Studiul constată că cei mai buni câini de ghid au avut dragoste dificilă ca puii

Noua cercetare a arătat că puii ale căror mame arată "dragostea dură" se dovedesc a fi câini de ghid de succes.

Ați auzit vreodată de un "părinte de elicopter"? Acest termen vine, în general, cu o conotație negativă, care denotă un părinte care îi izolează pe copiii lor de greutăți și îi făceau prea dependent.

Un nou studiu fascinant susține această noțiune în canini. Oamenii de știință ar fi luat o privire la cățeluși și mamele lor și au descoperit că puii cu mame doturi au avut o probabilitate mai mică de a trece programul de antrenament necesar pentru a deveni un câine de ghid.

Acest studiu a fost publicată în Procedura Academiei Naționale de Științe. Cercetarea a fost efectuată la Ochiul următor, care rase, ridică și trenuri câini de ghid vizual

Concluziile de bază ale studiului sunt că, în timp ce toată lumea are nevoie de mama lor, o mamă care este prea atentă neagă copiilor ei ocazia de a învăța să răspundă în mod independent provocărilor mici.

Puppurile observate au fost doar cu mamele lor timp de 5 săptămâni, dar aceste interacțiuni au avut efecte pe tot parcursul vieții. Puppies care nu au învățat să se ocupe de provocări minore mai devreme luptate mai târziu în viața lor.

Rezultatele acestui studiu sporesc semnificativ înțelegerea noastră a efectelor pe termen lung ale stilurilor de mamă. În plus, poate ajuta la ghidul formatorilor de câini să identifice mai bine candidații de succes în viitor.

De ce studiază câinii?

Câine mamă și catelul eiOamenii de știință au fost mult timp interesați de impactul experiențelor copilariei la vârsta adultă. Acest lucru a fost puternic studiat în primate, rozătoare și oameni. Dar aproape nici un studiu nu au fost efectuate la câini.

Oamenii de știință s-au concentrat pe câinii de ghidare din mai multe motive-cheie. Aceste pui sunt ridicate într-o singură locație în condiții controlate. Câinii au, de asemenea, măsuri clare de succes - își vor transmite programele de formare, fie nu le fac.

Ghidul câinilor se confruntă, de asemenea, cu multe provocări pe care trebuie să le gestioneze în mod constant, de multe ori trebuie să fie o problemă de improvizație și de navigatori, în același timp, rămânând ascultători și atenți la companionul lor uman.

LEGATE DE: Există un nou instrument care să vă ajute să alegeți cel mai bun câine de ghidare

Ce au descoperit?

Cercetătorii s-au încorporat în instalația de reproducere la ochiul văzând, luând video de câini și observând 23 de mame cu 98 de pui în primele cinci săptămâni de viață.

Cercetătorii au observat diverși factori în diferite stiluri de mamă, cum ar fi poziția de îngrijire medicală, cât de mult timp a fost petrecut privit de pui, apropierea de cățeluși și cât de mult timp mama le-a petrecut să-i îngrijească.

Ca și oamenii, nu toate mamele câinilor sunt aceleași - unele sunt mai atent decât altele.

După aproximativ 2 ani, cercetătorii au urmărit aceleași pui pentru a vedea cum fac ei.

Rezultate a studiului

După cum se dovedește, câinii ale căror mame le-au alocat în timp ce se află în jos (spre deosebire de așezat în sus sau în picioare) au fost mai puțin probabil să reușească în programele de formare a câinilor de ghidare.

Teoria din spatele motivului pentru care ar putea fi că o mamă culcată îi dă puțurilor acces liber la lapte. Dar o mamă care se ridică face ca puii să lucreze pentru el. Ipoteza este că mici provocări ca aceasta pot duce la adulți mai reuși și independenți, deoarece ei consideră că este ușor să navigheze mai degrabă decât să le găsească prea descurajatoare.

Am văzut că unii câini au fost calm și colectați și rezolvați rapid probleme, în timp ce altele au fost mai reactive și perseverate la sarcinile de rezolvare a problemelor.& # 8221; - Emily Bray, cercetător principal

Nu este surprinzător faptul că o a doua parte a studiului a privit cogniția și temperamentul fiecărui câine. Câinii care au fost calmați și colectați au avut tendința de a rezolva mai ușor problemele și au avut rate mai bune de succes în programele de formare a câinilor de ghidare. Câinii extrem de reactivi au fost mai puțin probabil să reușească.

Deși multă lumină a fost vărsată de acest studiu cu privire la efectele părinților la descendenți de succes, vor trebui să se uite studiile viitoare dacă genetica reprezintă un factor suplimentar pentru succes în același mod în care poate fi temperamentul.

O privire la acești câini a arătat că nu trebuie să participe la copiii lor non-stop pentru a demonstra dragostea și sprijinul și că, de fapt, aceasta poate fi o practică dăunătoare. Deci, data viitoare când vă vedeți copilul tânăr care se luptă puțin - lăsați-i. Le va servi mai bine pe termen lung.

Citiți următorul: Cercetările confirmă că câinii de la puii de catelus au probleme grave de comportament

Referinţă:

  1. Emily E. Bray, Mary D. Sammel, Dorothy L. Cheney, James a. Serpell, Robert M. Seyfarth. Efectele investiției materne, temperament și cunoaștere pe succesul câinelui de ghidare. Procedura Academiei Naționale de Științe, 2017; 201704303 DOI: 10.1073 / PNAS.1704303114
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiul constată că cei mai buni câini de ghid au avut dragoste dificilă ca puii