Lentilă pentru câini: pot să le mănânce?

Lentila sunt un legume sănătoase care are o mulțime de valoare nutrițională. Ele sunt o mâncare la modă care este ușor de pregătit și de a adăuga la o varietate de salate, supe și mese principale. Cu conținutul său nutrițional ridicat, lintele sunt un mod mic, dar gustos, pentru a obține unele vitamine, minerale și proteine ​​necesare. Dar câinii pot mânca și lintele și sunt linte bune pentru caini să consume?

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;pot să-mi dau linte de câine,& # 8221; raspunsul este Da - Câinii pot mânca linte cu siguranță relativă și culege unele dintre beneficiile. Există câteva avertismente la hrănirea câinelui linte de câine și vom examina pe cei de mai jos.

În acest articol, vom arunca o privire la nutriția lui Lentils, câinii pot mânca linte în siguranță, sunt linte bune pentru câini și care sunt beneficiile și sunt lentilă sigure pentru caini să consume în orice formă, formă sau sumă.

De asemenea, citiți: Pot câinii să mănânce hrișcă?

Ce sunt lintele?

Lentilele sunt membri ai familiei leguminoase și sunt foarte ridicate în fibre și proteine. Ele vin într-o varietate de culori, inclusiv verde, maro, roșu și negru, și seamănă cu fasole foarte mici în formă.

Ele sunt ușor de pregătit și de a găti și sunt la prețuri rezonabile, făcând lentilă o sursă de proteine ​​cu costuri reduse disponibile persoanelor din întreaga lume.

Așa arată lintele:

Lentilă și câini

Lintele au devenit o opțiune de nutriție preferată pentru mâncătorii sănătoși din cauza beneficiilor potențiale ale sănătății. Dar câinii pot mânca lentilă la fel ca oamenii pot? Sunt linte bune pentru câinii să consume în mod regulat și sunt lentilă în siguranță pentru caini să mănânce sub orice formă?

LEGATE DE: Pot câinii să mănânce arahide sau sunt arahide rele pentru câini?

Lentilă pentru câini 101
Câinii pot mânca linte?

Câinii pot mânca linteDeci, câinii pot mânca linte în siguranță? Da, Lentilele sunt relativ sigure pentru caini să mănânce și oferă o nutriție suplimentară la dieta unui câine. Unii câini, totuși, pot prezenta unele probleme gastro-intestinale ușoare după consumarea oricărui leguminiu datorită conținutului lor de înaltă fibră.

Lentilele, leguminoasele în general, sunt cunoscute pentru a fi unic ridicat în proteine ​​și fibre. De exemplu, o ceașcă de linte conține:

230 calorii
18 g proteină
16 g Fiber
40 g carbohidrați

Fier
Folate
Magneziu
Potasiu
Fosfor
Zinc
Cupru
Mangan
Vitaminele B1, B3, B5 și B6

În timp ce lintele nu sunt asociate cu cantități uriașe de beneficii pentru sănătate, spuneți, semințe de dovleac, Lentilele ca majoritatea leguminoaselor au unele care au fost dovedite în studii:

  • Lentilele pot scădea nivelurile de colesterol (1)
  • Lentilele pot reduce riscurile bolilor de inimă (2)
  • Lentilele reduc tensiunea arterială (3, 4)
  • Lentilele pot ajuta la pierderea în greutate (5, 6)

Dar câinii pot mânca și linte și sunt linte bune pentru câini, în special digestia lor datorită conținutului ridicat de fibre? da și nu. În timp ce majoritatea studiilor se bazează pe studiile umane, există și unele dovezi privind digestibilitatea și efectele lintelor la câini.

Digestia lintelor pentru câini

De exemplu, un studiu cu 36 de câini a testat șase surse diferite de amidon, iar lintele fiind una dintre ele (Carciofi și colab. 2008). Rezultatele arată că din aceste șase amidonuri, orezul Bearwer și Cassava au avut cea mai bună digestibilitate la câini, urmată de porumb și sorg. Lentilele și mazărea au avut cea mai mică rată de digestibilitate.

