Cum de a trata boala cu bule de gaze în pește de apă dulce

Goldfish Bubbles

Boala cu bule de gaz prezintă ca bule prinse în interiorul unui ochi sau piele de pește. Nu include niciun fel de vezică de înot sau tulburări de flotabilitate. Această boală începe ca o colecție de bule foarte mici, cunoscute sub numele de microbubble, care se formează încet, mai multe bule mai vizibile. Există multe moduri pe care microbubblele le pot invadează sistemul. Pentru a trata cu succes boala, originea microbubblelor trebuie identificată și eliminată.

Ce este boala cu bule de gaz?

Boala cu bule de gaz apare atunci când bulele mici sunt vizibile în interiorul unui ochi sau al pielii. Ele pot fi, de asemenea, prezente în cadrul organelor interne. Gazul este cel mai frecvent azot și poate fi o colecție de bule mici sau coalesce într-una sau două bule mari. Dioxidul de carbon și bulele de oxigen sunt posibile, dar aceste gaze sunt frecvent utilizate de țesuturile de pește și prelucrate cu ușurință.

Simptomele bolii cu bule de gaze în pește de apă dulce

Bubblele sunt vizibile macroscopic în interiorul corneei ochiului. Bubblele din piele pot fi vizibile ca o bucată exterioară sau simțită prin mutarea unei mâini de-a lungul peștelui. Bubblele interne nu sunt vizibile și pot provoca degenerarea țesutului. Este foarte rar să aveți doar bule interne fără bule externe.

Este posibil să observați că claritatea apei a devenit tulbure. Acestea pot fi mici microbubble deținute în suspensie. Este similar cu un pahar de apă turnată prea repede dintr-o robinet. Pentru a vă testa claritatea pentru bule, colectați o probă de apă tulbure și lăsați-o să se odihnească neperturbată timp de 30-45 de minute. Dacă este sediment în apă, veți observa un film pe partea de jos a sticlei. Dacă este microbubble, apa va deveni clară.

Diagnosticarea bolii cu bule de gaz

Cele mai multe cazuri de boală cu bule de gaz pot fi diagnosticate la un examen fizic. Este esențial să se evalueze toate animalele într-un sistem care are un potențial episod bubble de bule de gaze. Un aspirat va fi efectuat pentru a vedea dacă balonul este de fapt aer sau un fluid limpede.

Pentru a determina orice bule interne, poate fi luată o raze X sau o radiografie pe pește. Această procedură necesită, de obicei, sedarea pentru a obține o imagine bună.

Buburile de gaz pot fi, de asemenea, prezente în interiorul țesuturi de la Gill. Acest lucru poate fi văzut pe un suport umed al branhilor, o procedură de diagnostic acvatică comună.

Cauzele bolii cu bule de gaz

Există multe cauze care pot introduce microbubble în sistemul dvs. de pește. Cele mai frecvente în acvariile la domiciliu este o componentă abia disociată sau o componentă de filtrare. O gaură pinprick permite bule de aer mic pentru a fi aspirat prin mișcarea apei prin sistemul de filtrare.

Un alt loc în care pot fi introduse bulele este în partea de jos a unei cascade sau caracteristici înalte. Cel mai frecvent apariție este un rezervor de pește care nu este umplut în partea de sus. Impactul apei din cascadă amestecare cu apa inferioară poate introduce și bule de diferite dimensiuni. Bubblele pot fi mai bune sau mai grave în funcție de temperatura apei și de biolod.

Schimbările bruște ale temperaturii apei pot determina formarea bulelor de la presiunea parțială a unui gaz modificări cu temperatura apei. Acest lucru este cel mai frecvent atunci când adăugați apă la sistemul dvs. este semnificativ mai cald sau mai rece decât temperatura curentă a apei. Dacă nu încercați în mod intenționat manipulați temperatura sistemului dvs, Este esențial să testați întotdeauna temperatura apei ori de câte ori faceți schimbări de apă și încercați să potriviți apa nouă la temperatura curentă a apei. Dacă utilizați schimbările de apă pentru a schimba rezervorul sau temperatura iazului, mergeți încet pentru a nu sublinia peștele.

Supersaturarea gazului în apă apare atunci când presiunea totală a gazelor din apă este mai mare decât presiunea atmosferică din jur. În funcție de modul în care este configurat sistemul dvs. și atmosfera din încăperea din jurul rezervorului dvs., este posibil să aveți microbubble care se formează din schimbările simple atmosferice. Dacă aveți boala cu bule de gaz fără o cauză clară, este posibil să doriți să înregistrați presiunea barometrică din jurul rezervorului timp de câteva zile și să vedeți cum începe sau disipează boala cu bule de gaz.

Tratamentul bolii cu bule de gaz

Cel mai important tratament al bolii cu bule de gaz este de a determina cauza microbubblelor din sistem. Este posibil să nu fie la fel de simplu cum credeți!

Deoarece există multe cauze potențiale, este esențial să le eliminați pentru a menține boala să se înrăutățească. De asemenea, este important să se evalueze toate animalele din sistem să se asigure că toți cei care sunt simptomatici sunt tratați efectiv.

Veterinarul dvs. va elimina probabil bulele prin aspirarea lor cu un ac și o seringă foarte mică. Terapia cu antibiotice este o adăugare comună la orice protocol de tratament al bolii cu bule de gaz. Camerele barometrice au fost angajate în unele cazuri dacă sunt disponibile pentru practicianul dvs. acvatic.

Cum de a preveni boala cu bule de gaz

Pentru a preveni cu succes boala cu bule de gaz, este important să se evalueze toate cauzele potențiale și să le eliminați din sistemul dvs.

  • Asigurați-vă că toate componentele sanitare și filtrare sunt instalate și sigilate.
  • Păstrați nivelul apei la o înălțime corespunzătoare și opriți după cum este necesar. Țineți evidența programului dvs. de oprire, astfel încât să puteți observa scurgeri mai devreme.
  • Verificați întotdeauna temperatura sistemului dvs. și a apei noi pe care le adăugați în timpul modificărilor apei.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata boala cu bule de gaze în pește de apă dulce