Identificarea și tratarea lui ferret blotat

Ferretul stând pe o pernă

Ferrets poate obține o boală suprarenală, limfom, cardiomiopatie hipertrofică și insulinoame, dar pot fi, de asemenea, afectate de alte probleme mai puțin observate. Dilatarea gastrică-Volvulus, mai frecvent menționată ca Blotat, este una dintre cele care nu au probleme atât de comune care vor afecta ocazional materialele de companie și este una care are nevoie de tratament în timp util.

Ceea ce este bloat?

BLAT, DILATAREA GASRICĂ-Volvulus, sindromul de umplutură gastrică sau GDV este o problemă serioasă, care pune viața în pericol, care afectează acut tractul gastrointestinal al dirajului dvs. (De asemenea, apare la câini). Bloat apare atunci când gazul sau aerul se construiește în stomac. Atunci când acest gaz nu trece prin tractul intestinal sau înapoi din esofag și gură, ea pune presiune asupra peretelui stomacului și va provoca perforarea (lacrimi în stomac), aritmii cardiace (bătăi neregulate), șoc și mai mult. Gazul care nu trece poate fi cauzat de o lipsă de motilitate intestinală (ileus) sau mai des Volvulus. Opțiunea Volvulus din dilatarea gastrică se întâmplă atunci când stomacul umflat se rotește sau se răsucește (numită o torsiune) și se taie accesul la intestinele mici (în special duodenul) și esofagul unde se presupune că gazul ar trebui să scape la.

Blotat nu are întotdeauna o torsiune (partea volvulului a numelui). Poate fi dilatarea gastrică și apoi se transformă într-o dilatare gastrică-Volvulus și partea de torsiune este adevărata urgență.

Ce cauzează înflorirea în ferme

Există o discuție că o depășire bacteriană a unei anaerobe numită Clostridium în intestinul de difuzoare poate produce suficient gaz pentru a perpetua Bloat și ulterior GDV, dar nu este singura modalitate prin care se poate întâmpla. Prin gulparea aerului, un stomac se poate umple cu aer, să se dispărească și apoi să se răsucească și.

Este, de asemenea, cunoscut faptul că o dietă bogată în carbohidrați poate crește probabilitatea de slăbire împreună cu o ieșire de 24 de ore înainte de a permite ca difuzarea dvs. să fie prea mare. Este, de asemenea, mai frecvent întâlnită în difuzoarele de înțărcare.

Cât de răsturnare este tratată cu Bloat sau GDV

Ferrets care au umflături sau GDV au nevoie de tratament imediat. Ta Exotice veterinar va lua mai întâi radiografiile (raze X) ale difuzorului dvs. pentru a confirma umflarea și pentru a vedea dacă stomacul a răsucite. Dacă stomacul este umflat, veterinarul dvs. va decomprima cel mai probabil că a folosit un ac de ecartament mare și introduceți-l direct în stomac prin partea abdomenului dvs. de feritor. Acest lucru va permite gazului să scape, eliberând presiunea în stomac. VET poate încerca, de asemenea, să treacă un tub în jos în esofagul tău pentru a permite gazului să scape în acest fel.

Dacă stomacul este umflat și răsucite (GDV), ferretul dvs. va necesita cel mai probabil o intervenție chirurgicală de urgență cât mai curând posibil. Medicamente pentru inflamație, durere, motilitate intestinală și reducerea producției de gaz pot fi prescrise, precum și fluide IV.

Cum să știți dacă un Ferret are GDV

Dacă difuzorul dvs. este brusc letargic, iar abdomenul său pare extins, poate fi umflat sau GDV. GDV poate provoca, de asemenea, o schimbare a culorii gingiilor, o frecvență cardiacă crescută, șoc și dificultăți de respirație. Dacă bănuiți că difuzorul dvs. are umflături, nu așteptați să obțineți tratament.

Cum de a preveni bloat și gdv

Puteți face tot posibilul pentru a preveni bloat și GDV prin hrănirea unei proteine ​​mari, kibble fără cereale (cum ar fi EVO) sau o dietă de pradă întregi, cum ar fi puii. De asemenea, puteți să vă asigurați că ferretul dvs. se mănâncă pe tot parcursul zilei și nu are alimente reținute de la ea pentru perioade lungi de timp.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Identificarea și tratarea lui ferret blotat