Ce culori pot vedea câinii de fapt?

Ce culori pot vedea câinii

Una dintre cele mai populare concepții greșite pe care le are lumea câini este că acestea sunt color-orb, fiind capabili să distingă numai nuanțe diferite de gri de aproape alb la negru. Mulți au această credință pentru simplul fapt că câinii pot vedea foarte bine în întuneric, cu mult mai bine decât oamenii. Dacă nu, cum altfel vor fi capabili să scadă la ceva în întuneric dacă viziunea lor nu este concepută pentru alb-negru, dreapta? În acest articol vom încerca să risipim aceste mituri și să aruncăm lumină asupra capacității Pooches și Mutts Pentru a vedea culorile, precum și o scurtă înțelegere a modului în care văd în întuneric.

Puppy-uri mici

Anatomia și fiziologia ochiului canin

Ochiul canin este destul de mult la fel în structura și funcția cu cea a ochiului uman. Se poate spune astfel că avem în esență același sentiment de viziune. Cu toate acestea, există diferențe unice pe care le vom explora mai târziu. Deocamdată, să începem mai întâi cu structura normală și funcția ochiului canin.

Ochii câinilor au de obicei aceeași structură ca a noastră. Are următoarele structuri importante:

  • Corneea - aceasta este una dintre cele mai importante părți ale ochiului, deoarece acționează ca fereastră pe care lumina este transmisă și concentrată în structurile mai profunde ale organului. Fără ea, lumina nu va fi capabilă să intre în întregime, prin urmare, nu va fi nici un sens de viziune deloc.
  • Iris - gândiți-vă la iris ca orb sau umbra ferestrei dvs. Puteți regla luminozitatea sau întunericul luminii care este transmisă în structurile interioare ale ochiului.
  • Elevul - elevul este uneori considerat o parte a irisului și este această structură care determină de fapt cât de multă lumină intră în ochi. Dacă irisul este orbul de fereastră, atunci elevul este deschiderea sau spațiul dintre panoul individual de orb. Cantitatea de lumină care intră este dependentă de cât de mare este această deschidere.
  • Lentile - esti destul de familiarizat cu ceea ce face lentila. Aceasta este ceea ce focalizează lumina care intră în retină.
  • Retina - aceasta este o structură de ochi foarte sensibili. Este situat în spate și este umplut cu o mulțime de nervi care simt raze ușoare, transformă aceste lucruri în energie electrică și transmite același lucru cu nervul optic pentru prelucrarea în creier.

Câini " simțul vederii este destul de mult un proces foarte simplu. Lumina intră în cornee, trece prin iris și elev, transmise în lentilă și se concentrează în retină. Aceste raze ușoare sunt apoi procesate și trimise la creier prin nervul optic.

Puteți vedea acum unde se întâmplă acest lucru? Deoarece percepția culorii depinde de modul în care celulele din retină procesează razele luminoase pentru conversia în impulsuri electrice, diferența principală în percepția culorii dintre om și câine se află în celulele prezente în retină.

Tânăr câine

Diferențe majore dintre ochiul uman și ochiul câinelui

Din discuția noastră anterioară, înțelegeți acum că simțul vederii este destul de același lucru pentru om și câine din momentul în care lumina intră în ochi până când acesta lovește retina. Și aici începe magia.

Există două tipuri de celule fotoreceptoare găsite în ochi. Acestea sunt:

  • Rodurile - aceștia sunt receptori specializați care diferențiază lumina și întunericul. Cu alte cuvinte, aceste celule receptor permit o prelucrare mai eficientă a vederii cu lumină redusă, astfel încât chiar și în întuneric, acestea vor permite încă organismului să vadă lumina.
  • Conuri - aceste celule specializate sunt mai preocupate de lumina luminoasă, precum și de culori. Aceste celule permit organismului să proceseze variațiile spectrului de culori.

Iată principalele diferențe dintre viziunea umană și o viziune canină.

  • Câinii au cea mai mare parte tije și foarte puține conuri.
  • Câinii nu au Fovea Centralis care sunt plini de 100% conuri.

Deoarece câinii au mai puțini fotoreceptori de culoare - conuri - pot vedea în continuare culori, dar la o calitate semnificativă mai mică. Ei nu văd spectrul complet de culori. De exemplu, dacă luăm culorile curcubeului, ei nu vor vedea cele 7 culori. În schimb, ceea ce vor vedea este întuneric și albastru deschis, întuneric și galben deschis, gri și gri-negru. Retinii lor vor procesa portocaliu, verde și galben ca ceva destul de gălbuie, în timp ce culorile albastru și violet vor fi interpretate ca albastru. De asemenea, culorile albastru-verzi sunt adesea văzute ca gri.

Absența FOVEA Centralis, un loc central situat în retină, în partea din spate a ochiului, în care lumina este focalizată de lentilă, joacă, de asemenea, o parte în percepția lor insuficientă a culorii lor. Deci, în timp ce prietenii noștri blanur pot vedea cu siguranță culorile, este un pic limitat în primul rând datorită numărului mai mic de conuri.

În legătură cu o postare: Cele mai bune ochelari de soare pentru câini și ochelari de protecție

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Câștigă de motociclete pentru câini
ID-uri de câine
Colari de câine din piele
Câine de păr arcuri
Câine de ridicare a câinilor
Conuri de câine
Bile de herding pentru câini
Jucării pentru câinii orbi
Câine conduse de câini
Veste de răcire pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce culori pot vedea câinii de fapt?