Ce este un câine de serviciu?

Ce este un câine de serviciu

Câinii de serviciu sunt toate furie în aceste zile, și pentru un motiv foarte bun. Acestea fiind spuse, unii proprietari pot lua în considerare animalele lor de companie pentru a fi câini de serviciu mare, dar nu este atât de simplu. Chiar dacă animalul dvs. este bine comportat, perfect instruit, cunoaște toate trucurile și cel mai bun mod de a ne ajuta într-o situație dificilă, nu poate fi clasificată ca un câine de serviciu. Iată ce este un câine de serviciu de fapt.

Mai mult aici: Ghidul complet pentru diferite tipuri de câini de asistență

Ce este un câine de serviciu?

Sub Actul americanilor cu dizabilități sau pur și simplu ADA, animalul de service este definit ca "un câine care este instruit individual pentru a lucra sau a îndeplini sarcini pentru o persoană cu dizabilități."Este demn de remarcat faptul că, din 2011, numai câinii pot fi considerați animale de serviciu în cadrul ADA.

Acești câini sunt, de obicei, repartizați persoanelor cu handicap în nevoie. Înainte de a fi alături de partenerul lor, sunt desemnați ca fiind în măsură să fie învățați sarcini foarte complexe și se supun formării riguroase.

Câinele trebuie să aibă capacitatea de a asista cu o dizabilitate particulară pe care o are o persoană și nu este utilizată pentru asistență generală în sarcinile de zi cu zi ale persoanelor care nu au confirmat dizabilitatea.

Cum poate un ajutor pentru câini de serviciu?

Un câine de serviciu poate ajuta persoanele cu diferite condiții, iar aici sunt unele dintre cele mai frecvente:

  • Asistență pentru oamenii dintr-un scaun cu rotile care au dificultăți în a merge pe cont propriu.
  • Ghidând oameni deficiențe vizual sau auditive. În acest caz, simțurile senzoriale ale câinelui sunt instruite astfel încât să fie capabil să conducă sau să alarmeze persoana cu un handicap în legătură cu împrejurimile sale.
  • Asistență pentru persoanele cu diferite boli, cum ar fi diabetul, caz în care câinele de serviciu este instruit la mirosul scăzut de zahăr din sânge. Alte boli comune includ convulsii frecvente deoarece câinele este instruit pentru a-și proteja partenerul sau alarma de alarmă atunci când apare confiscarea.
  • Ajutarea persoanelor cu unele tulburări psihice, cum ar fi depresia, atacurile de panică, PTSD și alte dizabilități psihologice. În aceste cazuri, câinii sunt instruiți să recunoască comportamentul neregulat și să calmeze persoana în nevoie.

Amintiți-vă că, deși treceți printr-o fază dificilă a vieții voastre, nu înseamnă că vi se va atribui un câine de serviciu sau puteți începe să vă sunați la câinele propriu un câine de asistență. Acest tip de câine trebuie să se potrivească cu o persoană cu dizabilități de către o autoritate oficială și numai după ce statul persoanei a fost evaluat temeinic.

Doar pentru că ne-ar plăcea ca animalul nostru să li se permită să meargă peste tot cu noi, nu înseamnă că ar trebui să folosim abuzând că acest privilegiu acordat persoanelor cu handicap și să aduc suspiciune nevoilor lor specifice.

Câinii de serviciu îmbunătățesc calitatea vieții persoanelor cu handicap în cele mai uimitoare căi, iar câinii cu această datorie sunt vrednici de cel mai mare respect.

Câine de serviciu conform legii

Câine de serviciu conform legiiAcest tip special de câine are dreptul să intre aproape orice loc public pentru a ajuta persoanele cu handicap. Chiar și atunci când vine vorba de restaurantele care nu sunt prietenoase cu animalele de companie și chiar în locurile cu alimente în care regula spune că animalele nu sunt permise din cauza preocupărilor de sănătate, ele sunt excepția.

Dacă lucrați într-un restaurant sau într-un lanț de fast-food, există o posibilitate ca veți întâlni o persoană cu un câine de serviciu. Rețineți că există doar două întrebări pe care vi le-ați permis să le solicitați unei persoane:

  • Este un câine de serviciu care ajută la persoanele cu handicap?
  • Care este câinele instruit pentru a ajuta?

Orice alte întrebări sunt considerate a încălca orientările ADA. De asemenea, vi se permite să solicitați explicații suplimentare sau să solicitați o confirmare medicală că este necesar câinele.

Legea subliniază, de asemenea, că o persoană cu un câine de serviciu nu poate fi tratată diferit decât orice alt client sau încărcat mai mult.

Poate fi scos un câine de serviciu?

Există doar două cazuri atunci când vi se permite să solicitați ca câinele să fie scos. Unul este dacă câinele este greșit și manipulatorul său nu-l poate împiedica, iar celălalt dacă câinele nu este folosit în spațiile interioare. În ambele cazuri, cereți persoanei să iau câinele și să ofere asistență în mod profesionist.

