Câinii pot mânca varză?

varză

O veggie cu frunze, cruciferă, varza este un ingredient comun adăugat la multe rețete și tocană - și una dintre alimentele finale de confort. Este un cost redus și ușor de făcut, în timp ce este, de asemenea, ambalat cu vitamine și nutrienți. Dar este bine să oferiți varză puilor tăi? Raspunsul este da.

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?

Beneficiile de sănătate ale varză pentru câini

Dacă doriți să începeți să adăugați mai multe legume pentru a suplimenta dieta câinelui, verdele cu frunze sunt un loc bun pentru a începe. Nu numai că este sigur ca câinii să mănânce varză, dar poate fi pregătit într-o varietate de moduri. Indiferent dacă este oferit pe cont propriu ca un tratament verde, tăiat și servit cu kiblele lor sau chiar coapte și umplute cu alte ingrediente prietenoase animalelor (sau chiar alimente proprii), câinii se pot bucura de varză alături de părinții lor de companie.

Mai bine, varza poate oferi, de asemenea, câinelui dvs. o serie de beneficii pentru sănătate. Varza este o sursă bogată de vitamine importante, cum ar fi vitaminele K, C, B6, B1. Este, de asemenea, plin de fibre sănătoase și minerale esențiale, inclusiv mangan, cupru, potasiu. Varza roșie, în special, se crede că are proprietăți puternice de combatere a cancerului. Deși câinii primesc cea mai mare parte a alimentației de care au nevoie de alimentele lor obișnuite, nu doare niciodată să ofere alimente umane sănătoase ca varza o dată într-o vreme (cu excepția cazului în care medicul veterinar vă sfătuiește).

În plus, varza se întâmplă să aibă un nivel ridicat de compuși antioxidanți puternici numiți fitonutrienți. Varza polifenolilor îl fac pe veggie crucișă cu cei mai mulți antioxidanți, ceea ce poate ajuta la susținerea sănătății atât a oamenilor, cât și a canininelor. Antioxidanții ajută la reducerea radicalilor liberi în sânge, ceea ce ajută la prevenirea bolilor, cum ar fi cancer. Ei pot ajuta, de asemenea, prietenul tău cu patru picioare să-și sporească sistemul imunitar în mod natural și poate chiar să reducă riscul ca câinele dvs. să dezvolte anumite boli sau condiții de sănătate, cum ar fi boala de inima.

Un alt beneficiu este că varza sa dovedit a promova un sistem gastrointestinal sănătos la câini și ajutor în digestie adecvată ca urmare a conținutului ridicat de fibre. Poate avea chiar impacturi pozitive pentru pielea lor, ajutând-o fără să-l lipsească de varză de iritare, promovează o piele mai sănătoasă din interior atât pentru oameni cât și pentru câini, făcându-l o gustare excelentă pentru animalele de companie care suferă de pielea uscată sau brută.

Desigur, câinii sunt în mod natural carnivor, astfel încât, în timp ce legumele pot fi sănătoase pentru a gusta ocazional, carnea ar trebui să cuprindă în continuare majoritatea dietei lor.

Pericole de varză pentru câini

Una dintre pericolele primare ale varză pentru câini este aceeași ca la om - dacă mâncăm prea mult din această legumă verde cu frunze, poate provoca tulburări de stomac și simptome precum gazul excesiv și flatulența.

De aceea, chiar dacă ceva este sănătos pentru câini, nu înseamnă că ar trebui să li se permită să aibă cât de mult vor. Verificați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a oferi varză sau orice alt "alimente oamenilor" la câinele dvs., deoarece el sau ea poate oferi îndrumări bazate pe starea de sănătate individuală a câinelui. Ca regulă generală, oferă întotdeauna o cantitate mică de mâncare nouă, cum ar fi varza și monitorul la câinele dvs. timp de aproximativ 24 de ore pentru simptome pe care ar putea să nu fie de acord cu el, cum ar fi scaunul apos.

Un pericol serios de a permite câinelui dvs. să mănânce prea multă varză este că poate provoca efectiv Hipotiroidismul- deși câinele dvs. ar fi mâncat o mulțime de varză brută pe mai multe zile pentru ca acest lucru să se întâmple. Varza conține tiocianat, care este un compus natural care influențează glanda tiroidă. Cu toate acestea, gătiți bine varza (cum ar fi prin fierbere sau abur) înainte de a le oferi prietenul dvs. cu patru picioare este o modalitate de a elimina în mod eficient acest compus din varză.

Deși câinii pot mânca orice culoare sau formă de varză în mod moderat, este întotdeauna cel mai bine să gătească varza, deoarece va fi mai ușor pentru poochia dvs. să mestece și să digeră și va oferi protecție împotriva ușoare a riscului de a provoca hipotiroidismul. Și, bineînțeles, indiferent dacă pregătiți purpuriu, Napa, Savoy, roșu sau orice alt tip de varză, asigurați-vă întotdeauna să săriți în legătură cu mirodenii, condimente sau alți aditivi care nu pot fi prietenosi de câine-credeți-ne, dvs. câinele probabil nu va deranja gustul natural de varză sau orice altă legumă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca varză?