Fapte despre flatulență la câinii trebuie să știți

Câine obosit pe canapea încă vizionează

Flatulența este la fel de obișnuită în câini și pisicile Așa cum este la om. Uneori merge neobservată, în timp ce alteori vă puteți întreba dacă era mai mult decât gazul.

Considerente în afara gazului

Prima considerație este să vă întrebați cum ar putea fi animalul dvs. de companie în general. Dacă animalul dvs. de companie prezintă oricare dintre următoarele probleme, verificați cu veterinarul dvs. pentru a vedea dacă este bine să urmăriți și să așteptați sau dacă este necesar să excludeți o problemă medicală.

  • Nu mănânc
  • Deprimat sau letargic
  • Vărsături
  • Diaree
  • Sunete puternice
  • Abdomen dureros
  • Pacing, gâfâind și anxios

Dacă ați răspuns "Nu" la lista de verificare de mai sus, este important să știți că uneori secreții de sac anal anal, precum și diareea pe stratul de păr sau coadă, imită mirosurile de flatulență. Verificați coada și stratul de păr pentru a dovedi substanțe mirositoare.

Alimente care pot provoca gaz

Există multe alimente potențiale care cauzează gaze și ce cauzează problemele pentru un animal de companie nu poate afecta deloc un alt animal de companie. Observarea imediată și urmărirea a ceea ce alimentele dvs. câinele dvs. nu poate digera foarte bine poate ajuta la evitarea flatulenței viitoare. Funcțiile de masă excesive, în special carne care adaugă la o dietă de alimente pentru animale de companie cu proteină, poate provoca gazul în câinele dvs. Iată câteva vinovații comune în alimentele pentru animale de companie care pot duce la gaz:

  • Sursa proteinei: PET dvs. de companie nu poate tolera pui, pește sau alte surse de proteine ​​în alimente comerciale de animale de companie, ceea ce duce la buzunare de gaze intestinale.
  • Carbohidrați și boabe: Câinele dvs. poate fi iritat de mâncarea de animale de companie care include porumb, grâu, cartofi, orz sau orez.
  • Leguminoase: Acordați atenție alimentelor cu câini cu fasole, inclusiv mazăre și soia.

Un câine care poate intra în gunoi și consumă alimente rasfatate, ambalaje și alte elemente iritante, ar putea avea gaz. După ce ați luat gunoi, animalul dvs. poate să nu se simtă bine și să justifice atenția veterinară cât mai curând posibil.

Mâncarea prea rapidă poate provoca gaz

Un câine care își aruncă mâncarea și abia mestecați poate produce și gaze. Câinii care ingeră repede alimente pot fi, de asemenea, înghițirea alimentelor cu aer, care se termină ca arsuri, centură sau flatulență. Caninii de mâncare rapidă pot dezvolta Blotat (Dilatarea gastrică-Volvulus), care este, de asemenea, o preocupare.

Tratează, jucării de mestecat, medicamente și suplimente nutritive

Animalul dvs. de companie poate consuma alte lucruri pe lângă alimente. Dacă elementul suspectat de gaze-cauzat este un supliment, jucărie, medicamente sau supliment nutrițional, notați când gazul a început. Încercați câinele fără lactoză tratează pentru a vedea dacă are un efect pozitiv asupra flatulenței. Jucăriile de mestecare ale animalului dvs. pot fi iritante tractul digestiv care duce la gaz. Dacă medicamentul sau suplimentul au fost prescrise sau recomandate de medicul veterinar, discutați problema cu veterinarul dvs. pentru a vedea dacă există alternative de tratament pe care animalul dvs. de companie este mai bun de a digera mai bine.

Ajutor pentru animale de companie Gassy

În plus față de toate considerațiile de mai sus, există și alte opțiuni pentru a vă ajuta PET dvs. flatulent atunci când toate celelalte nu reușesc:

  • Probiotice: Pentru animalele care se simt bine (nu letargice, vărsături sau altfel bolnavi) și nu au preocupări speciale dietetice sau de medicamente, un dollop de iaurt simplu sau vanilie va ajuta la calmarea gustii gsasy. Există, de asemenea, mai multe mărci de probiotice (bacterii intestinale benefice, sănătoase) pentru animalele de companie care conțin microbi specifici câine pentru a spori sănătatea intestinală.
  • Suplimente: Veterinarul dvs. ar putea sugera ajutoare excesive care pot reduce gazul intestinal, incluzând suplimente pe bază de enzime (cunoscute sub numele de Beano) sau medicamente bazate pe simethicone (cunoscute sub numele de gaz-X și Mylanta Gas).
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Diaree. Washington State University College of Veterinary Medicine, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fapte despre flatulență la câinii trebuie să știți