Dacă sunteți alergic la câini, cereți-vă colegului să vă înlocuiască când serviți o persoană asistată de un câine. Alergii sau orice alt motiv pentru care cineva nu vrea să fie în aceeași cameră cu câinii de serviciu nu este o scuză acceptabilă. Dacă motivul este medical, legea cere pentru manipulator și persoana afectată să fie în diferite părți ale camerei, dar nimeni nu are dreptul să ceară manipulatorului să înlăture câinele.

În ansamblu, câinii de service au privilegii speciale pe care alte & # 8220; Regular & # 8221; câinii nu au și ar trebui să respectăm acest lucru și să nu interfereze cu slujba lor.

Cum să recunoașteți un câine de serviciu?

Câinii de service sunt uneori marcați de purtarea unui vest special cu emblema de câine de serviciu. Cu toate acestea, dacă nu vedeți marcajul clar, fiți conștienți de faptul că ați putea avea de-a face cu unul.

Acești câini nu sunt neapărat obligați să aibă markeri speciale. Câinele ar trebui să poarte încă un guler sau un ham și să fie controlat.

Dacă lucrați într-un loc în care câinii nu sunt permise în general în incintă, este mai bine să întrebați înainte de a sări la concluzii. Abordați-vă la oaspeți și întrebați-l dacă câinele este aici pentru a ajuta la nevoile sale speciale și pentru a evita orice întrebări ulterioare dacă răspunsul este da.

În general, acest tip de câine poate fi recunoscut de comportamentul instruit, conștientizarea vizibilă a împrejurimilor și atenția constantă asupra partenerului său.

LEGATE DE: Cum să obțineți un câine de serviciu pentru anxietate sau depresie (și cât costă)

Pot folosi animalul meu ca un câine de serviciu?

Pot folosi animalul meu ca un câine de serviciuNu se întâmplă foarte des, dar răspunsul este da. Câinii sunt ființe foarte sensibile ajustate la oameni și nevoile lor. Dacă câinele își petrece mult timp cu o persoană cu dizabilități, el poate învăța cum să se comporte în situații de criză sau cum să ghideze o persoană provocată senzorială.

Dacă sunteți o persoană cu handicap, rețineți că nu vă place să decideți că animalul dvs. de companie poate deveni câinele dvs. de serviciu. Câinele trebuie să sufere controalele necesare pentru a vedea dacă este într-adevăr capabil să ajute și, eventual, să fie de formare suplimentară înainte de a fi recunoscută ca câine de serviciu în conformitate cu legea. Dacă câinele dvs. îndeplinește condițiile necesare pentru a vă ajuta cu dizabilitatea, în cele din urmă poate deveni câinele de serviciu.

Diferența dintre un câine de serviciu și un câine de terapie

Aceste două tipuri pot fi adesea amestecate, deoarece rolul lor este de a ajuta oamenii cu unele obstacole de viață.

Cu toate acestea, alianța câinilor de terapie subliniază că rolul câinelui de terapie este, de obicei, legat de ajutorul oamenilor cu dificultăți psihologice, pentru creșterea morală sau câștigarea încrederii. Ei pot ajuta oamenii să treacă printr-un plasture dur, să bată depresia sau să-și îmbunătățească starea de spirit la combaterea unei boli lungi. Puteți vedea acest tip de câini în spitale, hospose, grădinițe sau câteva școli.

În timp ce un câine de serviciu se lipeste de manipulatorul său și atenția sa deplină este asupra lui, un câine de terapie va socializa cu mulți oameni din jurul lui. Sarcina câinelui în ultimul caz nu este de a acorda atenție unei persoane în special, ci să aducă bucurie cât mai multor oameni posibil. Acești câini sunt foarte sociabili, de încredere și obișnuiți cu oamenii.

Una dintre principalele diferențe este, de asemenea, în statutul juridic. Spre deosebire de un câine de serviciu, un câine de terapie nu poate merge cu proprietarul său oriunde dorește. Nu li se acordă privilegii speciale. Dacă un loc nu permite animalelor să intre în cameră, el nu va fi scuzat de această regulă. Cu toate acestea, dacă sunteți însoțită de un câine de terapie, puteți întreba dacă ar putea merge undeva cu dvs., deoarece oamenii ar face uneori o excepție în aceste cazuri.

rezumat

Câinii de serviciu au o sarcină nobilă pentru a-și îndeplini. Este uimitor când ne gândim la câte lucruri rele pot fi prevenite sau depășite atunci când sunt asistate de un câine de serviciu.

Lucrarea lor principală este de a face viața mai ușoară pentru persoanele cu dizabilități și sunt destul de bune la ea. Această abilitate este, de asemenea, recunoscută de lege, astfel încât reglementările atât de largi ale animalelor, adesea nu le aplică. Observarea unui câine de serviciu la locul de muncă este încă un alt mod în care câinii ne pot uimi.

Podcast: Top # 100 - Câini de terapie vs câini de serviciu - Care este diferența?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este un câine de serviciu?