Un alt studiu testat câini și oameni pentru factori similari (Lin și colab. 1992). Sa observat că lintele încet încet încet procesul de digestie la câini, iar digestia continuă să încetinească cu o cantitate crescută de linte de servire.

Ce ne spune acest lucru este că prea multe linte pentru câini pot avea ca rezultat Probleme gastrointestinale și stomac deranjat. Diaree poate fi rezultatul hrănirii câinilor linte în cantități mari, cât mai mult posibil constipație.

Lecitins în linte pentru câini

Un studiu a constatat că lintele brute și toate leguminoasele în general conțin cantități mari de lecitin, un grup de glicoproteine ​​(Dolan și colab. 2010). Din punct de vedere tehnic, lecitinele pot provoca absorbție intestinală și pot produce toxicitate prin creșterea bacteriană în tractul GI.

Cu toate acestea, înainte de a vă ridica în arme, este important să rețineți că, pentru a atinge efectele secundare ale lecitinelor de la hrănirea câinilor linte, trebuie utilizată o cantitate imensă de linte brute. În plus, lecitinele pot fi reduse cu 200 de ori în timpul unui proces de gătit.

Cainii pot avea lintePrin urmare, este recomandabil să Întotdeauna gătiți linte pentru câini. Un studiu a constatat că lintele de fierbere sau abur, precum și toate celelalte leguminoase, vor oferi cea mai mare reducere a lecitinelor. Gătitul lent sau gătitul Crockpot nu este recomandat.

Acestea fiind spuse, câinii pot mânca linte și sunt linte bune pentru câini când sunt pregătiți drept? Și sunt în siguranță pentru caini să mănânce în cantități moderate atunci când fierte sau aburite?

LEGATE DE: 15 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a evita alegerea hranei de câine rău

4 Beneficiile lui Lentils pentru câini

1. Lentilele pot ajuta câinii care suferă de diabet.

Din păcate, câțiva câini dezvoltă diabet zaharat, dar adăugarea de linte la dieta câinelui poate ajuta mai bine această condiție. Aceste fasole au un conținut scăzut de zahăr și combinate cu conținutul lor nutrițional, sunt practic mâncarea perfectă pentru a adăuga la o dietă a câinelui diabetic.

Fibra și proteina din linte ajută la scăparea tractului digestiv al toxinelor, ajutând ca un câine să se simtă mai plin, mai lung. Un medic veterinar poate oferi sfaturi cu privire la numărul de linte pentru a adăuga la mâncarea unui diabetic.

2. Lintele sunt o sursă excelentă de energie pentru câini.

Lentilele sunt o mare sursă de fier care oferă câinelui dvs. energia pe care trebuie să fie fericită, sănătoasă și activă în mod regulat. Câinii au nevoie de un nivel puternic de fier în corpurile lor pentru a produce sânge.

Fierul în sine este o parte necesară a hemoglobinei și este responsabilă pentru transportul oxigenului din plămâni la celulele corpului. De acolo, fier stimulează funcția metabolismului și produce energie.

3. Lentilele sunt un superfood care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea câinelui.

Lentilele pot fi considerate a Superfood în unele aspecte. Multe aspecte în linte pot contribui la extinderea duratei de viață a câinelui, inclusiv:

  • Nivelurile ridicate de fibre care contribuie la scăderea colesterolului și la hipertensiunea arterială.
  • Nivelarea zahărului din sânge după masă.
  • Este scăzut în grăsimi și calorii.
4. Lentilele pot preveni anumite boli.

Lentilele conțin un mineral și antioxidant esențial numit seleniu. Acest element nu se găsește în majoritatea altor alimente. Seleniul reduce creșterea tumorii, îmbunătățește răspunsul sistemului imunitar și previne inflamația.

Seleniul asistă, de asemenea, cu funcția enzimatică hepatică, detoxificarea în mod specific a compușilor care provoacă cancer. În plus, fibra din linte poate reduce șansa de cancer colorectal.

