciu de succes poate fi acum mai precis prin utilizarea unui instrument nou dezvoltat.

Te-ai gândit să primești un câine de ghidare, dar ai probleme cu găsirea partenerului potrivit? Fret nu mai mult, deoarece experții de comportament animal la Universitatea din Nottingham recent a elaborat o nouă metodă pentru a determina pe care puii sunt probabil să completeze cu succes formarea câinilor de ghidare și să devină cei mai buni câini de serviciu acolo.

Cercetarea a fost finanțată de U.K. caritate Ghidul câinilor. Această organizație și alții, cum ar servi pentru a evalua în mod regulat comportamentul câinilor pe care au creat-o pentru instruire și ajută oamenii orbi cu alegerea partenerului potrivit.

De fapt, Nu toți câinii Bred și instruit pentru ghidarea se dovedesc a fi potrivite pentru slujbă. Deci, ce face o canină un câine de ghidare perfect și cum știu acest lucru? Voi explica acest lucru într-un minut, dar mai întâi, de ce a fost efectuată această cercetare în primul rând?

De ce a fost nevoie de acest instrument?

Ghidul câinilor Marea Britanie este cea mai mare caritate de acest fel, transformând 1.400 de câini anual pentru a fi posibili câini de ghidare.

Un nou instrument ajută la alegerea celor mai buni candidați câini de ghid

În colaborare cu o colaborare de cercetare de epidemiologie de 500.000 de lire sterline cu câini de ghid, oamenii de știință de la Școala Universității de Medicină Veterinară și Știință au inventat și au testat un instrument de chestionar pentru formatorii de câini care vor ajuta mai bine să determine succesul potențial al unui câine în programul de formare a câinilor de ghidare.

Acest instrument, numit Puppy Instruire Chestionar de supraveghere (PTSQ), ajută formatorii de câini de la Ghid Dogn Marea Britanie să monitorizeze și să evalueze comportamentul fiecărui câine și au prezis cu succes rezultatul în aproape 17% dintre câinii în vârstă de 5-12 luni, cu un Rata de precizie de 84%.

Scopul este acela de a elimina câinii care vor fi nepotriviți pentru rolul înainte de a intra în programul de formare a câinilor formale care consumă costisitoare și consumatoare de timp. În plus, PTSQ poate fi, de asemenea, utilizat pentru a îmbunătăți înțelegerea comportamentului câinilor tineri; Câinii de ghid vor folosi aceste informații pentru a-și îmbunătăți viitoarele procese de formare. Acest lucru va îmbunătăți ratele de succes.

Studiul complet a fost Publicat în Jurnal PLUS UNU.

Dr. Naomi Harvey, cercetătorul principal al proiectului, a explicat că este capabil să prezică adecvarea câinilor de lucru, deoarece puiul a fost întotdeauna o provocare imensă față de organizații cum ar fi Ghidul câinilor. Fiecare câine este diferit în comportamentul și personalitatea lor (ca și în oameni) sunt puternic influențate de creșterea și experiențele lor de viață.

LEGATE DE: Scanarea creierului ne poate ajuta să alegem candidații mai buni de service

Detalii despre chestionar

Harvey este fericit că evaluarea PTSQ este capabilă să identifice în mod eficient câinii cei mai puțini și cel mai puțin potriviți pentru munca de serviciu, împreună cu cei din mijloc, care sunt expuși riscului de a-și lipsi în cele din urmă instruirea câinilor de ghidare.

Chestionarul PTSQ este doar una dintre suitele de instrumente pe care le Universitatea din Nottingham Dezvoltat pentru Ghid Dogs UK. A fost conceput pentru câini în vârstă de 5, 8 și 12 luni.

Întrebările au fost obținute din literatura publicată anterior sau create ca pe sugestii de personal pentru câini de ghid.

Studiul general a descoperit șapte (7) scoruri de caractere interpretabile și fiabile pentru măsurarea de către chestionar:

  • Sensibilitatea corpului
  • Trainitate
  • Adaptabilitate
  • Distractivitate
  • Excitabilitate
  • Stair anxietate
  • Anxietate generală
Un nou instrument ajută la alegerea celor mai buni candidați câini de ghid
Întrebări despre PTSQ.
Fotografie: 2017 Harvey și colab.

A fost chestionarul catelus de succes?

Cercetarea a căutat, de asemenea, să evalueze fiabilitatea și acuratețea chestionarului. Supraveghetorii de instruire au finalizat 1.401 chestionare și rezultatele au fost o coerență prezentată în scorurile câinilor individuali peste cele trei intervale de vârstă.

58% dintre câinii implicați în studiu au continuat să se califice ca câini de ghidare; 27% au fost declarate necorespunzătoare pentru munca pe o bază comportamentală, iar restul au fost declarate necorespunzătoare pe bază de sănătate. Câinii cu caracter excepțional și temperament au fost selectați pentru reproducere.

În viitor, cercetătorii spun că această lucrare ar putea fi folosită suplimentar pentru a urmări viața de lucru a câinilor de ghidare. Acest lucru poate ajuta la vărsarea luminii de ce câțiva câini se retrag mai devreme pentru motive comportamentale, precum și factorii de câini umani care influențează succesul parteneriatelor.

Citiți următorul: Cum să obțineți un câine de serviciu pentru anxietate sau depresie

Referința revistei:

  1. Harvey Nd, Craigon PJ, Blythe SA, Anglia GCW, Asher L (2017) Un model de asistență decizională bazat pe dovezi pentru prezicerea rezultatului de formare în câinii de ghidare a juvenilă. PLOS ONE 12 (6): E0174261. https: // Doi.Org / 10.1371 / Jurnal.ponei.0174261
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Există un nou instrument care să vă ajute să alegeți cel mai bun câine de ghidare