Beneficiile linte pentru câini

Deci, câinii pot avea lentilă și culege beneficiile?

Puteți să vă hrăniți cu siguranță câinilor linte și în cantități mici sunt în siguranță pentru consumul de canini. Cu toate acestea, este mai bine să gătești linte (fierbere sau abur) pentru a-și îmbunătăți digestia și pentru a reduce cantitatea de lecitins în linte. Ca o sursă ieftină de fibre și proteine, lintele pot deveni o capsoare în dietă. Dar sunt linte rele pentru câini în orice fel? Să aruncăm o privire.

De asemenea, citiți: 7 cele mai grave alimente umane pentru câini (pe baza studiilor)

3 efecte secundare potențiale ale lintelor pentru câini

Supa de linte pentru câiniDeci, sunt linte rele pentru câini atunci când sunt pregătiți într-un mod specific sau administrat în anumite cantități? Faptul este că, deși lintele sunt inofensive pentru caini să mănânce în general, există câteva aspecte ale acestei fasole pe care ar trebui să le cunoașteți și să fiți precauți.

1. Consumul de linte poate duce la tulburarea de gaze și stomac la câini.

Unele fasole pot provoca câini să devină gaze naturale și incomod, inclusiv linte. Deși lintele sunt mai puțin susceptibile de a provoca flatulență decât alte leguminoase datorită faptului că acestea sunt mai ușor de digerat, fiecare câine are răspunsul său individualizat la acest tip de alimente.

Gazul poate fi urmat de diaree și stomac deranjat, deci asigurați-vă că introduceți treptat litele și în cantități mici. Apoi observați reacția câinelui dvs. înainte de a adăuga mai multe dintre aceste fasole la dieta sa.

2. Lentilele vândute în comerț pot adăuga săruri și condimente.

Dacă doriți să oferiți linte de câine, să le cumpărați în formă naturală și să le gătiți bine servind-le. Multe tipuri de linte achiziționate în magazine au aditivi suplimentari și foarte periculoși că câinele dvs. nu ar trebui să ingerați deloc. Nivelurile ridicate de sodiu în timp pot provoca toxicitate sărată, iar unele condimente nu pot sta bine cu burta câinelui tău.

3. Supa de linte este un pericol potențial pentru câinele dvs.

Aceste fasole sunt frecvent utilizate în multe supe, dar nu trebuie să hrăniți acele supe la câinele dvs. Adesea, supele conservate sau de casă au usturoi sau ceapă adăugat la ei, și acești doi membri ai aliu Familia sunt toxice pentru câini. Chiar și cantități mici de ceapă sau usturoi pot provoca un câine să devină anemic, iar în cele mai grave scenarii, comă sau moarte pot apărea.

Ferăstrău simplu, nesealizat, linte gătite la câinele tău. Nu-i dați lintele combinate cu alte ingrediente mister în supă.

rezumat
Câinii pot mânca linte?

Linte pentru câini - pot să le mănânceÎn concluzie, câinii pot mânca linte în siguranță și sunt linte bune pentru câini? Da, puteți hrăni câinii linte și pot exista unele beneficii pe care câinele dvs. va culege de la aceasta, deși încă mai vedem pe cei dovediți. Amintiți-vă că, datorită conținutului ridicat de fibre, poate exista o anumită flatulență sau supărătoare digestivă pentru câțiva câini.

Sunt linte rele pentru câini, oricum? Din punct de vedere tehnic, no - lintele nu sunt rele pentru câinii cu condiția ca acestea să fie oferite într-un format simplu, gătit. În acest fel, canina dvs. primește o sursă excelentă de fibre, proteine ​​și vitamine și minerale. Amintiți-vă să introduceți aceste fasole încet în dieta câinelui dvs. pentru a limita șansa de stomac supărat.

Citiți următorul: Canții pot mânca semințe de floarea-soarelui?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lentilă pentru câini: pot să le mănânce?